פעיל הלהט"ב והעיתונאי עבדול רחמן אלחיארי, שמוכר בתואר "ההומו הסעודי הראשון מחוץ לארון", דחה את התנצלותו של כוכב הכדורגל הבריטי ג'ורדן הנדרסון לקהילה הגאה, ודרש ממנו "לשים את הכסף במקום שבו נמצא הפה שלך". אלחיארי בן ה-31, אחד מפעילי הלהט"ב המוכרים בעולם שנולדו וגדלו בסעודיה, התייחס להתנצלות שהגיעה לאחר שהכדורגלן ביטל את החוזה שחתם עם קבוצת אל-איתיפאק הסעודית ביולי האחרון, לאחר שישה חודשים בלבד, לטובת חוזה חדש עם קבוצת אייאקס ההולנדית.
על פי הדיווחים, הנדרסון קיבל 350,000 ליש"ט בשבוע מהקבוצה הסעודית, והידיעה על הצטרפותו למועדון אכזבה רבים, שכן היה ידוע בתמיכתו בקהילה הגאה בעת חתם חוזה על מדינה בה הומוסקסואליות נמצאת מחוץ לחוק והעונש עליה הוא מאסר, מלקות ואפילו מוות. "אם יש אנשים מהקהילה הגאה שמרגישים מאוכזבים או פגועים - אני מתנצל", אמר הנדרסון. "זאת אף פעם לא הייתה הכוונה שלי לפגוע בהם. הייתי צריך לקבל החלטה על סמך מה שחשבתי שהכי טוב לי ולמשפחתי. לא השתנתי כאדם, יש לי אותן אמונות".
ההתנצלות אולי מוערכת, אבל היא לא מרשימה במיוחד את אלחיארי. "אם הוא באמת רוצה לתקן את התדמית שלו הוא צריך לשלם פיצויים עבור קהילת הלהט"ב הסעודית שהוא התחייב לתמוך בה", אמר אלחיארי בראיון לחדשות i והציע דרך פעולה פרקטית לכדורגלן. "אני רוצה פעולות. אני רוצה שתשים את הכסף במקום שבו נמצא הפה שלך. אמרת שאתה הולך לסעודיה ולעזור לקהילת הלהט"ב. הגעת לסעודיה - ויצאת. מה דעתך עכשיו להקים קרן לקהילת הלהט"ב הסעודית?".
הנדרסון חטף ביקורת מתמשכת מאז חתם עם הקבוצה הסעודית. באוקטובר האחרון האוהדים שרקו לו בוז במהלך משחק של נבחרת אנגליה בוומבלי, וג'ייק דניאלס, הכדורגלן הפעיל היחיד מחוץ לארגון בבריטניה, אמר כי החלטתו של הנדרסון היא "סטירה בפרצוף", ועקץ: "אני מניח שהכסף משתלם היטב, וכסף חייב להיות חשוב יותר לאנשים". הנדרסון הגן אז על ההחלטה שלו ואמר שכולם יכולים "למתוח ביקורת על תרבויות שונות ומדינות שונות מרחוק, אבל אז שום דבר לא ישתנה".
אבל עבור אלחיארי, שגדל בסעודיה עד שקיבל מעמד של פליט בארצות הברית, הצטרפותו של הנדרסון למועדון מלכתחילה הייתה פגיעה קשה בקהילה הגאה. "יש לו הרבה עבודה לעשות כדי לתקן את התדמית הציבורית שלו", הוא אמר בראיון. "הייתי רוצה שהוא יודה שהיציאה לסעודיה הייתה למען רווחים אישיים ולא כדי לשפר את הצדק החברתי בסעודיה. כשאתה אומר לי שאתה נוסע לסעודיה כדי לשפר את הזכויות שלנו, כשלמעשה במציאות אתה שם רק כדי לשחק ולהרוויח קצת כסף - אני הולך להצביע על זה".
אלחיארי המשיך ואמר כי לטעמו אנשים שמעוניינים לעשות שינוי היו מקימים קרן או יוצרים חיבור עם ארגון זכויות אדם בינלאומי גאה כדי להעביר מסרים. "אבל שום דבר מזה לא קרה. הוא לא אמר דבר אחד על קהילת הלהט"ב בסעודיה, ולא דיבר לשינוי חוק אחד", אמר אלחיארי. "הוא היה שם כדי לקבל תשלום מהממשלה הסעודית, הם היו ממש הבוסים שלו".
הנדרסון לא היה הכדורגלן היחיד שחתם בסעודיה, אבל הוא חטף ביקורת חריפה במיוחד על הצעד דווקא בגלל התמיכה הבולטת שלו בקהילה הגאה בעבר. ב-2021 הוא עלה למגרש עם שרוכים בצבעי הגאווה וציי. "אם שרוכים בצבעי הקשת עוזרים אפילו לאדם אחד זו התקדמות" ו"כדורגל מיועד לכולם". הוא גם תמך בקמפיין פרו-להט"בי של עמותת "סטונוול" וסיפק לאורך הקריירה אמירות רבות לקידום הכלה ומגוון בספורט, מה שהפך את הבחירה לשחק בסעודיה תמוהה.
לדבריו של אלחיארי, הבחירה של הנדרסון לא רק פגעה בתדמית של השחקן, אלא חיזקה את מסע יחסי הציבור של סעודיה, נגדה עלתה טענה כי היא מסיתה את תשומת הלב הציבורית מהפרת זכויות האדם הרבות במדינה על ידי חיזוק ענף הספורט עם השקעות כספיות עצומות. "כשמישהו כמו הנדרסון אומר שהוא יתמוך בקהילה הגאה ויוצא בלי כלום, כל מה שהוא עשה זה לגרום לזה להיראות שלהט"ב מסתדרים בסדר בסעודיה".
שר הספורט הסעודי, עבדול עזיז בן טורקי אל-פייסל, אמר בחודש שעבר בראיון לרשת BBC כי מי שמאשים את המדינה בהלבנה שכזו הם אנשים "רדודים מאוד". "אנחנו עושים רפורמה", הוא אמר והוסיף כי אירועים כמו מונדיאל 2034, שיתקיים בסעודיה, "עוזרים לנו לעשות רפורמה".
זו אולי אמירה מעודדת, אבל בפועל שום דבר לא השתנה לטובת קהילת הלהט"ב בסעודיה. לפני כחודש העידו חברי וחברות הקהילה הגאה שגרים במדינה כי הם מתמודדים עם רדיפה קשה, והיו שסיפרו כי הם נאלצו לברוח מהמדינה מחשש להיכלא או להירצח על ידי משפחותיהם. יותר מכך, מהעדויות שעלו בתחקיר של inews נחשפה רשת ביטחון סעודית אשר צדה להט"ב באפליקציות היכרויות ורשתות חברתיות, כמו גם עדויות קשות על טיפולי המרה ורופאים אשר מדווחים למשטר על להט"ב. עדות אחת כללה את סיפורו של דבר טרנסג'נדר שביקש עזרה מרופא, אבל בעת הגיע לפגישה עצרו אותו אנשי "משטרת המוסר".