הסופרת המיליארדרית ומחברת סדרת ספרי "הארי פוטר, ג'יי קיי רולינג, נתנה לעצמה יום חופש מהתעסקות בקהילה הטרנסג'נדרית ומצאה לעצמה מטרה חדשה לתקוף ברשתות החברתיות: אנשים א-מיניים. 

ב-6 באפריל, באופן מסורתי, צוין ברחבי העולם היום הבינלאומי לא-מיניות, המבקש להעלות מודעות לזהות מינית זו. לטובת מי שלא מכיר, נסביר שא-מיניות מתארת אנשים שלא חווים משיכה מינית כלפי אחרים, או שחווים אותה לעיתים רחוקות מאוד ובתנאים מסוימים. זה לא אומר שהם לא מסוגלים לאהוב או לנהל קשר זוגי, אלא שפשוט המשיכה המינית שלהם, אם בכלל קיימת, לא מהווה פרמטר מהותי בזוגיות. 

אבל מתברר שרולינג לא כל כך מחבבת ימים בין-לאומיים או א-מיניות, ולכן היא החליטה להתלונן על כך בפני 14.3 מיליון העוקבים שלה ב-X. "יום הדיכוי המומצא הבין-לאומי שמח לכל מי שרוצה שזרים גמורים ידעו שאין לו חשק לקיים יחסי מין", כתבה הסופרת, לצד גרפיקה רשמית לציון היום המדובר. 

הפוסט שפרסמה רולינג עורר כצפוי תגובות רבות, והסופרת השיבה למגיבים רבים בלעג כלפי א-מיניים. כאשר אחד המשתמשים שאל בציניות "מה יהיה הדבר הבא?", למשל, רולינג השיבה לו: "אני רוצה יום בין-לאומי של 'נמאס לי מהשטויות האלה'".

גם הסופר האירי הגאה ג'ון בוין, שכתב את רב המכר "הנער בפיג'מת הפסים", הצטרף לרולינג. "זו הבעיה כשזורקים את כל מי שלא סטרייט לתוך קטגוריה אחת של להט"בק. אם א-מיניים לא רוצים סקס - שיהיה להם בהצלחה. אבל הומואים דווקא כן אוהבים סקס - אז למה אני באותה קטגוריה? זה לא הגיוני". רולינג השיבה לו בסרקסטיות: "לסרב לקבל שאנשים שלא אוהבים סקס שייכים לקהילה הגאה - זה כמו לרצות שירותים נפרדים בשנות ה־50, ג'ון. וזה מה שיאמרו לך בערך אלף אקטיביסטים מגדריים ברגע שיפסיקו לרעוד להם הידיים". 

בהמשך, מגיב גאה אחר הוסיף: "בתור הומו – מישהו יכול להסביר לי מה זה קשור אליי שסטרייטים לא רוצים לשכב? למזלי, יש את 'ברית לה"ב' שדואגים להילחם בשטויות האלה. כיף לראות אותם גדלים ומתחזקים בכל שנה". גם לו השיבה רולינג: "בטח, עדיין הורגים אנשים על הומוסקסואליות בהרבה מדינות, אבל סטרייטים שלא מתים על סקס? מתעלמים מהם עד מוות. זה מה שאתה רוצה?".

ההתבטאויות של הסופרת נגד יום המודעות הבין-לאומי לא-מיניות מצטרפות לשורת התבטאויות המכוונות נגד הקהילה הטרנסג'נדרית בעשור האחרון. אך לא ברור בדיוק מדוע רולינג בחרה הפעם לסמן את הקהילה הא-מינית. לאורך שנים היא תקפה את הקהילה הטרנסג'נדרית בטענה ל"הגנה על זכויות נשים", אך לא לגמרי מובן כיצד הפוסטים נגד א-מיניים מגנים על פמיניזם או על נשים. 

למרות הזלזול של רולינג, א-מיניות נחשבת לזהות מינית תקפה עשורים רבים. עוד ב-1948 מחקריו פורצי הדרך של ד" אלפרד קינסי מצאו כי 1.5% מהגברים וכ-19% מהנשים דיווחו על חוסר עניין בפעילות מינית, מה שהוגדר X בסולם קינסי. למרות זאת, ונהמר שרולינג מודעת לכך, הסופרת בוחרת למצוא אויב חדש וגם הפעם חברי קהילה רבים משלמים את המחיר על כך.