אזרחים, כלי תקשורת ואפילו הנשיאה לשעבר בטייוואן יצאו נגד מחברת סדרת ספרי הארי פוטר, הסופרת הבריטית ג'יי קיי רולינג, לאחר שזו התבטאה פומבית נגד שילוב המתאגרפת האולימפית מטייוואן באולימפיאדה, לין יו טינג, בטענה שהיא גבר.
"מה יידרש כדי לסיים את הטירוף הזה? מתאגרפת שתישאר עם פציעות שישנו את חייה? מתאגרפת שתיהרג?", שאלה רולינג בטוויטר, בהתייחסה לשתי המתאגרפות האולימפיות אימאן חליף האלג'יראית ולין יו טינג הטיוואנית, שעלו לכותרות בסוף השבוע האחרון בעקבות השתתפותן וסביבן הופצו עובדות שקריות מסולפות רבות הנוגעות למגדר שלהן.
מעריצים רבים של המתאגרפת מטייוואן לא קיבלו בעין יפה את ההתבטאות של רולינג ותקפו את הסופרת ברשת. "חדשות קטנות על טייוואן שקיבלתי מהמשפחה שלי", סיפרה ברשת יו-ליין ניו, ילידת טייוואן שגרה בניו יורק. "כולם בטייוואן שונאים את ג'יי קיי רולינג עכשיו". גולשת אחרת הוסיפה: "זה נורא שהיא הורסת לעצמה את המוניטין שלה ותמיד משתמשת בטקטיקות מטורפות. לא אכפת לה שהיא אולי טועה ומשחירה את הספורטאים שלנו".
The idea that those objecting to a male punching a female in the name of sport are objecting because they believe Khelif to be ‘trans’ is a joke. We object because we saw a male punching a female. https://t.co/KSAM5RCl1S
— J.K. Rowling (@jk_rowling) August 2, 2024
בין המגיבים לפוסט הכועס של רולינג אפשר גם למצוא את עמוד הטוויטר (או X) הרשמי של העיתון הלאומי של טייוואן, The Liberty Times. "זה דבר אחד להעביר ביקורת על הנושא הטרנסי, אבל לין יו טינג שלנו לחלוטין לא טרנסג'נדרית", נכתב מטעם העיתון. "אם ג'יי קיי רולינג לא יודעת להבחין בהבדל, העורך הזה מציע לה להתמקד בכתיבת רומנים".
רולינג, כמו אנשים רבים אחרים ברשת ועמודי שנאה קיצוניים, הסתמכו על ידיעות לפיהן איגוד האיגרוף הבינלאומי (IBA) פסל בשנה שעברה את המתאגרפות מאליפות העולם. האיגוד, אותו מנהיגה רוסיה, ציין בדיקות גנטיות לא ידועות אשר הצביעו על כך ששתי המתאגרפות הן בעלות כרומוזומי XY, מה שזיהה אותן בתור גברים.
אך הוועד האולימפי הגן על הספורטאיות ואמר כי הן עברו את אותו הליך הסמכה כמו כל שאר הספורטאים המשתתפים באולימפיאדה. לדבריי הוועד האולימפי, ההחלטה של איגוד האיגרוף הבינלאומי מקורו ב"החלטה פתאומית ושרירותית" של המנכ"ל, ואותה "בדיקה" חשובה של המתאגרפות הגיעה רק מאוחר יותר ו"ללא כל הליך מתאים, במיוחד בהתחשב בכך שהספורטאיות הללו מתחרות ברמה העליונה כבר שנים רבות". "הגישה הזאת מנוגדת לניהול תקין", הוסיפו בוועד האולימפי.
הפרסומים המסולפים והשנאה הבה ברשתות הובילה גם ארגוני להט"ב ישראלים להגיב. "בניגוד לפרסומים שונים, המתאגרפות הוותיקה אימן חליף אינה אישה טרנסית אלא מתאגרפת שנולדה כאישה, מזדהה כאישה ואושרה להשתתפות על פי קריטריונים מקצועיים", מסרו מטעם האגודה למען הלהט"ב לאחר שהרשת הוצפה בתגובות אנטי-טרנסיות נגד המתאגרפות. "מעבר לכך, באלג'יריה אין טיפולים להתאמה מגדרית ולכן הדבר אינו אפשרי בכל מקרה. יתכן כי נמצאה אצלה שונות גנטית או כרומוזומלית המגבירה רמות טסטוסטרון, אך מדובר בנתון שמעולם לא אומת ושהגוף שהצהיר עליו הודח מסמכותו בשל שחיתות ואי סדרים".
When I met boxer Lin Yu-ting 林郁婷, I saw an athlete who is fearless in the face of challenges, whether they come from inside or outside the ring.
— 蔡英文 Tsai Ing-wen (@iingwen) August 2, 2024
Today, when she represents #Taiwan on the Olympic stage, we will be behind her & all the Taiwanese Olympians making us proud. pic.twitter.com/UfSqIqgSxC
העובדות כמובן לא הפריעו לרבים ברשת, כמו רולינג, שבחרו לתקוף את הספורטאיות ולטעון שהן "גברים" או "טרנסיות". רולינג הגדילה לעשות ובשלב מאוחר יותר פרסמה ציוץ נוסף, שבו היא טענה כי היא עדיין מתנגדת למתאגרפת חליף, למרות שנולדה נקבה, רק בגלל שהיא נראית כמו "זכר". ההתנגשות בין רולינג לתושבי טייוואן לא נעלמה גם מעיניהם של פוליטיקאים במדינה, כאשר אפילו הנשיאה לשעבר, צאי אינג-וון יצאה להגנתה. "כשפגשתי את לין יו טינג ראיתי אתלטית שלא מפחדת לעמוד בפני אתגרים, בין אם הם מגיעים מבפנים או מבחוץ", כתבה הנשיאה לשעבר בטוויטר. "כשהיא תייצג את טייוואן באולימפיאדה, נעמוד מאחוריה ומאחוריי כל הספורטאים שעושים אותנו גאים".