נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, הורה למוזיאון להיסטוריה האמריקאית של נשים להסיר כל התייחסות לנשים טרנסג'נדריות או אזכור שלהן, והכריז כי אם לא הדבר לא יעשה המוסד, שהוקם ב-1996, יאבד את המימון הפדרלי. 

ההוראה ניתנה במסגרת צו נשיאותי שנחתם ב-27 במרץ, שבו טען טראמפ כי "בעשור האחרון צפו אזרחי ארה"ב במאמץ נרחב ומתואם לשכתוב ההיסטוריה של האומה שלנו - תוך החלפת עובדות אובייקטיביות בנרטיב מעוות אשר מונע מאידיאולוגיה ולא מהאמת". בהמשך הצו נכתב במפורש כי הישגיהן של נשים טרנסיות "מהווים אידיאולוגיה בלתי ראויה" - ויש להסיר אותם מהמוזיאון. הצו מתייחס בין היתר לתערוכה עתידית שהייתה אמורה לכלול ספורטאיות טרנסיות.

לפי ההוראה החדשה, סגן הנשיא ג'יי די ואנס, יחד עם אנשי קבינט וממשל, יובילו מהלך מקיף של שינוי הצוות הניהולי, התכנים והתצוגות - עד שהמוזיאון יבטיח "לא לזהות גברים כנשים בשום אופן". בפועל, הניסוח הוא קריאה בפועל להסיר נשים טרנסיות לחלוטין מהייצוג במוזיאון. אבל זה לא נגמר רק במוזיאון הנשים, משום שטראמפ הזהיר יסיר מימון מכל מוזיאון, אנדרטה או פארק לאומי שיקדמו אידיאולוגיה שלדבריו "אינה תואמת את החוק והמדיניות הפדרלית". 

"היסטוריה קווירית היא חלק מההיסטוריה האמריקאית", אמרה נשיאת עמותת הצדקה 'משמר זכויות האדם', קלי רובינסון, שטענה כי מדובר בלא פחות מ"פשיזם". "במקום לעסוק בנושאים שבאמת חשובים לעם – ממשל טראמפ נחוש להשתיק כל ביטוי אמנותי או היסטורי שלא עומד בהגדרה שלו ל'אמריקאיות'. זהו פשיזם". 

מוקדם יותר השנה הוסרה המילה "טרנסג'נדר" מאתר האינטרנט של האנדרטה הלאומית בסטונוול, לבקשת ממשל טראמפ. המחיקה הובילה להפגנות בניו יורק, אך ההשלכות של הצו החדש על המשך קיומה של האנדרטה עדיין אינן ברורות - במיוחד לאור העובדה שכל מהותה ההיסטורית היא מאבק למען זכויות להט"ב.

"חשבון היסטורי מדויק ואמיתי לא צריך להשתנות בהתאם למי שנמצא בשלטון", כתב אלן ספירס, בכיר בעמותה הלאומית לשימור הפארקים. "הצו הנשיאותי הזה עלול לפגוע בשליחות הבסיסית של שירות הפארקים הלאומי – לשמר ולספר את ההיסטוריה האמריקאית". 

בין הסעיפים המטרידים הנוספים בצו: קריאה לבדוק אפשרות להחזיר אנדרטאות שהוסרו מאז 2020, כולל פסלים שהוסרו לאחר מחאת ג'ורג' פלויד ו-Black Lives Matter – רבים מהם של דמויות הקשורות לעבדות וגזענות.

לסיום, טראמפ גם מאשים את הסמית'סוניאן על כך שתיאר את המושג "גזע" כ"מבנה חברתי" – וטוען שמדובר בכלל ב"מציאות ביולוגית". "המוזיאונים בבירת האומה צריכים להיות מקומות שבהם אנשים באים ללמוד – לא לעבור שטיפת מוח אידיאולוגית או להיחשף לנרטיבים מפלגים המסלפים את ההיסטוריה המשותפת שלנו", נכתב בצו.