נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, נפגש במהלך הלילה עם נשיא אל סלבדור, נאיב בוקלה, שכינה את עצמו בעבר "הדיקטטור הכי מגניב בעולם". בפגישה השניים היו אמורים לדון בהסכם הגירוש השנוי במחלוקת עליו חתמו, במסגרתו מאות מהגרים - רבים מהם ללא כתב אישום פלילי או משפט - גורשו ונכלאו לכלא הענק והאכזרי CECOT שבאל סלבדור. למרות זאת, הפגישה הפכה למופע תקשורתי, שבמהלכו טראמפ תקף פעם נוספת את הקהילה הטרנסג'נדרית ורמז על מדיניות גירוש חדשה, אשר כוללת גם אזרחים אמריקאים. 

"אתה מאפשר לגברים להתחרות בספורט נשים? כי הבנתי שיש לכם הרבה מתאגרפים", שאל טראמפ את בוקלה באמצע דבריו על הגירה, ולכך השיב לו נשיא אל סלבדור בחיוך: "זו אלימות". בהמשך טראמפ חזר על טענות כוזבות לפיהן נשים טרנסיות "משתלטות" על ענפי הספורט, והוסיף: "אני לא אוהב לדבר על זה עכשיו. אני שומר את זה לבחירות הבאות". כידוע, טראמפ לא יכול לרוץ לכהונה נוספת, שכן בארצות הברית קיימת מגבלה על שתי כהונות בלבד. 

במרכז הפגישה בין טראמפ לבוקלה עלה סיפורו של קילמר אברגו גרסיה, אבא אמריקאי לשלושה ילדים ממדינת מרילנד, שהוגלה בטעות לאל סלבדור למרות שמעולם לא הוגש נגדו כתב אישום. גם לאחר שבית המשפט העליון קבע פה אחד כי יש להשיבו לארה"ב, גורמים בממשל טראמפ סירבו, ובוקלה גיחך כשנשאל על כך: "איך אוכל להבריח טרוריסט לארה"ב?". ראוי להדגיש כי גרסיה מעולם לא הואשם בשום פשע, והוא אף קיבל הגנה מגירוש.

מקרה מטריד נוסף הוא של אנדריס חוסה הרננדס רומרו, מאפר הומו בן 23 מוונצואלה, שהוגלה לכלא המאיים בחודש מרץ ועקבותיו נעלמו מאז, כפי שדיווחנו בחודש שעבר. אנדריס עבר ראיון מקלט ראשוני והיה אמור להופיע בפני שופט, אך גורש ללא צו בשל הקעקועים שעל זרועותיו שעליהם נכתב "אמא" ו"אבא", אך זוהו בטעות כסימני כנופיה על ידי הרשויות. "הוא לא חבר בכנופיה – הוא הומו, סטייליסט", אמרה עורכת דינו, ועל פי דיווחים מהכלא אנדריס סיפר לסוהרים שהוא "לא עבריין". 

על פי דיווחים שונים, ממשל טראמפ שילם כשישה מיליון דולרים לממשלת אל סלבדור כדי לקלוט מהגרים בכלא CECOT – מתקן אשר ידוע באכזריותו, בעינויים שיטתיים והחזקת מאות עצורים ללא משפט. 

בניגוד לטענתו של טראמפ לפיה "טרנסיות משתלטות על ענפי הספורט", נשים טרנסיות משתתפות בספורט תחת תקנות ברורות – והן מהוות שיעור מזערי מכלל הספורטאיות. בנוסף, מדינות אשר מאפשרות לנוער טרנסי לשחק מציגות דווקא עלייה בשיעור ההשתתפות של בנות בספורט. לעומת זאת, מדיניות מפלה הביאה לבריונות, הטרדות, ואפילו בדיקות גוף פולשניות לנערות שנראו "גבריות מדי".