ניקול ברנר, עורכת דין ישראלית לסבית שייצגה קבוצות לזכויות עבודה ופריון וזכתה בתיק זכויות הורים תקדימי חשוב בישראל בעבר, אושרה בסנאט האמריקאי ברוב של 50 תומכים ו-47 מתנגדים כשופטת בבית המשפט לערעורים בארצות הברית במעגל הרביעי. בכך הפכה ברנר לשופטת הפדרלית הישראלית הראשונה בארצות הברית וגם לשופטת הראשונה מקהילת הלהט"ב.
כל המצביעים מטעם המפלגה הרפובליקנית התנגדו למינוי, וכך גם נציג דמוקרטי אחד - ג'ו מנצ'ין, נציג מערב וירג'יניה. "ספסל מגוון יותר ישקף טוב יותר את האוכלוסייה שהשופטים משרתים, וכן ידע טוב יותר את קבלת ההחלטות השיפוטיות", אמר הסנטור הדמוקרטי בן קרדין ממדינת מרילנד לעמיתיו לפני שהצביעו, כך על פי הפרסום ב"וושינגטון פוסט".
קרדין וסנטור אמריקאי אחר ממדינת מרילנד, כריס ואן הולן מהמפלגה הדמוקרטית, שיבחו שניהם את המינוי ההיסטורי, שהגיע בעקבות המלצתו של נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, גם הוא במקור ממדינת מרילנד. המעגל הרביעי לו מונתה ברנר כולל את מדינות מרילנד, צפון קרוליינה, דרום קרוליינה וירג'יניה ומערב וירג'יניה. "בית המשפט הפך מאחד השמרנים לאחד הליברלים במדינה בעשר השנים האחרונות", צוין בפרסום.
ברנר הייתה מעורבת בתיק משמעותי ביותר לזכויות זוגות הורים חד-מיניים בישראל. בזמן שהתגוררה בארץ בשנת 2000 עם זוגתה דאז, רותי קדיש, ברנר תבעה את המדינה להכיר בה כאמא המאמצת של בנה הביולוגי של זוגתה, מתן. היא ניצחה בתיק, ומתן הפך לילד הראשון בישראל שהוכר בחוק עם שתי אמהות.
"גברת ברנר היא עורכת דין מבריקה שהגנה וקידמה את זכויות האזרח והאדם שלנו, לרבות זכויות האנשים העובדים, זכויות הרבייה וזכויות הלהט"ב", נאמר בהצהרה של מאיה ווילי, נשיאת ומנכ"לית ועידת המנהיגים לאזרחים וזכויות האדם, שתמכה במינויה של ברנר. "המחויבות שלה לשוויון צדק ניכרת לאורך כל חייה והקריירה המשפטית שלה, ואנו מצפים לשירותה".