כאשר אייל חדד (105K), אושיית אופנה מזוהה ברחבי האינסטגרם והטיקטוק, העלה בשבוע האחרון לעמוד האינסטגרם שלו סרטון בנוגע לנשים מלאות שלובשות סקיני ג'ינס, כנראה שציפה לתגובות הרגילות של הקהל האוהב והמחבק שלו, שמודה לו על הטיפים הקבועים שנוהג להעלות בנוגע לאופנה וסטיילינג. אבל יתכן ולא העלה בדעתו שבמהלך הדקה ו14 שניות שבהן הוא מסביר על הסיבות למה נשים עם ירכיים עבות לא צריכות ללבוש מכנסיים צמודים, הוא הצליח להכעיס נשים רבות ברחבי הרשת, וגם את אחת מכוכבות הטיקטוק המוכרות ביותר בישראל.
הסרטון, שכבר הספיק לצבור כ270 אלף צפיות, התחיל לגרור אחריו תגובות רבות מצד גולשות שהביעו את תסכולן מהמינוחים הפוגעניים והמנמיכים כלפי נשים שנאמרו בסרטון של אייל, ביניהם לקרוא לבחירה של נשים מלאות בסקיני ג'ינס כ"טעות", לקרוא לנשים שלובשות בגדים צמודים "בובספוג שיצא מהמקלחת", ואווירה שמצטיירת כמיזוגנית ושמנופובית. אחת המגיבות כתבה לו "אנחנו תכף ב2023 תתעורר, גם שמנות יכולות ללבוש סקיני", בזמן שרבות ביקרו את הלגיטימיות שלו בתור גבר להביע ביקורת על איך שנשים בוחרות להתלבש בעזרת מינוחים כמו "ככל שאת תשכילי".
לסרטון המדובר נחשפה גם כן מיה דגן (הטיקטוקרית בת 275 אלף העוקבים, לא השחקנית מ"השיר שלנו"), שלקחה את תסכולה סביב הסרטון והמשמעות שלו לסטורי בעמוד האינסטגרם שלו. "מה זה החרא הזה, האם השנה היא 2007?" דגן כתבה, והמשיכה להסביר על מיזוגניה שמגיעה דווקא מאלו שאמורים להיות בצד של הנשים: "מיציתי הומואיות רעות שמטנפות על נשים למחייתם (...) אם ההומור שלך זה לרדת על בנות אחרות, כנראה שאתה לא כל כך מצחיק לולי".
בשיחה עם mako, דגן, שידועה באג'נדה הבאדי-פוזיטיב שמלווה את התוכן שהיא נוהגת להעלות לעמודי האינסטגרם והטיקטוק שלה, הסבירה את הפרובלמטיות באמרות כמו של חדד, שאמנם יכולות להצטייר כבדיחה, אבל המשמעות שלהן הרבה יותר עמוקה ומורכבת: "זה לקחת את התפיסה שאומרת שנשים הם קולב של בגדים, והן צריכות להראות את הבגד בצורה הכי יפה שלו", היא מרחיבה ומסבירה את המורכבות: "הוא מתייחס לתפיסה מיושנת של אופנה, ואומר לנשים שמנות, מלאות או שלא מרגישות בנוח בגוף שלהן שהן צריכות להסתיר את עצמן, ולהפוך את עצמם ליותר קטנות, ולא לתפוס יותר מדי מקום ותשומת לב. אני מערערת על הדבר הזה מהיסוד".
"יש תחושה שבסופו של דבר הוא מסתלבט עלייך. זה לא מגיע ממקום של אהבה, לפחות מהתחושה שלי. זה מגיע ממקום של זלזול והקטנה שאת 'לא יודעת את החוקים'."
במיוחד בימים שבהם מפוצצים באתרי הרכילות כותרות מוגזמות על כך שה"Heroin Chic חוזר" (מונח שמתאר את מודל היופי של שנות ה90 שמאופיין בנשים אנורקסיות שנראות תחת השפעת סמים), היה חשוב לדגן לשים את הגבול כשזה נוגע לשמנופוביה שמשתמעת מדבריו של חדד: "זה לנסות "לתת לי טיפים" על איך אני לא אראה רחבה, ואיך לא יהיו לי צדדים, ועל זה שאני לא יכולה ללבוש צמוד כי זה משמין ואסור לי ללבוש פסים לרוחב כי אני אראה רחבה".
"הוא מדבר על דברים שחס וחלילה יגרמו לי להיראות שמנה, גם אם אני אלבש צמוד וגם אם אני אלבש לא צמוד – עדיין ידעו שאני שמנה"
יתכן שבמידה וחדד היה סטרייט והיה מדבר בדרך פחות מצחיקה ומליצית התוכן שלו לא היה עובר, ודגן לא התכחשה לזה. כבר כשפרסמה את הסטורי, היא מיהרה לכנות את הנושא כ"מיזוגניה של הומואים" וקישרה את זה לתופעת ה"הומואיות הרעות". בשיחה איתנו, היא הסבירה: "הרבה מאוד גברים הומואים משתמשים בזה שהם מאוד מצחיקים ומוחצנים כדי לומר דברים שהם בעיניי לא במקום, אני רואה את זה כמשהו שהוא מאוד מאוד מושחת".
"זה מגיע ממקום של 'מותר לי להגיד את זה כי אני בצד שלכן', אבל בסופו של דבר, זה שאנחנו אחת לצד השני אומר שאנחנו צריכים לאחד כוחות, ולא לרדת אחד על השניה", היא הסבירה, בזמן שהיא מדברת על כך שבעיניה הומור אמור לבוא ממקום יותר מרים, מאשר מנמיך ומשפיל: "הרבה פעמים זה לחרבן על נשים, זה להיות רע ועוקצני בשביל "הצחוקים", ואם את לא צוחקת מהבדיחה את לא קלילה מספיק".
"אם ההומור שלך זה רק לרדת על בנות אחרות, כנראה שאתה לא כל כך מצחיק"
סדרת הסטוריז של דגן בנושא גררה אחריה שלל תגובות מצד עוקביה, כאשר המוני עוקבים ועוקבות הודו לטיקטוקרית על כך שפתחה את הנושא, למרות שלצאת על "הומואיות רעות" יכול להכנס לקרקע אפורה בכל הנוגע לפוליטיקלי קורקט: "קיבלתי המון תגובות של 'סוף סוף מישהו מדבר על זה' ו'לא הבנתי עד עכשיו אם אני הבעייתית שלא צוחקת מזה'".
לצד התגובות הנ"ל, קיבלה דגן גם תגובות מהצד השני של המיתרס ואמרו שחדד מגיע מכוונות טובות, ושהוא עזר להן. על התגובות, דגן עונה בהבנה: "אני מקבלת את הדבר הזה. יכול להיות שחלק מהדברים שהוא מעלה באמת עוזר לאנשים למצוא ביטחון בלבוש שלהם ולהרגיש יותר בנוח. לי מאוד קשה עם ה"אסור ומותר" הזה".
"תקפתי את מה שהוא אמר ואת הגישה הזאת, לא אותו", דגן הבהירה, כדי לוודא שלא מדובר חלילה במתקפה אישית כנגד חדד, אלא שימוש בפלטפורמה שלה כדי להסביר ולצאת נגד הסאבטקסט והמשמעות של דבריו: "אני מרגישה שיש פה משהו מקולקל מהיסוד שלו. התפיסה הזאת של אופנה ונשים בעייתית בעיניי, וקשה לי לא להגיד על זה כלום".