המתאגרפת האולימפית מאלג'יריה, אימאן חליף, הגישה תלונה רשמית לאחר שנקלעה ל"מחלוקת מגדרית" שבה מעורבים מספר כלי תקשורת ואנשים מפורסמים שטענו כי היא טרנסג'נדרית, למרות שהיא נולדה וגדלה כאישה. על הדיווח של סוכנות הידיעות רויטרס, עורך דינה של חליף, נביל בודי, אמר כי התלונה הוגשה ביום שישי (9.8), ורשת Sky News דיווחה כי התלונה הוגשה למשרד התובע הכללי של פריז. בתלונה חליף מציינת כי היא הייתה קורבן להטרדה ברשת בזמן שהתחרתה במשחקים האולימפיים בעיר.
"אחרי התקופה הספורטיבית, מגיע הזמן המשפטי", נכתב בהודעה לעיתונות ששיתף עורך הדין שלה חליף. "בזה הרגע זכתה המתאגרפת אימאן חליף במדליית זהב במשחקים האולימפיים בפריז 2024, והחליטה להוביל קרב חדש של צדק וכבוד. גברת חליף יצרה קשר עם המשרד, שהגיש בשמה תלונה בגין הטרדות ברשת".
"החקירה הפלילית תקבע מי יזם את הקמפיין המיזוגיני, הגזעני והסקסיסטי הזה, אך תצטרך להתמקד גם במי שהזינו את הלינץ' הדיגיטלי הזה", נכתב המשך ההודעה. "ההטרדה הלא הוגנת ממנה סבלה אלופת האגרוף תישאר הכתם הגדול ביותר מבין המשחקים האולימפיים האלה". חליף עצמה שיתפה הודעה משלה עם כלי התקשורת אתמול (שבת): "כל מה שאומרים עלי ברשתות החברתית הוא לא מוסרי. אני רוצה לשנות את דעתם של אנשים ברחבי העולם".
חליף זכתה ביום שישי האחרון במדליית הזהב בקטגוריית הנשים במשקל 66 ק"ג, לאחר שהפכה קורבן להטרדות חוזרות ונשנות מצד סלבריטאים, כלי תקשורת וגולשים ברשת שטענו, ועדיין טוענים, כי המתאגרפת האלג'יראית היא גבר טרנסג'נדר. קרב הגמר של חליף התקיים מול המתאגרפת הסינית יאנג ליו, אך בניגוד למתחרות אחרות שהתמודדו מולה, ליו לא הפגינה עוינות כלפי חליף או הציפה את הטענה השקרית לפיה המתאגרפת האלג'ירית נולדה זכר. להפך - חליף וליו נראו חייכניות וחברותיות.
אחרי הזכייה במדליה, חליף אמרה לכלי התקשורת המקומיות כי "במשך שמונה שנים, זה היה החלום שלי, ועכשיו אני אלופה אולימפית עם מדליית זהב". כשנשאלה על המחלוקת המגדרית שמתנהלת ברשתות חברתיות, חליף השיבה: "זה גם נותן להצלחה שלי טעם מיוחד, בגלל ההתקפות האלה. אנחנו באולימפיאדה כדי להופיע כספורטאים, ואני מקווה שלא נראה התקפות דומות באולימפיאדה בעתיד".
בשנה שעברה חליף התמודדה באליפות העולם של איגוד האגרוף הבינלאומי, הנשלט על ידי רוסיה, אך לבסוף היא נפסלה מהתחרות לפני הקרב על הזהב מול המתמודדת הסינית יאנג ליו, מולה התמודדה באולימפיאדה וניצחה. הדבר נבע מהאשמות האיגוד כי היא "נכשלה במבחני כשירות לא מוגדרים", שהתעוררו מספר ימים לאחר שהיא ניצחה בקרב את אזליה אמינבה, מתארגפת רוסייה שמעולם לא הפסידה לפני כן. על פי הוועד האולימפי באלג'יריה חליף נפסלה בגלל "סיבות רפואיות", ודיווחים מאוחרים יותר הצביעו על רמות טסטוסטרון גבוהות מדי. כך או כך - פסילתה של חליף החזירה לאמינבה את שיא הניצחונות, שעד אז נחשב בלתי מנוצח.
נגד חליף עלו טענות שבדיקות DNA העלו כי היא בעלת כרומוזומים XY, אך ראיות לכך מעולם לא הוצגו. חליף אמרה בזמנו כי משמעות הפסיקה היא "בעלת מאפיינים שמשמעותם שאני לא יכולה להתאגרף מול נשים", ואמרה כי היא קורבן ל"מזימה גדולה". היא ערערה לבית המשפט לבוררות ספורט, אך בהמשך חזרה בה ומשכה את הערעור.
בסוף יולי, אחרי פתיחת המשחקים האולימפיים, נטען כי חליף לא עברה בדיקות טסטוסטרון, אלא "בדיקה נפרדת ומוכרת שפרטיה חסויים" שתוצאותיה העלו "יתרונות תחרותיים על פני מתחרות אחרות". למחרת הודיע הוועד האולימפי כי החלטת איגוד האגרוף הבינלאומי הייתה "פתאומית וללא הליך תקין". "ההחלטה להדיח את חליף התקבלה בהתחלה רק על ידי מזכ"ח ומנכ"ל איגוד האגרוף", הודיעו בוועד האולימפי. "איגוד האגרוף הבינלאומי אישר זאת רק לאחר מכן, ורק אחר כך ביקש לקבוע נוהל שיפעל במקרים דומים בעתיד".