חדשות טובות לתחילת השבוע: במהלך סוף השבוע האחרון התקיימה בצ'ילה החתונה הגאה הראשונה במדינה, זאת לאחר שהתיקון לחוק נכנס לתוקפו ביום חמישי, ה-10 במרץ.
המאבק הארוך של הקהילה הגאה במדינה, שברובה נוצרית-קתולית, הגיע לשיאו בחודש דצמבר האחרון, אז אושרה חקיקה היסטורית שהתירה נישואים גאים ואף זכויות אימוץ לזוגות חד-מיניים נשואים. כך, הפכו במהלך סוף השבוע חביאר סילבה וחמי נזאר, שחיים יחד כבר שבע שנים, לזוג הגאה הראשון שנישא במדינה. "זהו רגע נפלא עבורנו בתור זוג. את המעשה הזה ירגישו בכל רחבי צ'ילה", אמר סילבה לוושינגטון בלייד אחרי החתונה.
בני הזוג הרגישו בני מזל להפוך לזוג הגאה הנשוי הראשון במדינה, אבל אמרו שהמעמד הזה היה קריטי בעיקר עבור שני ילדיהם - קלמנט ולולה מריה. לפני השינוי בחקיקה, רק ההורים הביולוגים היו יכולים להירשם כהורים החוקיים של הילדים, וכך נוצר מצב בו חמי רשום כאביו של קלמנט וחביאר כאביה של לולה, אבל משום ששני הילדים נולדו בהליך פונדקאות, ההורה השני לא היה יכול להירשם כהורה מאמץ. "בני זוג גאים תמיד נמצאים בתחתית הרשימה כשזה מגיע לאימוץ", הם הסבירו ל-BBC.
הם לא היו היחידים שעשו היסטוריה. חצי שעה בלבד אחרי החתונה של סילבה ונזאר נישאו גם קונסואלו מוראלס ופבלה הוסאר, זוג לסביות שחיות בזוגיות יותר מ-17 שנה. "זה היה החלום שלנו ששנינו נהיה ההורים שלה", אמרה קונסואלו והסבירה שבתם המשותפת, ג'וזפה, הגיעה לעולם בהליך הפרייה מלאכותית. קונסואלו הייתה זו שסיפרה את הביצית, בעוד פבלה נשאה את בתם ברחמה. למרות זאת, קונסואלו לא הוכרה כהורה, משום שעד היום רק האישה שנשאה את העובר הוכרה כאם הביולוגית. "סוף סוף יהיו לה שתי האמהות שמגיעות לה, ולא רק אחת", סיכמה.
בני זוג חד מיניים היו יכולים לבוא בברית זוגיות בצ'ילה מאז 2015, אבל למרות שהמעמד המיוחד נתן להם יותר זכויות מאשר בעבר, עדיין היו תחומים בהם זוגות להט"ב הופלו, בעיקר בכל הקשור לילדיהם. כאמור, התיקון לחוק שאישר נישואים עבר ברוב מוחץ בשני הבתים של הפרלמנט, ואפילו הנשיא, סבסטיאן פיניירה, שהתנגד באופן בולט לנישואים גאים בצ'ילה, הצביע בסופו של דבר בעד שינוי החוק.