עצרת הגאווה שהתקיימה בכיכר רבין ובשלושה מוקדים נוספים ברחבי הארץ ביום ראשון לא הניבה שוויון לקהילה הגאה, עם הפלת הצעת חוק הפונדקאות אתמול בכנסת – אך עוררה עשרות דיונים ברשת החברתית ובכלי תקשורת סביב הנפת דגל הרשות הפסלטינית. ארבעה ימים אחרי, התקרית האלימה שפרצה כעשר דקות לאחר תחילת העצרת עדיין מפלגת את חברי וחברות הקהילה הגאה מימין ומשמאל.

ספיר סלוצקר עמרן העלתה בשני האחרון פוסט בפייסבוק בו טענה כי הותקפה במהלך העצרת בגלל שניסתה להגן על מפגינה שהחזיקה את הדגל המדובר. "לא הצלחתי להירדם בלילה כי הקרקפת בערה לי מהעוצמה שבה הוא משך לי השיער, כשהוא דפק לי את הראש ברצפה כמה פעמים וגרר אותי", כתבה בין השאר.

הפוסט, שזכה ליותר מ-3,500 לייקים ולמאות תגובות ושיתופים, הביא לכך שרבים זיהו את מושיקו חדד כמי שתקף אותה. "אף אחד לא שמע עד עכשיו את הצד שלי", אומר חדד בשיחה עם mako, "הקשיבו רק לה והחליטו שמה שהיא כתבה זה נכון וצודק. אני בחיים לא הרמתי ידיים על אף בן אדם ואני לא אחד שעושה בלגנים".

דגל פלסטין בעצרת הגאווה (צילום: יניב הלפרין דרך עמוד הפייסבוק "קוויריות מצייצות")
הנפת הדגל בעצרת | צילום: יניב הלפרין דרך עמוד הפייסבוק "קוויריות מצייצות"

אז מה קרה בעצרת?
"ספיר עמדה עם חבורה של ערבים שבאו להפגין בכוונה ולפגוע בעצרת. הם בכוונה התמקמו קרוב לבמה וצעקו במגפון שצריך לדבר גם על פלסטינים ולא רק על להט"ב ונופפו בדגל פלסטין. החלטתי להניף את דגל הגאווה כדי שלא יראו את הדגל שלהם. אז מישהי מהחבורה שלהם משכה את הדגל ונשארתי רק עם המקל ביד. הבחור שהדגל היה שלו החזיר אותו למקום והמשכנו לעמוד שם".

לאחר מכן, חדד מספר, אחד האנשים שנופפו בדגל דחפו אותם חזק. הוא ניסה לא ליפול ובטעות משך בשיער של מישהי אחרת שמשכה אותו בכתף. "היא קרעה לי את החולצה וחנקה אותי עם הרצועות של התיק גב. שנינו נפלנו על הרצפה ושכבנו ככה שתי דקות. אחרי שהעצרת הסתיימה, שוטר הגיע אלינו ושאל אותנו אם אנחנו רוצים להגיש תלונה. ספיר אמרה לו לעצור אותי אבל לא רצתה להגיש תלונה, והוא שחרר אותנו".

 

 

אמנם סלוצקר עמרן לא פרסמה את שמו של חדד ולא קישרה בינו לבין האלימות, אך תגובות רבות ציינו את שמו, את שם הבמה שלו ופרסמו תמונות שלו. "התחילו לעשות עליי עליהום גדול בפייסבוק ואני מקבל תגובות נאצה נוראיות. קראו לי זבל של בן אדם, פעיל להב"ה ואמרו לי לחסוך כסף למשפט נגדי ולעונש שלי", הוא מוסיף.

הוא קרא את הפוסט הנוסף שסלוצקר פרסמה אתמול והחליט לכתוב פוסט משלו בו הוא מתאר את הצד שלו לאירוע. "היא כתבה שאני הרבצתי לה ונתתי לה אגרופים אבל אם זה קרה אז זה ממש לא היא התחילה, היא התגרתה בי והפוסט שלה זה שקר אחד גדול".

איך אתה מתמודד עם התגובות והאיומים?
"אני כבר שלושה ימים לא ישן כמו שצריך ומגיע לעבוד כמו זומבי. לפני כמה זמן הייתה עליי כתבה שעברתי לגור בקרוואן ומאז מזהים אותי גם ברחוב. אני מפחד שעכשיו שכולם יודעים איפה שאני גר, הם יבואו אליי הביתה. אני מפחד על החיים שלי. הם אנשים רעים וחולי נפש".

אחת ההודעות שקיבל חדד
אחת ההודעות שקיבל חדד
ההודעות שקיבל חדד
ההודעות שקיבל חדד

היו גם כאלה שתמכו בצד שלך?
"דיברתי עם כמה אנשים שיעזרו לי, שיתנו לי ייעוץ משפטי, במידה והם יתבעו אותי. הם אמרו לי שלא כדאי להגיש נגדה תלונה במשטרה אם היא לא הגישה נגדי. היו גם הרבה אנשים שכתבו לי שהיא אישה פרובוקטיבית. דיברתי גם עם האגודה שפרסמו פוסט תמיכה בה ואמרתי להם 'איך אתם מעזים לתמוך בה בלי לשמוע את הצד שלי?'. אז הם התנצלו והורידו את המשפט בפוסט שפרסמו, שמקשר לפוסט של ספיר".

אתה יכול לקבל את הדגל שהונף בעצרת ואת המחאה שלהם?
"הם לא היו צריכים להניף דגל פלסטין במרכז תל אביב בהפגנה שהיא לא פוליטית. זו הייתה עצרה הזדהות של הקהילה כדי להראות לעוד אנשים במדינה ולממשלה, שהמהפכה לא הושלמה. זו לא עצרת פוליטית ובקהילה יש גם ימין וגם שמאל וכולנו ביחד. להניף דגל כזה ולצעוק קריאות זה רק כדי להתריס בכוונה זה לא ראוי. ואם הם עושים את זה אש שיעשו בצד ולא במרכז, בכוונה מול המצלמות".

מספיר סלוצקר עמרן טרם התקבלה תגובה.

מהאגודה למען הלהט״ב נמסר בתגובה: ״כל מקרה של אלימות באשר הוא קו אדום שאסור לחצות ולא משנה אם הוא מגיע משמאל או מימין, מחוץ לקהילה או מבית. הקהילה הגאה בישראל היא קהילה חזקה ומגוונת שנמצאת בכל מקום ובכל גווני החברה הישראלית. שוויון ובטחון הם קרקע משותפת בעבור כולנו ועל אלו אנחנו נאבקים ונאבקותאלימות היא לא דרכנו ואנחנו מגנים ומוקיעים אותה על כל צורותיה״.