המחוקקים השוודים אישרו חוק שמטרתו להקל על תהליך שינוי המגדר במסמכים הרשמיים ומוריד את הגיל שבו אנשים יכולים לשנות את המין החוקי שלהם מגיל 18 לגיל 16. החוק עבר ברוב של 234 קולות בעד ו-94 מתנגדים.
על אף ששוודיה הייתה המדינה הראשונה בעולם שהפכה שינוי מין לחוקי, בשנת 1972, החוק החדש עורר ויכוחים אינטנסיביים במדינה, כשחלק אומרים שהורדת הגיל האפשרי להתאמה מגדרית יעשה "הבדל משמעותי", אך המבקרים טוענים כי יש צורך במחקר נוסף בנושא.
נכון לעכשיו, השוודים דורשים אבחנה של רופא מומחה בדיספוריה מגדרית על מנת לאפשר לאנשים לשנות את מינם המוכר על פי חוק, אבל על פי החוק החדש, שייכנס לתוקף ביולי שנה הבאה, התהליך יהיה פשוט הרבה יותר וידרוש רק התייעצות קצרה עם רופא או פסיכולוג, יחד עם אישור מלשכת הבריאות והרווחה הלאומית. בנוסף, שינוי מגדר מבחינה חוקית יתאפשר מגיל 16, אם כי המבקשים מתחת לגיל 18 יזדקקו לאישור הורים או אפוטרופוס, רופא ומשרד הבריאות והרווחה הלאומי.
החוק החדש מפריד בין שינוי מגדר מבחינה משפטית לבין ניתוחי התאמה מגדרית, שיזדקקו להערכה ארוכה דקדקנית יותר ויהיו אפשריים רק מגיל 18 ומעלה. "זה לא סביר שיהיו אותן דרישות לשינוי מגדר מבחינה משפטית וביצוע ניתוחים בלתי הפיכים", אמר יוהאן הולטברג ממפלגת השלטון במהלך דיון ארוך בפרלמנט שנמשך שש שעות. "רוב השוודים לעולם לא ישימו לב שהחוק השתנה, אבל עבור מספר טרנסג'נדרים הוא עושה הבדל גדול וחשוב".
החוק החדש זוכה לביקורת נרחבת מצידה הימני של המפה הפוליטית. כך למשל הנוצרים-דמוקרטים, שנמצאים בקואליציה של הממשלה, דחו את החוק. חברי פרלמנט רבים שהתנגדו לחוק אמרו שהם היו רוצים לראות תחילה מחקרים נוספים על דיספוריה מגדרית. מנהיג מפלגת הימין "דמוקרטים בשוודיה", ג'ימי אקסון, אמר שהוא חושב שזה "מצטער שההצעה שכמובן חסרה תמיכה בקרב האוכלוסייה מועברת כהצבעה סתמית". ראש ממשלת שוודיה, אולף קריסטרסון, הגן על הצגת החוק ואמר שהיא "מאוזנת ואחראית".
לעומת התמיכה הגורפת בפרלמנט, נדמה שהציבור השוודי לא תמך בחוק. סקר שנערך על ידי רשת הטלוויזיה השוודית TV4 מצא כי 59% מהשוודים חשבו שזו הצעה גרועה או גרועה מאוד, בעוד ש-22% חשבו שהיא טובה, כך על פי דיווח של סוכנות הידיעות רויטרס.
שוודיה היא לא המדינה היחידה באירופה שהקלה לאחרונה על אנשים על הקשת הטרנסית לשנות את מינם החוקי. בשבוע שעבר אישרה גרמניה חוק דומה המבטל את הצורך באישור רופא עבור שינוי המין החוקי, גם עבור אנשים מתחת לגיל 16, למרות הם יזדקקו להסכמת הורים או אפוטרופוס. בשנה שעברה, ספרד אישרה חוק המאפשר לאנשים מעל גיל 16 לשנות את מינם באופן חוקי ללא הערכה רפואית.