מדינות אפריקה ידועות בחוסר הסובלנות שלהן כלפי להט"ב, אך בעשור האחרון חלה החמרה חריפה בחוקים האוסרים על יחסים חד מיניים במרבית מדינות היבשת, כאשר בחלקן העונש יכול להגיע אף לגזר דין מוות.

אחת מהמדינות הללו היא מדינת איי קומורו המוסלמית, השוכנת דרומית לזנזיבר מול חופי מוזמביק, ובה סעיף 318 לחוק העונשין המפרט קנסות ומאסר ללהט"ב. על פי החוק משנת 1981, יחסים חד-מיניים אסורים בשל היותם 'לא-טבעיים' ולא 'נאותים' ועלולים לגרור עונש של עד חמש שנות מאסר וקנסות. עד לעצמאותם בשנת 1975 ארכיפלג האיים הקטן, שבו רוב מוסלמי וקצת מעל למיליון תושבים, נמצא תחת שלטון צרפתי, וחוקי המדינה מבוססים על מערכת החוקים הצרפתית יחד עם חוקי האסלאם.

על פי דיווח שפורסם ברויטרס, ב-12 לדצמבר, שוחררו ממאסר זוג צעירות לסביות, בנות 19 ו-25, שנעצרו ביוני האחרון בעקבות טענות כי קיימו יחסים חד-מיניים, כאשר ביקשו מאימאם מוסלמי לערוך להן טקס נישואין. הנשים, שעליהן נגזרה חצי שנת מאסר, היו במעצר מאז מעצרן, ולכן החליט השופט לשחררן לאור הזמן שריצו.

הארגון הבינלאומי לזכויות אדם Human Dignity Trust תיאר את הרשעתן של הנשים כהפרה בוטה של זכויות אדם: "יש לראות בהרשעת הזוג הלסבי קריאה להגברת הערנות," נמסר מהארגון. "קיומו של סעיף זה בחוק מהווה כשלעצמו הפרה של זכויות אדם ותומך במעשים נוספים של אפליה".

סוזן דיקליץ'-נלסון, חוקרת ממכללת 'פרנקלין ומרשל' בפנסילבניה, אמרה כי אנשים מהקהילה הלהט"בית משמשים שעירים לעזאזל לבעיות החברתיות והכלכליות הנוכחיות: "חברי וחברות הקהילה הגאה נשארים בין הקבוצות הממוקדות והפגיעות ביותר," אמרה. "הם מתויגים כמוקצים חברתיים ומשמשים שעירים לעזאזל לבעיות הכלכליות, הפוליטיות והחברתיות."

קומורו היא מדינה בעלת רוב מוסלמי, דבר שמשפיע על עמדות כלפי הומוסקסואליות במדינה. התרבות האפריקנית נתפסת גם היא כסותרת את רעיון היחסים החד-מיניים, עמדה שהמדינה מעודדת. עוינות זו מקשה אף יותר על אנשי הקהילה הלהט"בית לצאת מהארון ועל משפחותיהם וחבריהם לתמוך בהם.

חלק מארגוני זכויות האדם רואים קריאות הולכות וגוברות להחמרת החוקים נגד אנשי קהילת הלהט"ב במזרח אפריקה, מה שעלול להוביל להחמרה נוספת בחקיקה בקומורו. ליציאה מהארון יש השלכות מרחיקות לכת, שעשויות לגרום לאנשים להט"ב להיכנס לנישואים הטרוסקסואליים שנכפים עליהם על ידי משפחותיהם.

למרות שהרשעתן של זוג הנשים וגזר הדין המהווים תקדים במדינה המזרח-אפריקנית להפרת סעיף 318 על ידי נשים, ארגון Human Dignity Trust ציין כי אין בכך ביטוי מלא למצבם של אנשי הקהילה הלהט"בית בקומורו: "יש מידע מוגבל על אפליה ואלימות כלפי אנשים להט"ב בשנים האחרונות, והיעדר ארגונים להט"ביים וסביבה עוינת כלפי להט"בים תורמים ככל הנראה למחסור במידע," ציין הארגון.

מי שמחליט לצאת מהארון לעיתים נוקט אמצעי זהירות כדי לא למשוך תשומת לב. חלקם אף עוזבים את קומורו ומבקשים מקלט בדרום אפריקה, קייפ ורדה ומדינות נוספות שבהן הופסקה ההפללה של הומוסקסואליות. יחד עם זאת, מידע על להט"ב בקומורו נדיר בשל היעדר ארגוני להט"ב וארגוני זכויות אדם. דו"ח זכויות אדם של האו"ם מ-2014 מציין כי היו לפחות שלוש הרשעות של גברים במסגרת סעיף 318 של חוק העונשין.