הקרמלין אישר אתמול (רביעי) בקריאה ראשונה הצעת חוק האוסרת אימוץ ילדים רוסים על ידי אנשים ממדינות המתירות "שינוי מין". על פי החוק החדש, אנשים ממדינות שבהן ניתן "לשנות מין" על ידי התערבות רפואית, כולל שימוש בתרופות והורמונים, או שניתן לשנות בהן מין במסמכים הרשמיים, לא יוכלו לאמץ ילדים רוסים. החוק החדש מגיע שנה אחרי שרוסיה הוציאה מחוץ לחוק כל טיפול או הליך רפואי התומך בהתאמה מגדרית לאנשים טרנסג'נדרים.
ויאצ'סלב וולודין, יו"ר הדומא, הבית התחתון של הפרלמנט הרוסי, טען כי החקיקה נועדה "להגן" על ילדים, והוסיף כי אירופה וארה"ב הברית הן "אומות חולות" משום שהן מאפשרות לאנשים לשנות את מינם באופן חוקי: "אנחנו מגנים על הילד, אנחנו עושים הכל כדי שהילד לא יגיע למדינה שבה מותרים נישואים חד-מיניים ושינוי מין".
על פי הדיווח של סוכנות הידיעות הצרפתית AP, ב-12 השנים האחרונות חלה ירידה דרסטית באימוץ ילדים רוסים במדינות אחרות, כאשר בשנת 2023 אומצו רק שישה ילדים על ידי אנשים מחוץ לרוסיה. הסיבה כנראה נעוצה בחוק משנת 2012 האוסר על אמריקאים לאמץ ילדים רוסים. הצעת החוק החדשה צפויה לעבור גם את הקריאה השנייה והשלישית בדומא. לאחר מכן היא צריכה להיות מאושרת על ידי הבית העליון, מועצת הפדרציה, לפני שתועבר לאישור הנשיא ולדימיר פוטין.
כידוע, כבר יותר מעשור שרוסיה מאשרת חוקים שמטרתם הגבלת החופש של להט"ב במדינה. הדבר החל בשנת 2013, עם "חוק התעמולה הלהט"בית" הידוע לשמצה, והגיע לשיא בשנה שעברה עם פסיקת בית המשפט העליון במדינה, שקבע כי "תנועת הלהט"ב הבינלאומית" היא תנועה "קיצונית" והוציא אותה אל מחוץ לחוק. בנוסף, להט"ב אינם רשאים להתחתן או לאמץ ואסורים כל טיפולי ההתאמה המגדרית. רוסיה אף מתירה "טיפולי המרה" ולא מספקת ההגנה מפני אפליה ללהט"ב. למעשה, הזכויות היחידות שיש לחברי הקהילה הגאה ברוסיה הן היכולת לשרת בצבא ולתרום דם.