אחד הגולשים המעריכים את עבודתו של אמן הפופ ארט קית' הרינג היה בטוח שהוא חולק כבוד אדיר לאמן הגאה המנוח, אך למד על בשרו את משמעות הביטוי "כל המוסיף גורע". הגולש היצירתי פרסם לאחרונה פוסט ברשתות החברתיות שבו הוא שיתף את הגולשים איך ביקש מתוכנת בינה מלאכותית "להשלים" את היצירה האחרונה של הרינג, Unfinished Painting (ציור לא גמור). התוצאה הסופית פורסמה בפוסט, ומהר מאוד למד המעריץ כי הבחירה שלו תוייגה על ידי המבקרים כ"מגעילה" ו"חילול הקודש".
הרינג, שמת ב-1990 בגיל 31 בלבד מסיבוכים של מחלת האיידס, היה אמן הומו שידוע בקווים נועזים, באמנות גרפיטי וקווי מתאר אייקוניים של דמויות. רבות מיצירותיו הכילו רמיזות מיניות והוא עשה שימוש באומנות כדי לקדם מיניות בריאה, מין בטוח והעלאת מודעות לנגיף ה-HIV, כשברקע משבר האיידס.
כאמור, היצירה האחרונה של הרינג ידועה בשם "ציור לא גמור", ומופיעות בה הדמויות האייקוניות שלו ברבע מהיצירה, בעוד השאר נותר ריק. משום שזו היצירה האחרונה של הרינג אפשר בקלות לחשוב כי הוא מעולם לא השלים אותה, אך למעשה זו הייתה כוונתו המקורית של האמן - פרשנות חברתית על איידס, במטרה להציג מצב של חברה שנוצר בה וואקום והיא לא מצליחה למצות את מלוא הפוטנציאל שלה בגלל המחלה הנוראית.
The story behind this painting is so sad!
Now using AI we can complete what he couldn't finish! ❤️ https://t.co/RuASoTfFdk pic.twitter.com/uAwM6SBUGW
"הסיפור מאחורי הציור הזה כל כך עצוב. עכשיו באמצעות בינה מלאכותית נוכל להשלים את מה שהוא לא הצליח לסיים", כתב הגולש שהגדיל ראש לצד הציור המחודש, שהציג חזרתיות מסוימת של הדפוסים באיור המקורי, ואף התרחבה אל מעבר לגבול היצירה המקורית. מעניין לראות כי בעוד היצירה המקורית של הרינג הכילה מספר דמויות אנושיות, רבות הדמויות שנוצרו על ידי הבינה המלאכותית שנראות שבורות או חלקיות, כאילו התוכנה לא הבינה מה הן בדיוק אמורות להיות.
גולשים רבים שנחשפו ליצירה כעסו רק מעצם המחשבה שבינה מלאכותית "השלימה" עבודת אמנות של אמן מוערך כמו הרינג, בעוד אחרים ציינו, אולי בצדק, שכי תוכנה הממוחשבת פשוט לא עשתה עבודה מוצלחת במיוחד. "ביצוע רע מאוד", כתב אחד הגולשים ברדיט. "אם זה היה אני שכתב את ההנחיה ל'השלמה' הזו הייתי מתבייש בתוצאה ולא מתגאה בה. הקטעים שנוצרו בעזרת בינה מלאכותית הם שטויות ויזואליות, בעוד שהאזור שנוצר על ידי הרינג יש כוונה וכיוון ברורים"
חברות תוכנת בינה מלאכותית גדולות כמו "מידג'ורני" או "Stability AI" הפכו בתקופה האחרונה ליעד לתביעות שהוגשו על ידי קבוצת אמנים חזותיים, אשר טוענים כי החברות משתמשות באמנות שלהן באופן לא חוקי כדי להכשיר את מערכות ה-AI שלהן.
לטענת האמנים, התוכנות מסוגלות ליצור אמנות כך שלא ניתן להבחין ביצירות המקוריות, ושימוש זה לתפישתם מפר את חוקי זכויות היוצרים הפדרליים, ומידג'ורני חולקת רשימת שמות של 4,700 אמנים שניתן להשתמש בהם בהנחיות העיצוב - כולל כמה מהתובעים נגדה."התובעת קלי מק'קרנן נדהמה לגלות כי תוצאת החיפוש המובילה באינטרנט עבור שמה היא כעת תמונה שנוצרה בעזרת הבינה המלאכותית של מידג'ורני, עם ההנחיה של Mx, שמה של האמנית", נכתב בתלונה.