האגודה למען הלהט"ב הודיעה על רשימת הזוכים והזוכות ב"עיטור הגאווה הישראלית" שיוענק לחברי וחברות הקהילה הגאה עם סיפורי תרומה וגבורה יוצאי דופן בזמן המלחמה. העיטור יוענק בעצרת הגאווה והתקווה של עיריית ת"א שתיערך ביום חמישי ה-06.06.

את הזוכות והזוכים בחרה וועדה מיוחדת שכוללת חברי וחברות קהילה משפיעים מתחומים שונים, בראשה עומד ד"ר חן קוגל ראש המכון לרפואה משפטית וחתן פרס ישראל לשנה זו ולקחו בה חלק שופטת הכדורגל פורצת הדרך ספיר ברמן, העיתונאית ומגישת קשת 12 נסלי ברדה, עיתונאי ישראל היום ערן סויסה, כתב ומגיש תאגיד השידור הציבורי איתי שיקמן, סמנכ"לית נטורל אינטליגנס נטע פלר ונציגת הוועד המנהל באגודה מגי מור.

"הזוכים והזוכות הם הגאווה הישראלית וסמל לתרומה ונתינה", אמרה מנכ"לית האגודה למען הלהט"ב יעל סיני ביבלש. "הם גיבורים וגיבורות שהאירו ועודם מאירים אור של גאווה ותקווה לחופש, ערבות הדדית וסולידריות- אלו ערכי הקהילה הגאה. מאז המלחמה אנחנו עדות למאות סיפורי גבורה של חברי וחברות הקהילה הגאה שהתגייסו בעורף ובחזית, בצוותי הרפואה, התרבות, בפעילויות החברתיות וההתנדבותיות ועושים ועושות טוב למען האחר. אני גאה בכל אחד ואחת מהזוכים ומזמינה את הציבור בישראל להשתתף באירועי הגאווה ולהאיר אור של תקווה יחד איתנו".

אור-לי ניב

ממלאת מקום וסגנית ראש עיריית גבעתיים, מחזיקת תיק הקהילה הגאה בעיר. ב-7.10 נפל עומרי ניב ז"ל בנה הלוחם של אור-לי ומאז נפילתו עוסקת אור-לי בהנצחתו של בנה, תוך ייצוג בגאווה של התא המשפחתי שבו הוא גדל. בזכות מעורבותה נכתב לראשונה אי פעם על מצבתו שמות שלושת ההורים. אור-לי מסייעת בשיח והדרכה עם גורמי הצבא ומערכת הבטחון כיצד יש לפנות למשפחות שכולות המשתייכות לקהילה הגאה. כמחזיקת תיק החירום של עיריית גבעתיים ובמהלך ימי השבעה ולאחריה המשיכה לנהל את תחומי החירום של העיר במהלך הימים הקשים של תחילת המלחמה.

צוות המכון לרפואה משפטית

איתן קרויזר, ד"ר אלון קריספין, עו"ס יעל דורון, מיכל פיר, ניר אדם שרון ופרי פתאל, צוות המכון לרפואה משפטית עובד ימים ולילות מאז ה-7.10 כדי לספק וודאות למשפחות הנרצחים, החללים והחטופים. הצוות מפענח מקרים מסובכים ונאבק להשיג ממצאים ותשובות חד משמעיות עבור משפחות שנשארו עם סימן שאלה לגבי יקיריהם. איתן קרויזר חלק ממערך התפעול והבקרה של מערך הזיהוי, ד"ר אלון קריספין מנהל את מערך הזיהוי באמצעות דימות, עו"ס יעל דורון מנהלת את המערך הפסיכוסוציאלי לתמיכה בצוות ובמשפחות, מיכל פיר מנהלת את מערך הזיהוי האנתרופולוגי, ניר אדם שרון חלק במערך הזיהוי באמצעות ד.נ.א ופרי פתאל, רכז טכנאי הנתיחה -  חלק ממערך הקליטה, הטיפול בחללים ובשחרורם.

