ג'ו מק'קראקן, חבר המפלגה הליברלית במדינת ויקטוריה באוסטרליה, עלה לנאום הבכורה שלו בפרלמנט ויצא מהארון בקול תרועה רמה, אך במקביל הדגיש כי המיניות שלו לא מגדירה אותו ויצא נגד תרבות הלהט"ב ונגד דגל הגאווה .
המפלגה הליברלית באוסטרליה נחשבת למפלגת מרכז-ימין, כאשר "ליברלי" במקרה הזה נשען על ממשלה קטנה ושוק חופשי. מק'קראקן נבחר לבית העליון של בית הנבחרים בנובמבר האחרון, ולפני כן כיהן כחבר מועצה, סגן ראש העיר וראש העיר של קולק אוטווי שייר. הוא גם האדם הצעיר ביותר שנבחר אי פעם לראשות מועצה באזור, בגיל 28 בלבד.
כבר בתחילת נאום הבכורה שלו, אותו נשא הבוקר (חמישי), יצא מק'קראקן מהארון בפני חברי הפרלמנט. "רוב האנשים לא ידעו את זה עלי וזה עלול להיות הלם עבור חלקם, אבל למעשה אני בזוגיות, אלא שבן הזוג שלי הוא הוא, לא היא", אמר. "ג'ק, אני רוצה להודות לך על כל התמיכה והאכפתית בתקופה האחרונה, זה כל כך מוערך. אני לא יודע מה הייתי עושה בלעדייך. לקח לי הרבה זמן להשלים עם זה, חוויתי ספקות, בושה, חרדה ועוד הרבה דברים אחרים".
אלא שבניגוד ליציאות שכאלה מהארון, מק'קראקן דווקא בחר במעמד כדי להטיל תיגר על התרבות הגאה, מצעדים, פסטיבלים ואפילו דגל הגאווה בעצמו. "מעולם לא דיברתי על זה או עשיתי מזה עניין, כי אף פעם לא רציתי שיגדירו אותי בצורה הזאת. אני שונא פוליטיקת זהויות ואני אלחם נגדה בכל פעם שאוכל", אמר מעל דוכן הנואמים. "תמיד נאבקתי עם הרעיון של הגדרת אדם לפי היבט אחד של מי שהוא. אדם מורכב ממכלול גדול של מאפיינים - גיל, מגדר, מיניות, גזע, דת, עיסוק. למה אנחנו צריכים לקחת את אחד המאפיינים האלה, להגביר אותו ולהגדיר אדם בצורה כזו?".
מק'קראקן המשיך ואמר כי לדעתו אין שום צורך להתייחס ללהט"ב בצורה שונה מכל אדם אחר, בעוד הוא מרחיב את נקודת המבט שלו לכל התחומים. "אין צורך ברופאים נפרדים, אין תחנות רדיו נפרדות, אין פסטיבלים ואין דגלים", הוא אמר. "אני מטיל ספק בצורך בדגל נפרד כדי לזהות את קהילת הלהט"ב - דגל הקשת. דגלים מייצגים מדינות, והדגלים היחידים להם אצדיע הם הדגל האוסטרלי והדגל הוויקטוריאני. הם היחידים שאינם מפלים את האנשים שהם מייצגים".
ההערות של מק'קראקן מגיעות בתקופה בה היבשת מזניקה את אירועי הגאווה העולמיים, שייפתחו ב-16 בפברואר ויימשכו עד תחילת מרץ, כשרגע השיא יגיע ב-25.2 עם מצעד הגאווה העולמי - "המרדי גרא ההומו-לסבי של סידני". כיאה לאירועים הבינלאומיים, שמושכים תיירים מכל רחבי העולם, עסקים רבים ברחבי יבשת מציגים דגלי גאווה, או מביעים תמיכה בדרך אחרת משלהם, דבר שנתפס, כך מתברר, כלא לגיטימי על ידי חבר הפרלמנט הגאה הטרי.
מק'קראקן הוא לא חבר הפרלמנט הגאה הראשון שכיהן בפרלמנט הוויקטוריאני. בשנת 2014 זו הייתה הרייט שינג, חברת מפלגת הלייבור, שהייתה הראשונה לצאת מהארון לאחר בחירה למועצה המחוקקת הוויקטוריאנית. סטיב דימופולוס, חבר מפלגת הלייבור גם הוא, יצא מהארון בשנה שעברה, ואילו מפלגת הירוקים המקומית מתגאה בשני חברים קווירים - איב פוגלילי וגבריאל דה ויטרי.
גם פוגלילי נשא הבוקר את נאום הבכורה שלו בבית העליון, אך בניגוד לעמיתו מק'קראקן הוא דווקא תועד יותר מפעם אחת באירועי גאווה, ונחשב לאחד התומכים הווקאלים ביותר למען זכויות להט"ב. "כקוויר, ראיתי את קהילת הלהט"בק+ שלי משמשת בתור כדורגל פוליטי רב שנתי", אמר בנאום הבכורה שלו והבטיח לעבוד קשה כדי להפוך את הפרלמנט למרחב מכיל יותר. "אנחנו דוגלים ברווח פוליטי ציני כשזה מועיל לנו מבחינה אלקטורלית, אבל דוחקים אותנו כשזה כדאי מבחינה פוליטית".