בקה ג'יאני, שהואשם בשנה שעברה ברצח השחקנית והמשפיענית הטרנסג'נדרית הגיאורגית קסריה אברמידזה, הורשע בכל הסעיפים בגינם הועמד לדין ונשלח למאסר עולם. ההחלטה התקבלה על ידי נינו גאלוסטשווילי, שופטת בית המשפט העירוני בעיר הבירה טביליסי, שאימצה במלואה את בקשת התביעה.
כזכור, בשנה שעברה התקרית זעזעה את גיאורגיה, לאחר שאאברמידזה בת ה-37 נמצאה בביתה כשהיא ללא רוח חיים ופצעי דקירה מרובים על גופה. הרוצח ג'יאני, בן 26, נעצר בשדה התעופה בניסיון לברוח, לאחר שתועד במצלמות האבטחה סמוך לדירתה של הקורבן.
⚠️ WARNING: This post contains details about extreme violence, murder, and potential hate crime.
— True Crime Updates (@TrueCrimeUpdat) April 17, 2025
Beka Jaiani, 26, was sentenced to life imprisonment in Tbilisi, Georgia, today (Thursday, April 17th) after being found guilty of the brutal murder of transgender actress & model… pic.twitter.com/o9fdTGKLju
אברמידזה הייתה דמות מוכרת ואהובה בגיאורגיה, הייתה מועמדת בתחרות "מיס טרנס סטאר אינטרנשיונל" בשנת 2018 והחזיקה ביותר מחצי מיליון עוקבים ברשתות החברתיות. היא תכננה להביא ילד לעולם לאחר שעברה תהליך שימור זרע לפני הליך ההתאמה המגדרית שלה. "רצח נורא! הכחשת האנושות", הזדעזעה אז נשיאת המדינה, סלומה זוראבישווילי, שהביעה תקווה כי הטרגדיה תוביל לשינוי מוסרי וחברתי בגיאורגיה.
על פי פסק הדין, ג'יאני הורשע ברצח בכוונה תחילה שבוצע באכזריות יוצאת דופן, תוך מניע של שנאה כלפי זהותה המגדרית של הקורבן, וכן בתקיפות גופניות שיטתיות שנבעו מאותה שנאה. הנאשם לא נכח באולם בעת הקראת פסק הדין. הוא היה אמור לשאת את דבריו האחרונים, אך לא הובא מהכלא. השופטת ציינה כי ג'יאני שלח מכתב שבו נימק את היעדרותו בשל מצבו הנפשי-רגשי, וכי הוא הביע חרטה על מעשיו.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
לפי דיווחים בתקשורת המקומית, ג'יאני הודה רק בחלק מהמעשים המיוחסים לו, והוא התכחש להאשמות הנוגעות לאכזריות קיצונית, או לעובדה כי הפשע התבצע מתוך מניע של שנאה מגדרית. מהחקירה עלה כי ג'יאני, בן 26, רצח את קסריה אברמידזה בביתה.
על פי הדיווחים הקודמים, הוא דקר אותה למעלה מ-50 פעמים ב-18 בספטמבר 2024, יממה אחת בלבד לאחר שהפרלמנט במדינה אישר חוק שהגביל את זכויות הלהט"ב במדינה, וסיפק לרשויות במדינה את האפשרות לצנזר סרטים וספרים ולאסור על אירועי גאווה. החוק נחשב לפגיעה קשה בזכויות הקהילה הגאה במדינה ונכלל במסגרת מספר חוקים נגד הקהילה הגאה, ובהם חוקים האוסרים על התאמות מגדריות, אימוץ או אפוטרופסות על ידי זוגות מאותו מין, וכן קיום כנסים או פעילויות שמטרתן "קידום" נישואים חד-מיניים, שינוי מגדר או אימוץ על ידי זוגות חד-מיניים.
תגובות