"שיתפו מידע רגיש ביותר": מאות משתמשי אפליקציית הדייטינג הלהט"בית "גריינדר" בבריטניה תובעים את החברה בטענה שזו שיתפה ללא הסכמה את המידע הפרטי "הרגיש ביותר" שלהם, לרבות מוצא אתני וסטטוס ה-HIV, לצד שלישי למטרות מסחריות. גריינדר מכחישה, אך זו לא הפעם הראשונה שהאפליקציה מתמודדת עם טענות על פגיעה בפרטיות המשתמשים.
התביעה, שהוגשה לבית המשפט העליון בלונדון על ידי חברת עורכי הדין "אוסטין הייז" המטפלת בתביעות ייצוגיות, גורסת כי שיתוף המידע התרחש בין השנים 2018-2020 עם חברות אנליטיקה שונות, ביניהן "אפטימייז" ו"לוקאליטיקס". עוד נטען כי אלפי משתמשים הושפעו משיתוף המידע ומשרד עורכי הדין דורש פיצוי בסך 100,000 ליש"ט (כ-468 אלף שקל).
גריינדר הודתה בשנת 2018 כי שיתפה עם החברות המדוברות מידע על משתמשים, אך טענה כי החברות קיבלו תשלום על מנת לפקח על השימוש של אנשים באפליקציה לטובת שיפורה. היא הגנה על הצעד וטענה כי מדובר בסטנדרט של התעשייה, אך אמרה אז שתפסיק לשתף את המידע הרפואי על המשתמשים עם אותן חברות.
"גריינדר חייבת זאת לקהילה הגאה אותה היא משרתת - לפצות את אלה שנקלעו למצוקה כתוצאה משיתוף המידע, ולהבטיח כי כל המשתמשים שלה באשר הם בטוחים בזמן השימוש באפליקציה, ללא חשש משיתוף המידע עם צד שלישי", אמרה מנכ"לית משרד "אוסטין הייז", חיה האנומנג'י. בתגובה לתביעה, גריינדר הודיעה כי היא מתכננת להגיב לטענות "המבוססות על אפיון שגוי של שיטות עבודה מלפני יותר מארבע שנים".
האשמות דומות נגד גריינדר פורסמו בדוח של המועצה הנורווגית לצרכנות בתחילת 2020. המועצה קנסה את החברה ב-10 מיליון אירו על הפרת כללי תקנת הפרטיות של האיחוד האירופי, על ידי כך ששלחה מידע של לפחות 135 משתמשים, כולל מיקום, ללא הסכמה. בשנת 2022, סוכנות אבטחת נתונים בבריטניה הודיעה כי החברה לא סיפקה מידע ברור ושקוף לגבי עיבוד הנתונים האישיים של המשתמשים, ובאותה שנה נטען ב"וול סטריט ג'ורנל" כי נתוני המיקום של המשתמשים עמדו למכירה במשך שלוש שנים לפחות.