פרסום ראשון: 7 שנים אחרי רצח הנערה שירה בנקי במצעד הגאווה בירושלים, המשטרה פתחה בחקירה בחשד לאיומים, אחרי שקליע אקדח חי באורך של 9 מ"מ הונח היום (רביעי) על דלת משרדה של ג' - אמא לאחד ממארגני אירוע הגאווה בנתיבות. בעקבות האיום - הוחלט לבטל את אירוע הגאווה בעיר.

הכוונה לקיים את האירוע בנתיבות עוררה התנגדות בקרב חלק מהתושבים והרבנים בעיר. לפני כשבוע מפגינים יידו אבנים על הבית והמכונית של ג', ובימים האחרונים התקיימו הפגנות מחוץ לביתם - אך כעת מדובר בעליית מדרגה, שכן הקליע מרמז על איום ברצח. במקביל, חלק מהרבנים בעיר יצאו בקריאות נגד קיום המצעד והנחו את התושבים "לעשות הכל כדי לעצור את האירוע - אבל בדרך חוקית".

בשיחה ל-N12 סיפרה ג' על התחושות הקשות בעקבות האיומים: "הם יצאו מפרופורציות לגמרי, אפשר לשוחח ולדבר, אבל לאיים ברצח? זה מוגזם ומפחיד מאוד. אני בסך הכל תומכת בבן שלי ובהשתתפות שלו באירוע, ומכבדת את הרצונות שלו. לאן הגענו שכדי למנוע אירוע גאווה בעיר, מאיימים ברצח? זה נורא, אני מזועזעת".

לאחר שבשבוע שעבר נופצה שמשת הרכב של ג', ויממה לאחר שנציגי הקהילה הגאה בעיר נפגשו עם ראש העיר - הוא הבהיר להם כי אין לו כוונה לתמוך בקיום האירוע, על אף שהובהר כי מדובר באירוע שנועד לקדם סובלנות ומרחב בטוח.

האגודה למען הלהט"ב החליטה להצמיד אבטחה למארגני האירוע בעיר מחשש לביטחונם האישי ולשלום חייהם. מנכ"ל האגודה רן שלהבי עדכן הבוקר את השר לביטחון הפנים עמר בר-לב בפרטים.

תגובת רן שלהבי, מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב: "אנחנו דורשים מהמשטרה לקחת אחריות אישית על בי

 

טחונם של המארגנים ולאבטח אותם. אנחנו למודי ניסיון וזוכרים שקליעים שמופיעים במערכה הראשונה כבר רצחו אותנו פעמיים. מתוך אחריות לביטחונם ולשלומם של חברי הקהילה הגאה, לא יתקיים האירוע, וזו תעודת עניות למדינת ישראל ולעיר נתיבות. העובדה שבשנת 2022, במדינה דמוקרטית, עצם הכוונה לקיים אירוע שמהותו סובלנות וקבלה במסגרת של מעגלי שיח מוביל לאיומים מפורשים ברצח - היא ההוכחה הניצחת לכך שהמאבק שלנו לא תם".

"צריכים להוקיע את הקיצוניים - לא את המשתתפים"

בעקבות הפרסום ב-N12 כמה חברי כנסת התייחסו למקרה. יו"ר השדולה הגאה בכנסת, חה"כ איתן גינזבורג, אמר כי "לא האלימות, לא האיומים, ולא שיח השנאה ירתיעו אותנו מהמשך המאבק הצודק שאנו מקיימים לשוויון זכויות מלא לחברי הקהילה הגאה. הקליע שנשלח אל משרדה של אימו של מארגן מצעד הגאווה בנתיבות הוא חצייה של כל גבול אפשרי. הרתיעה והסלידה מלהט"ב מתורגמות יום-יום לאלימות ודברי שטנה, שעלינו לעצור, לגנות, ולפעול כנגדם ביד קשה - כדי למנוע את הקורבנות הבאים". בהמשך קרא חה"כ גינזבורג שלא לבטל את האירוע: "אני קורא לעיריית נתיבות לקדם ולעודד את קיום האירוע המתוכנן - הביטול יחשב ככניעה לקיצוניים אלימים שמבקשים להחביא ולהסתיר אותנו. הם לא יפחידו אותנו, ולא ינצחו את הרוב השפוי".

יו"ר מפלגת העבודה, חה"כ מרב מיכאלי, כתבה בחשבון הטוויטר שלה כי "מי שמאיים ברצח על מובילי מצעד גאווה, מאיים על כולנו ועל החופש שלנו כאן. לעולם לא נכנע לאלימות. לא ניכנע להסתה. לא ניכנע בפני מי שרוצה להרוס את החיים שלנו כאן. ‏מפלגת העבודה, וודאי אני אישית, לא נפסיק להיאבק על הזכות לאהוב ללא הבדל מין ונטיה מינית ולחיות כאן בביטחון".

גם חה"כ נעמה לזימי ממפלגת העבודה התייחסה לביטול האירוע: "אסור לבטל את מצעד הגאווה בנתיבות. איומי טרור של רבנים וקיצוניים כבר גבו חיי אדם. אותם אנחנו צריכים לחדול ולהוקיע - לא את הצועדים במצעד. מזמינה את מארגני המצעד אליי ללשכה לפגישת חירום במטרה למצוא דרך לקיים את המצעד. השנה 2022 - תתעוררו".

חה"כ יוראי להב-הרצנו ממפלגת יש עתיד מסר: "לא ניכנע לאלימות - ‏הקליע שנשלח הוא בדיוק הסיבה שבגללה אנחנו עדיין נדרשים לצעוד. אני דורש ממשטרת ישראל לעשות ככל הנדרש כדי לקיים את המצעד בנתיבות. בכוונתי להגיע ולצעוד לצד אחיי ואחיותיי למען שוויון זכויות".

כאמור, זו לא הפעם הראשונה שמחאה נגד קיום אירועי גאווה הופכת לאלימות: לפני כ-7 נרצחה שירה בנקי כשהשתתפה במצעד הגאווה בירושלים, כשהיא רק בת 15, ולפני כ-3 שנים אף תועד ניסיון להשחית את האנדרטה שהוקמה לזכרה. ביום העצמאות ה-74 למדינת ישראל, נבחרו הוריה של בנקי להדליק משואה בטקס המרכזי בהר הרצל.