בימים האחרונים צפה מחדש ברשת אינפוגרפיקה העוסקת ב"פוליאמוריות יחידנית", שהפכה בסיבוב הנוכחי למם הלועג לתרבות ה-Woke ומציג את דמותה של "א-בינארית שחורה עם חיג'אב, פוליאמורית יחידנית קטועת רגל". הגרפיקה, שפורסמה במקור לפני כארבע שנים בעמוד האינסטגרם של יוצרת התוכן אבוני הגנס, נועדה להסביר את המונח Solo Poly (פוליאמוריות יחידנית) - "סוג של פוליאמוריה שבה אדם רואה את עצמו כבן הזוג העיקרי של עצמו", לצד מספר קשרים נוספים מסוגים כאלה ואחרים. 

פוליאמוריה, שהיא גישה לקיום מערכות יחסים רומנטיות ואינטימיות עם יותר מבן או בת זוג אחת, עשויה להיות מורכבת מצורות שונות של מערכות יחסים. עם זאת, לרוב הפוליאמורים יש בן זוג "עיקרי" בעל החשיבות הגבוהה ביותר, לצד מערכות יחסים נוספות משניות. ב"פוליאמוריה יחידנית", לעומת זאת, בן הזוג העיקרי של אדם הוא הוא עצמו. 

אם מצאתם את ההסבר הזה מבלבל אתם לא לבד. ההגדרה הזו הובילה גולשים רבים לתהות בזמנו "מה ההבדל בין זה לבין רווק נרקסיסט?", אך מה שמשך את מלוא תשומת הלב הייתה הדמות שהופיעה לצד האינפוגרפיקה: אישה שחורה קטועת רגל עם חיג'אב, שלפי ההקשר היא "פוליאמורית יחידנית". 

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Ebony Hagans‎‏ (@‏‎marjanilane‎‏)‎‏

כעת הגרפיקה זוכה לעדנה מחודשת לאחר שפורסמה מחדש בעמוד ה-X (טוויטר לשעבר) Carlos That Notices Things (קרלוס ששם לב לדברים), המוקדש כולו לפרסום דברים משונים ומצחיקים שפורסמו ברשת,. השיתוף החדש זכה ליותר מ-33 מיליון צפיות ותחילה הגולשים חשבו שמדובר בהטרלה מוצלחת. אבל אז התברר שמדובר בפוסט רציני והקהל לא ידע אם לצחוק או להצביע על כך שהדימוי, ובכן, מוגזם. 

אנחנו לא שוללים את קיומה של א-בינארית, שחורה,קטועת רגל, חובשת חיג'אב ופוליאמורית יחידנית מבין 8 מיליארד האנשים שחיים בעולם, אך השילוב של הכל ביחד גרם לגולשים מכל קצוות הספקטרום הפוליטי לגרד את הראש בבלבול. יוצרת הפוסט ככל הנראה ניסתה לדחוס כמה שיותר כדי להצטייר כ"מכילה" ולהביא ייצוג של מיעוטים בחברה ככל הניתן, אך השילוב הוביל ליצירת המם, שעומד במרכז דיון משמעותי בשאלה "האם תרבות הווק לקחה צעד אחד יותר מדי?".

הביסה את כולם בתחרויות הגיוון וההכלה

כבר למחרת, שיתפה מחדש גולשת את הפוסט לצד הכיתוב "הדמעות קטועות הרגל וחובשות החיג'אב שבעיניי". וזכתה ל-213,000 לייקים. משתמשת אחרת כתבה "זה שהיא חובשת חיג'אב לא היה 'ווק' מספיק, אז הם הורידו לה את הפאקינג רגל" וזכתה ל-363 אלף לייקים. וזה רק ממשיך וממשיך. 

גם יוצרי תוכן בטיקטוק ששויכו בעבר לצד "הליברלי הנאור" הריצו דאחקות. "כשהתחת היהודי הביסקסואלי הלטיני האוטיסטי שלך מתחרה בתחרות גיוון והכלה, אבל המתחרה שלך היא א-בינארית שחורה חובשת חיג'אב פוליאמורית יחידנית קטועת רגל", כתב יוצר תוכן אחד בסרטון שנצפה מיליוני פעמים. משתמשת אחרת, המזדהה בתור 'קווירית, טרנסית, אוטיסטית ילידית מאלסקה ובעלת מספר מחלות כרוניות', השתמשה באותה בדיחה כדי לצחוק על הגרפיקה. 

@sex.x.x.dreams Pls tell me y’all are as chronically online as I am pls get it pls get it #fyp ♬ Picture you Live sung by Chappell Herself - Emmaly Jean
@not.toadio All that for what #fypシ #trans #twospirit #lgbtq #indigenous #chronicillness #alaskanative #diversityhire ♬ Picture you Live sung by Chappell Herself - Emmaly Jean

משתמשים אחרים צחקו על מדיניות הגיוון, שוויון והכלה (גיש"ה) שאימצו חברות לעצמן בעקבות תרבות הווק. "כשאני בא להגיש קורות חיים לסטארבקס, אבל הא-בינארית השחורה חובשת החיג'אב הפוליאמורית היחידנית קטועת הרגל כבר הגישה לפניי", התבדח יוצר תוכן אחר על המדיניות שיושמה על ידי רשת בתי הקפה עד לא מזמן. "כשאני ממלא טפסי קבלה לאוניברסיטה בידיעה שאני מתחרה מול האישה השחורה חובשת החיג'אב הפוליאמורית היחידנית קטועת הרגל", כתב אחר כדי ללעוג למדיניות המדוברת בקמפוסים.

לאחר שנים של תרבות פרוגרסיבית שולטת, מומחים רבים מצביעים על שינוי בכיוון המטוטלת התרבותית. ה"פוליטיקלי קורקט" הפך ל"תרבות הווק", וכעת מכונה בתור DEI (כמילת גנאי, הסברנו על כך כאן). הגישה שבאה להכיל את מגוון התרבויות והמיעוטים בחברה הפכה לבדיחה שגם הימין וגם השמאל צוחק ממנה. אם ב-2020 גרפיקה של "שחורה חובשת חיג'אב" עברה מתחת לרדאר, היום היא כבר נחשבת קיצונית בעיני רבים. 

@matheusias68 I actually did apply to starbucks lmao #starbucks #brainrot #lgbt #twitter ♬ Ceechynaa SNIPPET - chynastit

את תנועת המטוטלת הזאת רואים גם בשיח הפוליטי העולמי שיוצא נגד התקינות הפוליטית או בקאמבק תרבותי של סרטים ופיסות תרבות מתחילת שנות ה-2000, שהיו ידועות בהומור לא תקין פוליטית. אם פעם התנגדות לתרבות ה"ווק" הצטיירה כאידיאולוגיה ימנית, היום מסתמן שהיא יותר ויותר רווחת בכל קצוות הספקטרום הפוליטי. ההצפה מחדש של הגרפיקה המדוברת היא רק עוד תסמין לתנועה עולמית שמתעוררת שקוראת לעזוב את תרבות הווק.