סינדי אנגמבה, מתאגרפת ילידת קמרון שחיה בבריטניה, הבטיחה לעצמה לפחות מדליית ארד במשחקים האולימפיים בפריז. אנגמבה בת ה-25 ניצחה בקטגוריית 75 ק"ג את המתאגרפת הצרפתייה דווינה מישל, ותתמודד ביום שישי מול המתאגרפת את'יינה ביילון מפנמה, אז תדע אם תמשיך לקרב הגמר או תאלץ "להסתפק" במדליית ארד.

"זה אומר הכל בשבילי להיות הפליטה הראשונה אי פעם שזוכה במדליה", היא אמרה אחרי הניצחון. "אני בן אדם, בדיוק כמו כל פליט וספורטאי אחר בכל העולם. לכל הפליטים ברחבי העולם - המשיכו להאמין. אתם יכולים להשיג כל מה שאתם מתכוונים אליו. הרבה אנשים לא יאמינו בך, הרבה אנשים לא האמינו בי. אבל, בסופו של יום, זו רק אני בזירה. רק אני יכולה לשלוט בתוצאה". 

נבחרת הפליטים האולימפית השתתפה לראשונה באולימפיאדת ריו שהתקיימה ב-2016, והיא הוקמה עבור ספורטאים וספורטאיות שנעקרו ממדינתם ואינם יכולים להתחרות תחת דגל מולדתם. השנה לוקחים חלק בנבחרת המדוברת 37 ספורטאים וספורטאיות, המייצגים 120 מיליון פליטים ברחבי העולם. 

אנגמבה, שנשאה את דגל הקבוצה בטקס הפתיחה של האולימפיאדה. היא נולדה בקמרון ועברה לגור עם אביה בבריטניה כשהייתה בת 10. למרות שעברו 15 שנים, שבהן היא זכתה בתארים בינלאומיים ולמדה תואר בקרימינולוגיה, היא עדיין נאבקת לקבלת אזרחות בריטית. למולדתה קמרון היא אינה יכולה לחזור בשל נטייתה המינית, משום הומוסקסואליות בקמרון דינה עד חמש שנות מאסר. 

לפני חמש שנים אנגמבה ואחיה עוכבו במשרד ההגירה בגלל בעיות ניירת. הם נשלחו למרכז מעצר בלונדון שם איימו עליהם בגירוש, אך הם שוחררו לאחר יום אחד. "במהלך הטיפול בתיק שלי ניסיתי להשתמש באגרוף, בלימודים או באוניברסיטה, אבל משרד הפנים לא רצה לשמוע אותי. אפשר להיכנס לכלא או להירצח, ובגלל שאני לסבית לא הייתי יכולה לחזור בחזרה", היא סיפרה בעבר על התהליך שעברה. 

עד כה הנבחרת הגאה באולימפיאדה מגיעה להישגים מרשימים. זו האולימפיאדה הגאה ביותר בהיסטוריה, עם לפחות 195 ספורטאים וספורטאיות מהקהילה הגאה. יותר מכך, אם כל הספורטאים הגאים באולימפיאדה היו נחשבים למדינה אחת, היא הייתה ממוקמת נכון לתחילת השבוע במקום ה-6 מבין כל מדינות העולם, עם 5 מדליות זהב, 11 מדליות כסף ו-8 מדליות ארד.