בשנת 1981 הציג יוצר הקולנוע המלוכלך והקאמפי ביותר בהיסטוריה, ג'ון ווטרס, את התיעוד הראשון (וככל הנראה גם האחרון) של התמכרות לפופרס. הסרט, שלצד הקרנותיו חולקו כרטיסי גירוד ריחניים, תיאר את נפילתה של עקרת בית מהפרברים, הלא היא דיוויין, בעלילה רווית דרמות וניחוחות, וכמובן את בנה דקסטר (קן קינג), ששואב עונג חולני מדריכה על רגליהן של נשים והסנפת דבק פופרס וכו'.
בספרות המקצועית העוסקת בהתמכרויות פופרס נדחק לשוליים, ובכל זאת הוא נחשב לסם מסוכן במדינות רבות. למעשה, מדובר בקבוצה של כימיקלים נדיפים ממשפחת הניטריטים, הנפוץ שבהם הוא בוטיל ניטריט, שנכנסים למערכת הדם באמצעות שאיפה של אדיהם. השם פופרס ניתן להם על שם צליל הפקיקה שנשמע בעת פתיחת הבקבוקון בו נמכר החומר. בישראל החומר חוקי, ואפשר למצוא אותו בבקבוקונים בחנויות למוצרי מין ולעיתים גם בפיצוציות.
שאיפה של הכימיקלים הללו גורמת לכמה השפעות מידיות: כלי הדם מתרחבים, לחץ הדם יורד ביחד עם עליה חדה בדופק. המשתמשים ירגישו תחושת חום מתפשטת בכל הגוף, הרפיה בשרירים, ככל הנראה יסמיקו ויקבלו סחרחורת קלה. ההשפעה מתפוגגת במהלך הדקות העוקבות, ועלולה להשאיר אחריה תופעות לוואי כמו עיניים אדומות, סחרחורת, בחילה, עייפות, ולרוב תשאיר כאב ראש נוראי שימשך הרבה מעבר לדקה או שתיים.
אז למה פופרס עדיין נחשב לסם מסוכן?
הפופרס נחשב לסם לא בשל איכויותיו הממכרות, אלא בשל השפעותיו הפסיכואקטיביות. גם שם חלוקות הדעות, כיוון שמדעית, הסם לא יכול לחצות את מחסום דם המוח, ולפיכך אינו משפיע על התפקודיים השכליים. לעומת זאת פופרס בהחלט יכול להיות מסוכן.
הירידה הפתאומית בלחץ הדם שנגרמת כתוצאה מהשימוש בפופרס, יחד עם האצה מידית בדופק, עלולה במקרה של מנת יתר, לגרום לאובדן הכרה. אולם חמור מכך, בשילוב עם סמים אחרים המשפיעים על לחץ הדם וקצב הלב, הסיכוי לאובדן הכרה עולה משמעותית, וכך גם הסיכוי לתופעות לוואי בלתי רצויות של חומרים אחרים כגון אלכוהול, GHB וקטאמין, הנפוצים בקרב קהילת צרכני הסמים ההומוסקסואלית.
הסיבה שהפופרס נפוצים כל כך אצל ההומואים טמונה בתועלת הייחודית של החומר. מיד לאחר ההסנפה מתרחשת הרפיה של שרירי פי הטבעת ורצפת האגן בין היתר, מה שיכול להקל על מין אנאלי (במקרה ואינך סייז קווין). ישנם כאלה המפתחים תלות בחומר לשם הביצועים במיטה, תופעה שמוכרת בתחום הכמ-סקס ומתרחשת בכל שימוש קבוע בחומרים לשם שיפור ביצועים.
>> 7 סרטים גאים שיכולים להיות "אור ירח" הבא
>> "להיות שחקן פורנו בישראל זה לא פשוט בכלל"
הוועדה הבריטית האחראית ליישום החוק האוסר על שימוש מסוכן בסמים, מצאה שלא רק שאין לפופרס השפעות פסיכו-אקטיביות וסכנה ממשית לחיי אדם, אלא שכלל לא צפויה להתעורר בעיה חברתית מהשימוש בסם. לכן בבריטניה, כמו בישראל, מותרת המכירה של פופרס כמבשם לחדר, ובלבד שלא ימכרו אותו כמוצר המיועד לבני אדם.