ולנטינה פטרילו, אצנית מאיטליה, נבחרה לייצג את מדינתה במשחקים הפראלימפיים שיחלו בעוד שבועיים בפריז, והיא תתחרה בשני מקצים: ריצת 200 מטר ו-400 לספורטאיות עם ליקויי ראייה. לפני שעברה תהליך להתאמה מגדרית פטרילו (50) זכתה ב-11 תארים לאומיים בין 2015-2018, ובשנה שעברה, כאישה טרנסית, זכתה פטרילו בשתי מדליות ארד באליפות העולם הפראלימפית באתלטיקה.
השתתפותה, באופן לא מפתיע, עוררה התנגדות בשל הטענה כי מעורבותה בקטגוריית נשים אינה הוגנת. עם זאת, פטרילו יצאה נגד המבקרים ואמרה כי "הערך ההיסטורי של אישה טרנסג'נדרית ראשונה במשחקים הפראלימפיים הוא סמל חשוב להכללה", היא אמרה בראיון ל-BBC.
"זו לא בחירת אורח חיים עבורי, זו מי שאני", הסבירה. "ואני, כמו כל שאר האנשים הטרנסים שלא מרגישים שייכים למין הביולוגי שלהם, לא צריכים להיות מופלים לרעה, בדיוק כפי שאין להפלות על סמך גזע, דת או אידיאולוגיה פרטית. ספורט שכופה חוקים המבוססים על דרך חשיבה בינארית לא מביא את זה בחשבון. זה ספורט שצריך למצוא אליו פתרון, אבל הדרת ספורטאים טרנסג'נדרים הוא לא הפתרון".
פטרילו התחילה ליטול הורמונים כחלק מטיפולי ההתאמה המגדרית שלה בשנת 2019. "לכל אחד יהיו את השאלות שלו", היא אמרה, "אבל רק מעטים יבינו את החוויה שלי כספורטאית טרנסג'נדרית". בשנת 2021 יותר מ-30 ספורטאים חתמו על עצומה שנשלחה לנשיא התאחדות האתלטיקה האיטלקית ולמשרד לשוויון הזדמנויות בספורט, במטרה לערער על השתתפותה של פטרילו בתחרויות נשים.
אנדרו פרסונס, נשיא הוועד האולימפי הפראלימפי הבינלאומי, אמר כי פטרילו זכאית להשתתף במשחקים האראלימפיים בפריז תחת מדיניות האתלטיקה העולמית הנוכחית, שקובעת כי כל אישה מוכרת בחוק זכאית להתחרות. עם זאת, פרסונה הוסיף שהוא היה רוצה לראות את עולם הספורט מתאחד תחת נהלים ברורים, מכיוון שאין לכידות בין גופי שלטון שונים. לדבריו של פרסונס, רמות הטסטוסטרון בגופה של פטרילו הן מתחת לשני ננומול לליטר. לשם השוואה, רמת טסטוסטרון "נורמלית" בגופה של אישה היא מתחת ל-3 ננומול לליטר.