עשרות מיליונים גולשים נחשפו בסוף השבוע האחרון למפגש המרתק שהתקיים ביום רביעי במלון סבוי היוקרתי בלונדון בין רומייסה גלגי,  האישה הכי גבוהה בעולם, והאישה הכי נמוכה בעולם, ג'יוטי אמגה, ששתו ביחד תה וישתפו בחוויות הייחודיות שלהן לציון יום השנה ה-70 לספר השיאים של גינס. 

המפגש, שצולם על ידי גינס שיאי עולם ושותף ברשתות החברתיות, הפך ויראלי עם עשרות מיליוני צפיות, מיליוני לייקים ותגובות רבות שהתפעלו מהפער המשעשע שבין גלגי הטורקייה, המתנשאת לגובה של 215.16 ס"מ, לבין אמגה ההודית, שמסתפקת ב-62.8 ס"מ בלבד. "זה היה מדהים לפגוש את ג'יוטי בפעם הראשונה", אמרה גלגי בת ה-27, שעובדת בתור מפתחת אתרים. "היה קשה לנו ליצור קשר עין לפעמים בגלל הפער, אבל זה היה נפלא". 

אמגה היא רקדנית בטן שאולי מוכרת לכם מ"אימה אמריקאית", שם גילמה את דמותה של מא פטיט, אך גולשים רבים לא הכירו את גלגי ולאחר שנחשפו לסרטון פנו לגוגל וטיקטוק, שם נרשמה עלייה חדה בחיפוש אחר השאלה "האם רומייסה גלגי היא טרנסג'נדרית?". אך גלגי היא אינה אישה טרנסג'נדרית אלא אישה מלידה, הסובלת מתסמונת וויבר הגורמת לגדילה מוגברת של העצמות - מקרה שעליו דיווחנו ב-mako עוד ב-2016

@guinnessworldrecords Shortest woman Jyoti Amge and tallest woman Rumeysa Gelgi just met for the first time! #GWRday ♬ original sound  - Guinness World Records

עם השנים, ככל שהמודעות לטרנסג'נדרים גברה והנראות הציבורית הפכה נוכחת יותר, התגברה ברשתות המגמה לבדוק האם נשים שאינן תואמות את הסטנדרטים החברתיים השטחיים של "נשיות" הן אכן נשים מלידה. התופעה אף זכתה למושג חדש - Transvestigation ("טרנסווסטיגציה"), שהוא הלחם המילים "טרנסג'נדר" ו"חקירה" בשפה האנגלית ומתייחס לחקר גולשים של תיאוריות קונספירציה הטוענות באופן שקרי כי אנשים, לרוב נשים, הן טרנסיות שמסתירות את הזהות המגדרית "האמיתית" שלהן.

אבל גלגלי לא הייתה הראשונה וכנראה לא האחרונה שעומדת במרכז "חקירה" שכזאת. בתקופה האחרונה עמדו במוקד חקירת גולשים שכזאת מספר נשים, הידועה שבהן היא השחקנית ארין דארק, בת זוגו של השחקן דניאל רדקליף. החשד נגד דארק התעורר בעקבות תמונה משותפת עם רדקליף, שהופצה בשנת 2023 ברשתות ובה היא נראית גבוהה יותר מבן זוגה. הפער בין השניים, שנראה מגוחך אם משווים אותו לפער שבין גלגי לאמגה, הוביל גולשים רבים לטעון שדארק, שהייתה בהריון באותם ימים, היא למעשה טרנסית. 

"זוהי בת זוגו של דניאל רדקליף (הארי פוטר). עכשיו - מה אתם רואים?", כתבה בזמנו הסופרת סוזן סדון בליווי אימוג'י של פנים מבולבלות והציתה בראשם של מאות גולשים את את הטענה השקרית שדארק היא "גבר". "היא בטוח משאירה את מושב האסלה מורם", כתב אחד הגולשים על דארק, שהביאה לעולם באפריל האחרון את הבן המשותף שלה ושל רדקליף. 

אך היא ממש לא היחידה וסלבס נוספות, לצד דמויות פוליטיות וספורטאיות מקצועיות, ביניהן שחקנית הרוגבי האמריקאית המוערכת אילונה מאהר, הואשמו על ידי גולשים בהסתרת זהותן המגדרית ללא כל הוכחה, אלא על בסיס קונספציה חברתית מעוותת המתובלת בשנאת נשים ונשיות, בדיוק כמו ההומופוביה המודרנית

סרינה וויליאמס (צילום: serenawilliams, instagram)
סרינה וויליאמס | צילום: serenawilliams, instagram

תחקיר שערך מגזין Teen Vogue בבריטניה גילה כי תיאוריות הקונספירציה המדוברות נפוצות בעיקר ב-X (טוויטר לשעבר) ויוטיוב, והן לרוב מופצות ועולות על ידי גולשים שמראש מחזיקים בעמדות נגד טרנסג'נדרים. לרוב הם מאמינים שהסלבס שעל המוקד, ביניהן טיילור סוויפט, סרינה וויליאמס או מישל אובמה, מפגינות תכונות "גבריות" בלתי מוגדרות - תפישה שמקורה בשנאת נשים וטרנספוביה. 

זה אולי נשמע כמו משהו שמוגבל לרשתות החברתיות, אך ככל שהשיח גובר הוא זולג גם למציאות, שבה נשים ש"לא נראות מספיק כמו נשים" מוטרדות ומותקפות בחיים האמיתיים. לפני כשנתיים, למשל, אישה בשם ג'יי הותקפה בשירותים ציבוריים כי התוקפת הניחה שהיא טרנס בגלל השיער הקצר שלה. "להיות מוטרדת בגלל שאני משתמשת בשירותים ואומרים לי שהמשטרה תעצור אותי בגלל שאני משתינה - זה בהחלט לא היה ברשימת המשימות שלי להיום", היא כתבה בזמנו והציגה לעולם איך טרנספוביה באמת פוגעת בכל הנשים.