מצעד הגאווה בטורונטו, אירוע הגאווה הגדול ביותר בקנדה, הגיע לסיומו מוקדם מהצפוי לאחר שקבוצת פעילים פרו-פלסטיניים חסמו את מסלול המצעד ומנעו את התקדמותו במשך קרוב לשעה. 

הקבוצה, שכינתה את עצמה "הקואליציה נגד פינקוושינג", עצרה את התקדמות המצעד בערך שלוש שעות לאחר שיצא לדרכו. המפגינים התיישבו על הכביש, קראו קריאות כמו "שחררו את פלסטין" ו"גאווה היא מחאה", בעוד שאר הצועדים נתקעו מאחוריהם זמן רב. 45 דקות לאחר תחילת המחאה שעצרה את המצעד, הודיע ארגון הגאווה הקנדי "טורונטו פרייד" על ביטול פסטיבל הגאווה כולו. 

"קיבלנו החלטה לבטל את שארית המצעד מתוך מחויבות להבטחת ביטחון הציבור", נכתב בעמוד הטוויטר (או X) של הארגון. "בעוד שאנו מכבדים ומקיימים את זכותם של כולם להפגין בדרכי שלום, בראש סדר העדיפויות שלנו היא רווחתם של כל המשתתפים והצופים". 

על פי פרסומים בכלי תקשורת מקומיים, למפגינים הפרו-פלסטיניים הייתה רשימה של דרישות בתמורה לעצירת המחאה והמשך המצעד. המפגינים דרשו, בין היתר, ביטול שיתופי פעולה עם חברות "המעורבות באופן פעיל בניצול אלים של תושבים ילידים" בסודן, פלסטין וקונגו. מארגני המצעד הציעו להיפגש עם המפגינים אך סירבו לחתום על מסמך הדרישות, ובכך נעצר מצעד הגאווה הגדול בקנדה. 

"אנו מכירים במצעד הגאווה כאירוע מצופה שאליו ארגונים ואנשים רבים מתכוננים בשקיקה", כתבו מארגני המצעד. "אנו מזדהים עם אלה שציפו להשתתף ומצטערים על כל אי נוחות שנגרמה כתוצאה מהחלטה זו". המפגינים הפרו-פלסטינים דווקא היו מרוצים מההחלטה לבטל את האירוע: "אנחנו כאן בשביל פלסטין, אנחנו כאן בשביל למשוך תשומת לב". 

ברשתות התגובות לביטול המצעד היו מעורבות. "נראה שהגאווה נפלה בידיי תומכי חמאס", כתב גולש אחד, ואחרת הבהירה ש"אין גאווה בשנאת יהודים". גולשת אחרת טענה כי ביטול המצעד הוא צעד פוליטי שנועד לפורר את הסימפטיה כלפי "אנשים אשר מפגינים נגד רצח עם". 

זאת לא הייתה הפעם הראשונה וכנראה לא האחרונה שבה פעילים פרו-פלסטיניים מהקהילה הגאה משבשים אירועי גאווה, שכן עד כה הפרעות דומות התרחשו גם במצעד הגאווה בסנט לואיז, סן פרנסיסקו ולונדון. הדבר התרחש גם במצעד הגאווה של ניו-יורק, שעצר את התקדמותו לזמן קצר לאחר שפעילי "קווירים למען פלסטין" פרצו את הגדרות המפרידות בין הקהל למצעד, שפכו דם מזויף על קרון התצוגה של עמותת "קמפיין זכויות האדם" וקראו קריאות אנטישמיות. אחרי 45 דקות שבהן חסמו המפגינים את הדרך, משטרת ניו יורק התערבה ועצרה את המוחים. על פי הדיווחים, שבעה מתוכם קיבלו זימון להופיע בפני בית המשפט.