המתאגרפת האולימפית אימאן חליף אמרה שהביקורת, התפיסות השגויות לגביה והשנאה הרבה שאיתן היא מתמודדת מאז שמה עלה לכותרות היא "פגיעה בכבוד האדם". חליף הודתה בראיון לרשת SNTV אתמול בלילה (ראשון) כי היא הושפעה רבות מהסערה הבינלאומית שפרצה בעקבות השתתפותה וקראה להפסיק את הבריונות נגדה ונגד ספורטאים אחרים. 

"אני שולחת מסר לכל תושבי העולם לשמור על העקרונות האולימפיים והאמנה האולימפית, להימנע מלהציק לכל הספורטאים, יש יש לזה השפעות, השפעות רציניות", היא אמרה בשפה הערבית. "זה יכול להרוס אנשים, זה יכול להרוג את המחשבות, הרוח האנושית והראש של אנשים. זה יכול לפלג אנשים. בגלל זה אני מבקשת מהם להימנע מבריונות".

הניצחונות של חליף ושל המתאגרפת הטייוואנית לין יו טינג הפכו לאחד הסיפורים המדוברים ביותר במשחקים האולימפיים בפריז. שתי המתאגרפות כבר הבטיחו מדליות אולימפיות ראשונות, אך בדרך הן סופגות בריונות ברשת המבוססת על טענות לא מאומתות הנוגעות למגדר שלהן, המובילות לוויכוח ער על תקנות ספורט הנוגעות למגדר.  

חליף בת ה-25 המשיכה וסיפרה בכאב על הלחץ הרב שמלווה אותה באולימפיאדה, רחוק מביתה ומשפחתה ברגע החשוב ביותר בקריירה שלה. "אני בקשר עם המשפחה שלי יומיים בשבוע, אני מקווה שהם לא הושפעו עמוקות", היא אמרה. "הם דואגים לי ברוך השם. המשבר הזה יגיע לשיאו עם מדליית זהב וזו תהיה התגובה הטובה ביותר".

הדיון בנושא נובע בשל טענות של איגוד האיגרוף הבינלאומי, שנאסר לצמיתות מהאולימפיאדה, לפיהן המתאגרפות המדוברות נכשלו במבחני כשירות לתחרות נשים באליפות העולם בשנה שעברה. חליף סירבה לענות לשאלה אם עברה בדיקות כלשהן שאינן בדיקות סמים, אך היא הביעה תודה לוועד האולימפי הבינלאומי על כך שעמד מאחוריה. "הוועד האולימפי עשה איתי צדק, ואני שמחה על ההחלטה הזו כי היא מראה את האמת". 

אבל חליף לא רואה רק את השלילי והיא מודה על התמיכה האדירה בה, כשהיא רואה רבים מניפים את דגל אלג'יריה ושומעת את הקהל קורא בשמה כשהיא עולה לזירה. הקרב הבא שלה יתקיים מחר (שלישי) בחצי הגמר, אז תפגוש את המתאגרפת התאילנדית ג'נג'אים סואנאפנפנג. אם תנצח, היא תיאבק על מדליית זהב ביום שישי, והיא הבהירה כי לא תיתן לרעשי הרקע להפריע לה בדרך. 

"לא אכפת לי מהדעה של אף אחד", היא אמרה יום אחרי שניצחה את אנה לוקה האמורי, המתאגרפת ההונגרית שאף התבטאה נגדה יום לפני הקרב, אך הפגינה רוח ספורטיבית לאחר ההפסד. "באתי לכאן בשביל מדליה. אני אתחרה כדי לשפר, וברוך השם אני אשתפר כמו כל ספורטאי אחר. בכנות אני לא עוקבת אחרי המדיה החברתית, יש צוות לבריאות הנפש שלא נותן לנו לעקוב אחרי הרשתות, במיוחד בזמן משחקים אולימפיים, בין אם אני או ספורטאים אחרים. אני כאן כדי להתחרות להשיג תוצאה טובה". 

סערת המתאגרפות החלה ביום חמישי האחרון, אז ניצחה חליף את המתאגרפת האיטלקייה אנג'לה קאריני, שפרשה מהקרב אחרי 46 שניות בלבד. מאוחר יותר קאריני אמרה שהיא מתחרטת על ההחלטה שלה ורוצה להתנצל בפני חליף, אך רכבת ההסתה כבר יצאה מהרכבת. הוויכוח ברשת גרר התבטאויות נגד חליף מאנשים רבים כמו נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ, אילון מאסק וגם, כמובן, הסופרת ג'יי קיי רולינג, שטענה כי חליף היא "טרנסג'נדרית" או "גבר"

הוועד האולימפי הכריז שוב שוב מאז שאימאן ולין כשירות להשתתף באולימפיאדה, ודחה את בדיקות האיגוד הבינלאומי לאגרוף, הנשלט על ידי רוסיה, בטענה להליך לא שקוף. למעשה, אימאן השתתפה באירועים של איגוד האגרוף הבינלאומי במשך כמה שנים בלי בעיות, עד שהיא הושעתה מאליפות העולם באגרוף בהפתעה בשנה שעברה יחד עם לין. 

את הביקורת העולמית נגדה חליף ללא ספק הרגישה, וניתן היה לראות זאת בבירור לאחר הניצחון שלה על המתאגרפת מהונגריה, אז אימאן הניפה את ידיה לאות ניצחון, אך תוך זמן קצר החלה לבכות מהתרגשות. "לא יכולתי לשלוט בעצבים שלי", היא אמרה בראיון. "בגלל שאחרי הטירוף התקשורתי ואחרי הניצחון היה ערבוב של שמחה ועם זאת, הושפעתי מאוד כי זה לא היה דבר קל לעבור בכלל. זה משהו שפוגע בכבוד האדם". 

בצעירותה חליף שיחקה כדורגל עד שהתאהבה באגרוף, ספורט שאביה תחילה לא אישר משום שהוא "לא מתאים לבנות". במשך שנים רבות היא נאבקה להגיע לרמות העליונות של  הספורט, ובהתחלה היא הייתה מתחרה בינלאומית ראויה, אם כי לא מצליחה במיוחד. באולימפיאדת טוקיו שהתקיימה בשנת 2021 היא הפסידה למתאגרפת האירית קלי הרינגטון, שזכתה אז בזהב.