הצגת פוסט זה באינסטגרם
שרת החוץ של אוסטרליה, פני וונג, הודיעה כי היא נישאה לזוגתה מזה 20 שנה, סופי אלואש, בטקס שהתקיים אתמול (ראשון) ביקב בעיר אדלייד, בירת אוסטרליה הדרומית, אותה וונג מייצגת בסנאט. "שמחות שכל כך הרבה מבני המשפחה והחברים שלנו יכלו לחלוק איתנו את היום המיוחד הזה", כתבה וונג (55) לצד תמונה של זוגתה ושלה אוחזות בפרחים שפורסמה ברשתות החברתיות.
הנשואות הטריות מגדלות ביחד שתי בנות - אלכסנדרה בת ה-11 והאנה בת ה-8, שהיו נושאות הפרחים בטקס החתונה. באירוע נכחו, בין היתר, גם ראש הממשלה האוסטרלי אנתוני אלבניז וחברי פרלמנט בכירים. הפוסט שפרסמה השרה באינסטגרם זכה לקרוב ל-30 אלף לייקים ומעל ל-1600 תגובות. "מזל טוב! אנו מאחלים לכן נישואים נפלאים ושנים נוספות של שמחה וחיבור. זה נפלא לראות את שתיכן כל כך מאושרות", כתב אחד המגיבים.
לצד המחמאות והברכות, היו לא מעט תגובות של פעילים פרו-פלסטינים שתקפו את השרה ועקצו אותה על הבחירה ללבוש אדום לטקס החתונה. "אדום רצח-עם זה הצבע שלך. ברכות" וגם "האם גם השותפה שלך תומכת ברצח ילדים?" היו רק חלק מהתגובות נגדה.
הקולות נגד וונג התעוררו לאחר שהודיעה לפני מספר ימים על חידוש המימון לאונר"א והעברת 3.9 מיליון דולר לארגון באופן מיידי. "אנחנו יודעים כי אונר"א היא מרכזית וחיונית", אמרה השרה על ההחלטה, אך מבחינתם של פעילים פרו-פלסטינים ההחלטה להקפיא את כספי הסיוע מלכתחילה הייתה טעות אשר תרמה למשבר ההומניטרי בעזה.
Australia is lifting the pause on funding for UNRWA following steps to strengthen the integrity of UNRWA operations. pic.twitter.com/RD5FhRH7B2
— Senator Penny Wong (@SenatorWong) March 15, 2024
בתחילת השבוע נשאלה וונג על התבטאותו של ביידן, שאמר כי נתניהו פוגע בישראל יותר מאשר מועיל, והסכימה עם הטענה. "נתניהו צריך לשנות גישה בנוגע למלחמה בעזה, אחרת הוא יאבד לגיטימציה בינלאומית", היא אמרה והוסיפה כי התמיכה בו תלך ותפחת אם ישראל לא תתייחס "לאסון ההומניטרי בעזה".
אוסטרליה אישרה נישואים גאים בשנת 2017, אז הפכה למדינה ה-27 בעולם שמאשרת שוויון בנישואין גם לזוגות חד-מיניים. שבע שנים לפני החקיקה, בשנת 2010, וונג סירבה לתמוך בנישואים גאים, מכיוון שזו הייתה עמדתה של המפלגה בה הייתה חברה. "עמדת המפלגה מאוד ברורה - זהו מוסד בין גבר לאישה. אני מכבדת את העובדה כי כך אנשים רואים את המוסד הזה", היא אמרה אז.
סביב ההצבעה על החוק שאישר נישואים גאים בזמנו, וונג נאלצה להגן פעם אחר פעם על משפחתה, שכן המתנגדים לחוק עשו שימוש ציני בה בתור דוגמה שלילית למשפחה גאה. כשהמחוקקים אישרו לבסוף את החוק המאשר נישואים גאים, וונג הניחה את ראשה בידיה ובכתה מאושר.
הצגת פוסט זה באינסטגרם