על פי "מפת הקשת" שפורסמה לאחרונה על ידי ארגון הלהט"ב האירופי ILGA-Europe, פולין היא עדיין המקום הגרוע ביותר לקהילה הגאה באיחוד, וזאת חרף חרף התקוות שהתעוררו עם חילופי השלטון במדינה וכניסתן של המפלגות הליברליות לקואליציה. 

הניקוד של פולין, המושפע מגורמים חוקתיים, פוליטיים וחברתיים, עלה באופן מדוד מ-15% ל-17.5%, כשמעליה ממוקמות רומניה (20%) ובולגריה (23%). פולין נמצאת כעת בדירוג הגבוה ביותר בו מאז שנת 2019, אז העבירה מפלגת השלטון הלאומנית-שמרנית חקיקה נגד "תעמולה להט"בית". 

המדינות היחידות שקיבלו ניקוד נמוך משל פולין נמצאות כולן מחוץ לאיחוד האירופי: סן מרינו (14.5%), מונקו (14%), בלארוס (11%), ארמניה (9%), טורקיה (5%) ואזרבייג'ן ורוסיה (2%). בצד השני של המדד נמצאת במקום הראשון זה מספר שנים מלטה, עם ניקוד מרשים של 88%. מאחוריה נמצאות איסלנד (83%), בלגיה (78%) וספרד ודנמרק (76%). 

בדצמבר האחרון מפלגת הימין הקיצונית "החוק והצדק" הפסידה את אחיזתה במדינה, וזאת בשל התאגדות גורמים שמרנים וליברלים כאחד. אלה הבטיחו להעביר חוקים בעד הקהילה הגאה, ביניהם איחוד אזרחי ללהט"ב, אך נתקלים בהתנגדותו של נשיא פולין, אנדז'יי דודה, אשר משתייך למפלגת השלטון הקודמת ומאיים להטיל וטו על החלטות וחוקים ליברליים. 

הממשלה החדשה בפולין מקווה לאשר בחוק הכרה באיחוד אזרחי בין בנות ובני אותו המין, ולהיאבק בעלייה בפשעי שנאה כנגד הקהילה הגאה במדינה. בנוסף, השלטון החדש מבקש לאשר באימוץ ילדים על ידי בני זוג גאים והכרה בהם כאפוטרופוסים חוקיים, וזאת מבלי לפגוע ובלי לגרוע מזכויותיו של ההורה הביולוגי. הארגון הגאה ציין לחיוב כי קריאות הנאצה כנגד הקהילה פחתו משמעותית במהלך מערכת הבחירות האחרונה במדינה, זאת בהשוואה לשנים קודמות. 

חברי מפלגת השלטון הקיצונית היוצאת, "החוק והצדק", לא נעדרו מן הדו"ח, וצוין כי הם ממשיכים להתבטא בצורה פוגענית כלפי הלהט"ב בפולין. שר החינוך לשעבר, פשמיסלב צ'ארנק, הסביר את העלייה באובדנות בקרב בני נוער במדינה מקורה ב"תעמולה הלהט"בית", כלשונו.

פולין גם ידועה כאחת מהמדינות הקתוליות ביותר באירופה, ומשכך לא מפתיע כי האיגוד ציין לשלילה גם את ההרשעה של שתי נשים חברות הקהילה הגאה בפגיעה ברגשות דתיים, זאת לאחר שהציגו תמונותיהן של הבתולה מריה וישו עם הקשת הגאה  במהלך צעדה בחודש אפריל האחרון. שר המשפטים הנוכחי הורה לשחרר מהכלא פעיל ימין קיצוני, אשר הורשע בתקיפת של אישה במהלך צעדה למען זכויות הקהילה במדינה. נשיא פולין בחר לתמוך בעמדתו ובחר להעניק חנינה לתוקף. 

האיגוד האירופי ללהט"ב הסביר כי רשויות מקומיות רבות במדינה בחרו לבטל את החקיקה נגד הקהילה הגאה, זאת כתוצאה מחשש לפגיעה כלכלית ואי-קבלת כספים מהאיחוד האירופי. במהלך שנת 2023, אורגנו במדינה המזרח אירופית כ-40 מצעדי גאווה בהשתתפותם של עשרות אלפים, ביניהן גם בעיר הבירה ורשה. על אף התואר המפוקפק בו "זכתה" פולין בשנה החמישית ברציפות, ניתן לומר בזהירות המתבקשת כי הרע מכל כבר נמצא מאחורי הקהילה הגאה במדינה, ועל אף הקשיים הרבים ושרידיו של השלטון הקודם – הרכבת לשוויון ולחופש יצאה מהתחנה, בעיקר בערים הגדולות.