יעל דורון, ניר אדם שרון, איתן קרויזר ומיכל פיר
יעל דורון, ניר אדם שרון, איתן קרויזר ומיכל פיר

דבי גיטיס

יממה אחרי ה-7.10 הקימה במסגרת תנועת תרבות את "תרבות בחירום", מיזם שהיווה קו ראשון של טיפול ומענה רגשי וחברתי דרך תרבות ואומנות לחיזוק החוסן הרגשי, אשר חיבר בין צרכים בשטח לבין אנשי מקצוע מנוסים בתחום האומנות הקהילתית והטיפול באומנות. מאז ה-8 באוקטובר, דבי גייסה 4000 אומנים ומטפלים שהעניקו סיוע חיוני ל-70,000 נפגעי המלחמה ב 42 רשויות. צוותים אלו מספקים עד היום תוכניות ייחודיות, הכוללות טיפולים באומנויות וסדנאות קהילתיות למפונים, חיילים, שורדים ועוד-  על מנת לפתח את החוסן האישי, הקהילתי והלאומי.

 

כרמן אלמקייס

ממייסדות מטה "עוקף ישראל", התאגדות של תושבים ופעילים מאשקלון, נתיבות, שדרות, אופקים והפזורה הבדואית שחברו יחד במטרה להיאבק על זכויותיהם להיות חלק ממנהלת תקומה, מנהלת שהוקמה לשיקום הדרום והשאירה אותם מחוץ לתוכנית השיקום. כרמן, שנולדה וגדלה באשקלון והתעוררה ב-7 לאוקטובר בבית הוריה באשקלון ללא מיגון, כרמן ממשיכה להיאבק עם תושבי אשקלון והפריפריות על מיגון הולם ובטחון בבתיהם.

דן פאר

יוצר ובמאי הסרט הדוקומנטרי NOVA#. דן התנדב בתחילת המלחמה בחמ"ל הנעדרים האזרחי, שם עסק בחיפוש אינטנסיבי אחר תמונות וסרטונים של נעדרים מפסטיבל הנובה. כך נחשף לחומרי וידאו של משתתפי המסיבה שנקלעו לסרט אימה ולחומרי וידאו של מחבלי החמאס שתיעדו עצמם מבצעים את מעשי הזוועות. עם סיום ההתנדבות הוא הבין שכיוצר דוקומנטרי הוא חייב שכל העולם יראה את השואה שהתחוללה שם.

במשך חודשיים הוא וצוותו חיפשו ברשתות החברתיות חומרי תיעוד מהמסיבה ובאמצעות 212 סרטונים, הודעות קוליות והודעות טקסט הוא יצר סרט שובר לב ומזעזע המשחזר את ארועי הטבח הנורא שהתרחש בפסטיבל המוזיקה נובה. הסרט הפך לסרט הדוקומנטרי הנצפה ביותר בתולדות חברת יס ומיליוני אנשים נוספים צפו בו ברחבי העולם. הסרט נחשב לאחד הפרויקטים המשמעותיים להנצחת הנרצחים בטבח הנובה.

דן פאר (צילום: יהודית רקובסקי)
דן פאר | צילום: יהודית רקובסקי

מאיה עוראבי

האחות הטרנסית הראשונה בישראל, עובדת כאחות במיון וולפסון. מאז ה-7.10 מאיה טיפלה באלפי פצועים, ללא הפסקה במיון ולקחה חלק בטיפול הרפואי עבור החטופים בבית החולים. מאיה השתתפה בכנס גבעת חביבה יחד עם נשיא המדינה וחברי כנסת להעלאת המודעות של לחברה משותפת בין ערבים ליהודים בזמן המלחמה ומשמיעה קול משמעותי לחברה משותפת, מקרבת וסובלנית ליהודים וערבים ובפרט בזמן המלחמה.

אליאב בטיטו

ראש מטה ההסברה האזרחי, אותו הקים תוך 48 שעות מ-7.10 במטרה לחזק את מעמדה ההסברתי של ישראל ולהיאבק באנטישמיות ברחבי העולם. המטה כולל מאות מתנדבים ומתנדבות ומזמין את הציבור הישראלי והפרו-ישראלי ברחבי העולם להשתתף במאמצי ההסברה כשגרירי הסברה, מכין חומרי הסברה ויזואליים, חומרי וידאו ייעודים ותכנים לרשתות החברתיות ולערוצי התקשורת הזרה. צוות המטה מצלם ומתעד את משפחות החטופים, הנעדרים והנרצחים על מנת לייצר ראיונות עומק, לצד סיפורי גבורה וערבות הדדית המופצים לקהל הישראלי.

