אמילי פטריק ובת זוגה קרי אוסבורן עשו היסטוריה קטנה בבריטניה, לאחר שהפכו לראשונות בממלכה שהביאו כל אחת את הבן של בת הזוג מאותו תורם זרע. פטריק בת ה-28 ואוסבורן בת ה-35 נכנסו להריון כל אחת בעזרת הפריה חוץ-גופית, והביאו לעולם שני בנים: אלביס ועזרא.
עוד כתבות בגאווה >>
צפו בהופעה שריגשה את בני משפחות החטופים
העונש המוגזם שעלול לקבל אמן שהופיע בדמות ישו
המחזה השנוי במחלוקת שהולך לעצבן את הבריטים
למעשה, אלביס נוצר מהביצית של קרי, שלאחר ההפריה הושתלה ברחמה של אמילי, ובמקביל עזרא נוצר מהביצית של אמילי, שלאחר ההפריה הושתלה ברחמה של קרי. זו למעשה הפעם הראשונה שהפרוצדורה, המכונה IVF, מתבצעת בבריטניה בו זמנית בשתי בנות זוג, והן סיפרו בשיחה עם הדיילי מייל כי הן החליטו לעשות זאת כדי ששתיהן יוכלו להרגיש קשר מיוחד עם הילדים.
"אף פעם לא שמענו על זוג שעשה את זה, וחשבנו שזה יהיה מקסים לחלוק את המסע הזה ולהיות בהריון באותו הזמן", אמרה אמילי. "למרות שאנחנו לא קשורות גנטית לילד השני, אנחנו עדיין חולקות קשר קרוב כי נשאנו את ההריון. רצינו משפחה שבה נחוש קשר עמוק פיזית ורגשית לילדים. אצל זוג סטרייטים שני ההורים שותפים ליצירת הילד, אבל אנחנו לא יכולות לעשות את זה. אנחנו יכולות להיות אמהות שוות לשני הבנים, אמהות בדרכים שונות, אך עמוקות ואוהבות באותה מידה. תהינו אם אי פעם נחשוב על העובדה שהתינוק שאנו נושאות אינו הילד הביולוגי שלנו, אבל זו חוויה כל כך פיזית ורגשית להרגיש שילד גדל בתוכך שאין סיכוי שהוא לא שלך".
הצגת פוסט זה באינסטגרם
בנות הזוג החליטו להשתמש באותה תרומת זרע, כך שאלביס ועזרא הם גם אחים למחצה - לשניהם יש אותו האבא, והאמא של האח היא זו שנשאה את ההריון. הן סיפרו שהן רצו שהאב הביולוגי של הילדים "יראה כמוהן", ולכן בחרו בסופו של דבר בתורם אמריקאי בעל שורשים גרמנים.
"את מקבלת מידע מינימלי על התורמים, אבל יש הרבה מהם ורצינו תורם שנראה בערך כמונו", שיתפה אמילי, אם כי קרי הוסיפה כי הדבר החשוב ביותר עבורן היה למצוא תורם בריא עם רקע טוב. "לא היה איזה טקס מיוחד, זה היה יום חמישי בערב והתחלנו לגלול בבנקי זרע. הבעיה היא שברגע שאת מתחילה אי אפשר להפסיק כי יש כל כך הרבה אפשרויות. בחרנו בגבר בערך בגילנו שיש לו שני ילדים ותרם מסיבות אלטרואיסטיות - היו אנשים במשפחה שלו שנאבקו בבעיות פוריות והוא רצה לעזור לאחרים".
בנות הזוג המשיכו וסיפרו כי הן היו יכולות לבחון את כתב היד, לראות את תמונתו כשהיה ילד ולהאזין להקלטה של קולו. "אנחנו יודעות מה הוא עושה למחייתו, מה התחביבים שלו, מה הוא אוהב ומה לא, ומה ההיסטוריה המשפחתית", המשיכה קרי. "אנחנו אפילו יודעות שיש לו גפיים ארוכות ועצמות לחיים גבוהות. בקיצור, אנחנו יודעות מספיק כדי שנוכל לספר לילדים שלנו איזה תכונות הם ירשו מאבא שלהם".
למרות זאת, קרי מודה שהבחירה בתורם לא הייתה פשוטה בכלל. "את לא עושה את זה בשביל עצמך, אלא בשביל הילדים שלך והעתיד שלהם. נכון שרצינו תורם שנראה קצת כמונו, אבל הבריאות שלו הייתה הדאגה הכי גדולה שלנו".
הצגת פוסט זה באינסטגרם
אמילי וקרי הכירו בטינדר, בזמן שאמילי עבדה בניו זילנד וקרי טיילה באזור. למרות שהיו באותה מדינה, הן היו רחוקות מדי מכדי להיפגש פנים אל פנים, אבל הן החלו לפלרטט זו עם זו והמשיכו להתכתב במשך ארבעה חודשים לפני שנפגשו לבסוף. מאז, הן לא נפרדו וטיילו לא מעט באסיה וניו זילנד עד שהשתקעו לפני קצת יותר משנה בדרום בריטניה והחליטו להקים משפחה ביחד.
אלביס נולד בלידה טבעית בראש השנה האזרחית במשקל 3.5 ק"ג, ואילו עזרא בא לעולם בניתוח קיסרי ב-28 בפברואר במשקל 3 ק"ג, כשההליך כולו עלה לבנות הזוג כ-25 אלף ליש"ט. (כ-120 אלף ש"ח). "אנחנו מכירות בכך שלפני כמה שנים הפריה שכזאת לא הייתה אופציה", אומרת קרי, אבל מדגישה שהן לא מרגישות כמו חלוצות פורצות דרך. "זה אומר הרבה על כמה הדעות התפתחו שלא רק אנחנו יכולות לעשות את זה, אלא הרבה אנשים מהקהילה הגאה שחושבים ללכת במסלול הזה".
התהליך לא היה נטול בעיות לחלוטין, שכן לאמילי היו בעיות עם פוליפים ברירית הרחם, מה שהיה עלול להפריע בתהליך השתלת העובר ברחמה. "הנחנו שאנחנו בריאות אבל היו כמה בעיות ודברים אחרים, וזה לקח קצת יותר זמן", אמרה קרי.
בנות הזוג לא מתכוונות להביא עוד ילדים לעולם בשלב זה, והן מקוות לחזור לניו זילנד עם שני ילדיהן מאוחר יותר השנה, שם הן נפגשו לראשונה. קרי ייעצה ללסביות שאולי נמצאות במצב שלהן לא להסס אם הן מעוניינות לצאת למסע שהן יצאו אליו. "התהליך אולי ארוך, אבל אפשר להשהות אותו בכל חלק. אתן לא יודעות מה יכול לקרות. תתחילו להתגלגל עם זה, יש מספיק זמן להקפיא ולעצור בכל שלב".