סעודיה, מדינה בה הומוסקסואליות היא פשע ודינה מוות, טוענת כעת שתיירים להט"ב מתקבלים בברכה אצלה, זאת למרות שההיסטוריה שלה מוכיחה דבר אחר לחלוטין.
בתחילת החודש עדכן אתר משרד התיירות של הממלכה את אזור הסיוע לתייר, בו מופיעה השאלה "האם מבקרים להט"ב מתקבלים בברכה בערב הסעודית?". התשובה: "אנחנו לא שואלים אף אחד להסגיר פרטים אישיים ולעולם לא נשאל. כולם מתקבלים בברכה לבקר במדינה שלנו". בתשובות אחרות באותו המדור של אתר התיירות נכתב כי זוגות לא נשואים מוזמנים למדינה, אבל חייבים לנהוג ב"רגישות תרבותית". עוד נכתב כי יש ציפייה מנשים ללבוש בגדים צנועים בחופים ציבוריים.
מי ששם לב לשינוי הם גולשי טוויטר ששיתפו את המידע באופן נרחב ברשתות, זאת משום שמשרד התיירות במדינה לא פרסם הודעה רשמית בנושא. ואז'יה ליאון, עיתונאי סעודי מחוץ לארון, צייץ ממקום מקלטו בארצות הבית ש"זה עצוב לראות מדינה מפלילה את הקהילה הגאה ומקבלת אותה בברכה במקביל". "קל, מפלילים את הקהילה הגאה, מוודאים שהאזרחים הלהט"ב יושבים בכלא, ובאותו זמן מקבלים בברכה את הקהילה הגאה הבינלאומית, אבל בלי שיגידו שהם להט"ב. אתם מבינים את זה? כי אני לא", צייץ ליאון.
הגישה החדשה של סעודיה עומדת בסתירה מוחלטת לעמדה שלה בפועל כשמדובר בזכויות להט"ב עבור תושביה. ערב הסעודית נותרה אחת המדינות הבודדות בעולם בה עונש מוות מוטל על הומוסקסואליות, ועל פי חוקי השריעה גם על "קרוסדרסינג" מוטל עונש כבד. במדינה אין הגנות חוקתיות נגד אפליה ללהט"ב ונאסר עליהם לשרת בצבא.
It's very sad to see a country criminalize the LGBT community and welcome them in the same time.
— Wajeeh Gay Lionوجيه المثلي الأسد (@WajeehLionn) April 26, 2023
So what do you do if you were Saudi Arabia? Easy, Criminalized LGBT community make sure that your lgbtq citizens are in prison and in the same time welcome to International LGBT… pic.twitter.com/EdvwDu7bpG
פעילי להט"ב ואישי ציבור התמודדו בסעודיה עם רדיפה ועונשים קשים כמו הצלפות או מאסר על "פגיעה במוסר הציבורי", בעקבות יציאה מהארון או סרטוני טיקטוק בעלי אופי להט"בי. בשנת 2019 הוציאה להורג סעודיה חמישה גברים לאחר הודו כי קיימו יחסי מין עם גברים אחרים. שנה לאחר מכן כוכב רשת שהביע תמיכה בקהילה הגאה נשלח לכלא ולאחר מכן גורש מהמדינה.
חברי וחברות הקהילה הגאה שניסו להימלט מהמציאות הקשה לא תמיד מצליחים. בחודש מרץ האחרון שמה קץ לחייה עדן נייט, אישה טרנסג'נדרית שנאלצה לחזור לממלכה מארה"ב ונכפה עליה לשוב לחיות כגבר. חצי שנה לפני כן נמצאו גופותיהן של שתי אחיות שהיו בהליך בקשת מקלט באוסטרליה על רקע דת ומיניות. ביולי האחרון החלו הרשויות בסעודיה להחרים צעצועים בצבעי הקשת מחנויות וגני ילדים. הפריטים, כולל בגדים, אטבים ואפילו קשתות, הוחרמנו מכל חנויות עיר הבירה ריא