רפ"ק מורן טדגי

בבוקר ה-7.10 מורן, קצינת אג"מ במשטרת ערוער, נפרדה מבת זוגתה וילדיה, עלתה על מדים ויחד עם הצוות ניהלה במשך 48 שעות את הקרב באופקים ב-7.10 והצילה מאות חיי אדם. מורן שתפסה פיקוד על העיר אופקים כולה יחד עם הצוות, פיקדה על שוטרים ושוטרות, שחררה בני ערובה, והמשיכה להילחם באומץ גם כשנפצעה בעצמה. פעילותה האמיצה מהווה את אחד מסיפורי הגבורה המשמעותיים ב7.10. 

רס"ם במיל' מעיין גרוס

מעיין, לוחמת טרנסית מחוץ לארון שנלחמה בעזה ונלחמת היום בצפון ונאבקה על הישארותה בשירות מילואים קרבי פעיל כלוחמת בסיירת גבעתי ואף סירבה לשנות את המגדר שלה בתעודת הזהות כדי שתוכל לעשות זאת. ב7.10 ארזה תיק בביתה בבית שמש ויצאה למפקדת הגדוד בדרום, מבלי שקראו לה. מעיין לוחמת בעזה מתחילת המלחמה ביחידה מתמרנת ומהווה דוגמא לאישיות שתורמת ופורצת דרך למען המדינה.

ד"ר נועה ורדי

פסיכיאטרית ילדים ונוער. בתחילת המלחמה בנתה יחד עם נשות "אין בריאות נפש בלי דמוקרטיה" והחמ"ל האזרחי פלטפורמות התנדבותיות לטיפול נפשי וירטואלי ופרונטלי בניצולי הטבח ומפונים בכל הארץ ולקחה חלק פעיל בעשייה המקצועית במערך "בנפשנו" ו"עוטף לב". מהשבוע הראשון, התנדבה לתת מענה נפשי ראשוני למפונים בבתי המלון. בהמשך ניהלה קלינית מענה נפשי רב מקצועי לקהילת נתיב העשרה במלון רויאל ביץ' מטעם גהה ומרכז חוסן ע"ש כהן-האריס, שם הקימה חלל טיפולי ייחודי בצמוד למלון ששירת את הקהילה זמן רב.

"חוזרים לבית נקי"

יעל לביא, לירון (כהן) לביא ואסף רוזנהיים הגו והפעילו את פרויקט "חוזרים לבית נקי", במסגרתו הציעו שירות ניקיון וריענון הבית לתושבי ותושבות יישובי הדרום והעוטף שנאלצו להתפנות מביתם בהתרעה קצרה. מטרת הפרויקט היא למנוע מהמשפחות מפגש מחודש עם הטראומה שחוו כאשר התפנו מביתם. יעל, לירון ואסף הבינו את צורך משפחות המפונים ופרסמו קריאה למתנדבים, כאשר בתוך שעות נרשמו רבים והורכבו צוותים למשימות.

יעל לביא ואסף רוזנהיים (צילום: לירון לביא)
יעל לביא ואסף רוזנהיים | צילום: לירון לביא

עומר אוחנה

בן זוגו של קצין הלוט"ר רס"ן שגיא גולן ז"ל שנפל ב-7.10 בקרב על בארי. לאחר שקצין הנפגעים סירב להכיר בעומר כאלמן צה"ל, עומר יצא למאבק ציבורי ודרש את מעמדם בחוק של אלמנים ואלמנות להט"בים. בחודש נובמבר, כנסת ישראל הכירה לראשונה באלמנים ואלמנות להט"בים והתיקון לחוק עבר בקריאה שלישית. מאז מותו הטרגי של שגיא, עומר ממשיך במאבק במטרה לממש את הערכים של בן זוגו לשוויון בחיים עבור חברי וחברות הקהילה הגאה בכל תחומי החיים.

רגב ספיר

ריכז את ציר פעילות השטח במטה משפחות החטופים והנעדרים בחצי השנה האחרונה ואחראי יחד עם שותפים רבים לכל פעילות השטח שמקיים המטה כולל עצרות ענק, הפגנות, מחאות, פעילויות ברחבי הארץ. רגב ניהל את האופרציה, המבצעים והאירועים שמוביל המטה לצד סנכרון בין המטות המקומיים והמטה הארצי ונחשב לאחד האנשים המשפיעים ביותר על הנראות, הנוכחות הרבה והמקוריות במאבק להחזרת החטופים והחטופות.