לונדון: העדויות הרפואיות העומדות בבסיס הטיפול המגדרי במתבגרים נמצאו בתור "חלשות להפליא", ומספקות בהירות מועטה בנוגע להשפעות לטווח הארוך, לפי מחקר מעמיק שבוצע במימון שירות הבריאות הלאומי של אנגליה. טיפול מגדרי הינו טיפול הכולל בתוכו מגוון רחב של טיפולים, ביניהם יעוץ ועד תרופות הנוגעות לעניינים מגדריים, כולל כדורים שעוצרים את גיל ההתבגרות.
שירות הבריאות הלאומי של אנגליה הציב ב-2020 את המומחית לרפואת ילדים, ד"ר הילארי קאס, להוביל את המחקר בתגובה לעלייה החדה להפניות למה שאז היה המרכז היחיד באנגליה לצעירים העוסק במגדר.
הדוח הסופי של ה-Cass Review, שעמדה בראשו ד"ר הילארי קאס, שוחרר ביום רביעי האחרון, ומכיל בתוכו מחקרים שהגיעו מאקדמאיים עצמאיים מאוניברסיטת ניו יורק, ומידע נוסף שהגיע ממשפחות וקלינאים. הדוח מכיל למעלה מ32 המלצות, ובין היתר קורא לבזר את מערכת הבריאות ל"האבים" איזוריים בכל רחבי אנגליה.
ההמלצות סוברות שכל מרפאה צריכה להקים שירות לאלו שעוברים למרפאות זהות מגדרית (GIC) למבוגרים, "או ע"י הרחבת מגוון השירותים של הילדים והצעירים האזוריים, או באמצעות שירותים הקשורים לכך". ואפילו ההמלצה ה23 מפצירה בשירות הבריאות הלאומי של אנגליה להרים "שירות המשך" עבור צעירים בני ובנות 17-25 שנמצאים בטיפול מגדרי. המחקר טוען שזה יעזור "לוודא המשכיות טיפול ותמיכה בשלב פגיע פוטנציאלית במסע של מטופל/ת טרנסג'נדר/ית", וגם "יאפשר למידע רפואי ומחקרי להיאסף".
ההמלצות הציתו דאגה בקרב מומחים שטוענים כי ההמלצות האחרות שניתנו במחקר עלולות להוביל לכך שצעירים בני 25 ומטה יאבדו גישה לטיפול ההורמונלי לו הם כל כך זקוקים. בנוסף לקביעת מסלולים נפרדים למטופלים לפני גיל ההתבגרות ולמטופלים בגיל ההתבגרות, הדוח מפציר ברופאים לנקוט ב"זהירות יתרה" במתן מרשם להורמונים, באומרו שצריך להיות "רציונל קליני ברור" עבור ההחלטה לתת הורמונים.
אם המלצות הדוח עתידות להיות מיושמות, אותם "שירותי ההמשך" יגדילו את טווח הגילאים שעליו ההמלצות הללו יוחלו.
מה המומחים אומרים?
הפסיכולוג ומנהל שירות המגדר העצמאי, Gender Plus, ד"ר איידן קלי, הביע דאגה בנוגע לחלק מההמלצות בדוח. קלי הפציר בגורמים רשמיים להימנע מלהפוך "את החיים של מישהו למסובכים או קשים יותר ממה שהם אמורים להיות".
בנוגע ל"שירותי ההמשך" המוצעים בדוח, קלי אמר שהוא רואה את ה"יתרונות" ביישום שירות מעבר שכזה, והוסיף שאם ייעשה נכון, הוא יתן מענה לחלק גדול מההפניות שלדבריו "מגיעות בין הגילאים 15-25".
"כאשר רשימות ההמתנה הנוכחיות נמתחות לאורך שנים, מודל הNHS הנוכחי גורם למעשה לעיתים תכופות לנוער טרנסי להזדקן ולצאת מטיפול ילדים אל תוך טיפול מבוגרים עוד לפני שהם עברו את הטיפול הראשון שלהם". קלי הוסיף גם כן ש"הפתרון החדש יענה על זה, והוא דומה לגישה שלנו בGender Plus".
אך כמו רבים, קלי עדיין מלא חששות בנוגע לאיך שיממשו את ממצאי הדוח, ואומר ש"קשה להישאר עם תקווה" כששינוי משמעותי בדרך. "אין לי ספק שהרבה ממה שנכתב בדוחות האלה לא יהיה ניתן ליישום במלואו"