ביקורת חריפה נמתחה ולא מעט גבות הורמו בשבוע שעבר לאחר שזוג רוכבות אופניים טרנסג'נדריות, טסה ג'ונסון (25) ואוולין ויליאמסון (30), זכו בהתאמה במדליות זהב וכסף באליפות חובבים של מדינת אילינוי בסייקלוקרוס (רכיבה על אופניים בתנאי דרך משתנים), כשהן משאירות את המקום השלישי לקריסטן צ'אמרס, האישה הסיסג'נדרית (אישה ביולוגית) היחידה על הפודיום.
עבור צ'אמרס, המקום השלישי בקטגוריית סינגלספיד לנשים היה הישג אדיר ויעיד על כך החיוך הגדול שהיה מרוח על פניה בעת שעמדה על הפודיום, אבל האירוע כולו גרר לא מעט תרעומת בקרב פעילות אנטי-טרנסיות, שקפצו על ההזדמנות לזעוק פעם נוספת כי יש לאסור על נשים טרנסג'נדריות להשתתף בתחרויות ספורט לנשים.
מרגע פרסום הידיעה, אחרי האליפות שהתקיימה ב-3 בדצמבר, אתרי חדשות, עיתונאיות ופעילות שמרניות החלו לפרסם תמונות של צ'אמרס עומדת לצד ג'ונסון וויליאמסון, כשהן טוענות כי מדובר בפגיעה בזכויות נשים. הביקורת החריפה במיוחד כשברקע תוצאה זהה של ג'ונסון וויליאמסון בגביע סייקלוקרוס של שיקגו באוקטובר.
העיתונאית האמריקאית השמרנית מגין קלי, למשל ,כינתה את התקרית "מקוממת", ומרטינה נברטילובה, אחת הטניסאיות הטובות ביותר בהיסטוריה, תקפה בחריפות: "עוד זכרים ביולוגים בינוניים תופסות מקומות על הפודיום מספורטאיות. זה מסריח".
התגובות הזועמות התרבות והתרחבו בשבוע האחרון, אך כעת צ'אמרס עצמה מתבטאת בנושא ומבטיחה לכל מי שהביע התנגדות לניצחונן של הספורטאיות הטרנסג'נדריות כי היא עצמה דווקא מאושרת מהתוצאה. "אני חושבת שזה יהיה נורא מגוחך להגיד שהחיים שלי נהרסו בגלל שזכיתי רק במקום השלישי", היא אמרה לחדשות NBC בהתייחסה לזעם הרב שהופנה כלפי ג'ונסון וויליאמסון. "זה מגוחך להקריב אנשים אחרים שנהנים מספורט בסוף השבוע רק כדי שאני אוכל לומר שאני אלופת המדינה".
צ'אמרס עוסקת ברכיבה על אופניים בתור תחביב, ובימים אלה היא מסיימת את לימודי הרפואה שלה. היא ציינה בראיון שג'ונסון, ויליאמסון והיא חברות טובות, והוסיפה כי באותו היום התקיימו תחרויות רבות נוספות שבהן לא זכו או התחרו אנשים על הקשת הטרנסית. צ'אמרס אף הדגישה כי בסופו של דבר מדובר במרוץ לחובבות רכיבה בלבד בהשתתפות חמש ספורטאיות, והוסיפה כי העובדה שג'ונסון וויליאמסון התחרו מולה הפכה את התחרות למרגשת יותר. "היה לי מרוץ נהדר וזה היה משעמם יותר אם זה היה תחום קטן בלי מתחרות כל כך חזקות", היא אמרה. "קהילת רוכבי האופניים מוציאה הצהרה חזקה שאכפת לנו מכוללנות, והספורט שלנו הופך טוב יותר כשאנחנו כוללים את כולם".
הזוכה במדליית הארד בתחרות הרכיבה אף הייתה אחת מכמה ספורטאיות סיסג'נדריות שחתמו על מכתב הקורא להגן על זכותן של נשים טרנסג'נדריות להשתתף בתחרויות ספורט לנשים. "אנחנו, רוכבות סיסג'נדריות המשתתפות בסייקלו קרוס של גביע שיקגו, תומכות ועומדות לצד חברותינו המתחרות הטרנסג'נדריות", נכתב במכתב. "אנחנו מסרבות להצגה הכוזבת שלנו כקורבנות מחלוקת שנועדה לדחוק את הפגיעות ביותר בקהילה שלנו, תחת חקיקה משתוללת ומזיקה נגד להט"ב. אנחנו מדברות בשם עצמנו: כוללנות הופכת את הספורט ואת הקהילה שלנו חזקה יותר. נשים טרנסיות הן נשים".
האיגוד הבינלאומי לאופניים, הגוף העליון שמנהל את ענף הספורט בעולם, הצטרף השנה למספר גופי ספורט בינלאומיים שעדכנו את הנהלים שלהם בנוגע להשתתפות אנשים על הקשת הטרנסית בתחרויות ספורט רשמיות. על פי המדיניות החדשה, נאסר על ספורטאיות טרנסג'נדריות שהחלו את ההתבגרות המינית שלהם כזכרים להשתתף במירוצי רכיבה לנשים. האיגוד הלאומי של הענף בארצות הברית התיישר על פי הנהלים הללו, ובחר לפתוח שתי קטגוריות נוספות המיועדות לאנשים על הקשת הטרנסית.
גם איגוד השחייה הבינלאומי הטיל מגבלות דומות בעקבות סדרת ניצחונות של השחיינית הטרנסג'נדרית ליה תומאס, והחליט להקים קטגוריות שחייה נפרדות לאנשים על הקשת הטרנסית, אם כי בסופו של דבר מספר הנרשמים לתחרויות אלה עמד על אפס.