ביקורת ציבורית מתעוררת בבריטניה כלפי שירות הבריאות הלאומי במדינה, לאחר שזה פרסם מדיניות חדשה המחייבת רדיולוגים ורדיוגרפים לברר עם כל המטופלים בגילאי 12 עד 55, בלי קשר למין שלהם, אם הם עשויים להיות בהריון. על פי הדיווח של "הטלגרף", מפעילי רנטגן של שירות הבריאות הלאומי ישאלו גם גברים אם הם בהריון לפני ביצוע הסריקות, ואילו רדיולוגים בבתי-החולים יהיו מחויבים לבדוק כל מטופל ומטופלת. 

ההנחיה החדשה נקבעה לאחר תקרית שבה גבר טרנסג'נדר שלא ידע שהוא בהריון עבר סריקת CT. קרינה מסריקות רנטגן כמו CT או MRI עלולה להיות מסוכנות לעובר, והנוהל החדש נקבע מתוך מטרה למנוע מאנשי צוות רפואי להניח הנחות לגבי מטופלים ולכלול גם מטופלים על הקשת הטרנסית, א-בינאריים ואינטרסקס. 

אבל הצעד שנועד להיות כוללני לא מתקבל טוב בקרב הציבור וגם לא בקרב אנשי הצוות הרפואי, שטוענים כי הנוהל מעמיד אותם בסיכון ומבלבל את המטופלים. טענה נוספת גורסת כי הטפסים הם "הסללה" לילדים, משום שגם מתבגרים בגיל 12-18 נשאלים לגבי השם ולשון הפנייה המועדפת עליהם. 

רדיולוגים ששוחחו עם "הטלגרף" סיפרו על גברים שיצאו בסערה מהחדר ועל נשים שפרצו בבכי בגלל שאלות פולשניות שאילצו אותן להסביר מדוע הן לא יכולות להיכנס להריון. לדבריהם, מטופלים נאלצים למלא שאלון שבו הם צריכים לציין מה המין הביולוגי שלהם ומהי לשון הפנייה המועדפת עליהם, ולסמן "הצהרות מגוחכות" על מאפייני מין שונים.

המבקרים של הנוהל החדש אמרו כי הוא "משפיל" מטופלים וקראו לשירות הבריאות הלאומי "לחזור לשכל הישר". אחד ממפעילי הרנטגן שהתראיינו לכתבה טען כי אדם חולה סרטן שהגיע לבדיקה כל כך התעצבן מהשאלות בטופס, שהוא עזב את בית החולים ולא עבר את הבדיקה. במקרה אחר, התעוררה במטופל "תחושת ספק" בנוגע למין שלו, לאחר שעבר סריקות יומיות במשך שבוע לאחר ניתוח בוושט. "זה סיכון מיותר למטופלים", הוא אמר. "היו נשים שעברו הפלות נוראיות ואנחנו מזכירים להן את הטראומה הזאת".