טסה בונה בת ה-30 החלה ליטול גלולות למניעת הריון כשהייתה בת 15 ועשתה זאת במשך שנים ארוכות, עד שהחליטה, בעצת רופא, להפסיק. בשבועות שלאחר מכן היא הבחינה במספר שינויים משמעותיים, הבולט שבהם מפתיע במיוחד - היא הפסיקה להימשך לגברים.

את הסיפור האישי שלה חשפה בונה בטיקטוק יחד עם בת הזוג החדשה, פיבי צ'אקר, כשהן מגיבות לסרטון של הקואצ'רית האמריקאית אלישה קוביי, בו טענה שגלולות למניעת הריון משפיעות על הגברים אליהם נשים נמשכות. "כשהייתי על הגלולה יצאתי רק עם גברים ואני בטוחה שזה קשור לשינויים הורמונליים", אמרה בונה לדיילי מייל. "אני יכולה להעריך גברים מושכים, אבל אני לא נמשכת אליהם מינית כמו שהייתי לפני שהפסקתי ליטול את הגלולות. אני מרגישה שזה שינה לחלוטין למי אני נמשכת ולמה. חודש בלי הגלולה פתאום נמשכתי לנשים. אני מרגישה כמו אדם אחר, על הצד הטוב ביותר". 

בונה מספרת שזה לא היה השינוי היחיד שהתחולל אצלה מאז הפסיקה ליטול את הכדורים, והיא מדווחת שמאז היא גם ירדה במשקל, הרגישה עלייה משמעותית ברמת האנרגיות ובאופן כללי היא "שמחה יותר מהחיים". "אני חושבת שהגלולות הפכו אותי למשעממת ולא הבנתי את זה לאורך השנים", אמרה. "במיוחד בשנים האחרונות. הרגשתי שהרגשות שלי לא מווסתים, לא הצלחתי להרגיש נורא גבוה או נורא נמוך, כאילו אני רדומה. אני מרגישה הקלה עצומה עכשיו, לא היה לי מושג שיש לגלולות השפעה כל כך חזקה על הגוף". 

@phoebe_chakar #stitch with @ElishaCovey  #dating #contraception #wlw #lgbt ♬ original sound - phoebe chakar

הסרטון שפרסמו בנות הזוג נצפה יותר מ-350 אלף פעם ברשת החברתית, וזוגתה של בונה, פיבי, אמרה שהיא בעצמה נרגשת להפסיק ליטול את הגלולות, אבל הביעה חשש שמא הדבר ישנה את מי שהיא נמשכת אליו. "אני עדיין נוטלת גלולות ומתכננת להפסיק בגלל שאני לא הולכת להיכנס להריון, אבל מה יקרה אם אני לא אמשך אליה יותר?". 

השתיים שאלו את העוקבות אם מישהי מהן גם חוותה שינויים במשיכה המינית אחרי שהפסיקה ליטול גלולות, ומאות גולשות טענו שגם הן חוו את אותו הדבר. "הפסקתי ליטול גלולות למניעת הריון והפכתי ללסבית", כתבה אחת, ואחרת חיזקה: "הייתי מאורסת במשך ארבע שנים, הפסקתי ליטול גלולות ופתאום לא נמשכתי אליו יותר". הן לא היו היחידות: "זה כל כך נכון, הייתי עם האקס שלי שמונה שנים והתחלתי גלולות לפני שהכרתי אותו. בחודש ינואר הפסקתי עם הגלולות ונפרדנו ביולי". 

עם זאת, היו גם לא מעט גולשות שסיפרו שהן לא חוו שום שינויים, או לכל הפחות חוו שינויים מינימליים ביותר. "התחלתי לצאת עם אישה בפעם הראשונה, הפסקתי ליטול גלולות ושום דבר לא השתנה מבחינת המשיכה, אבל כן חוויתי התקפי פאניקה", שיתפה אחת העוקבות, ואחרת סיפרה שלה דווקא קרה בדיוק ההפך: "עם בעלי הסיפור היה שונה לחלוטין. הפסקתי עם הגלולות והתאהבתי בו עוד יותר". 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tessa Bona (@tessa_bona)

"השפעות קריטיות לא מכוונות על מערכות היחסים"

כאמור, את החוויה שלה שיתפה בונה בעקבות קטע מתוך הפודקאסט של הקואצ'רית אלישה קוביי, בו היא מספרת שהפער בין הגברים איתם יצאה לפני ואחרי הגלולות הוא כמו יום ולילה. בסרטון הויראלי, בו צפו יותר מ-16 מיליון פעם, המליצה קוביי לנשים להפסיק ליטול גלולות בזמן שהן מחפשות אחרי "שותף לחיים". "זה כנראה לא רעיון טוב לעשות את זה בזמן שאת מסוממת", היא אמרה לד"ר אלכס ספינוסו שישב לצידה. 

"גלולות למניעת הריון משטות בגוף שלך וגורמות לו לחשוב שהוא בהריון", הסבירה, "אמרתי את זה בפודקאסט וכולן התחרפנו. אני חושבת שאם את על הגלולה, לא בהריון, את נמשכת לגברים אחרים מאשר היית אילולא הגלולה". קוביי שיתפה בסיפור האישי שלה וסיפרה שהכירה את בעלה הראשון בזמן שנטלה גלולות למניעת הריון, אבל אחרי שהביאה את ילדיה לעולם הנישואין התפרקו. היא לא חזרה ליטול גלולות והכירה את בן זוגה הנוכחי, צ'ארלס, שהוא שונה לחלוטין מהקודם. "זו אמת לאמיתה בגלל שהגלולות משפיעות לא רק על ההורמונים, אלא גם על המוליכים העצביים", חיזק אותה ד"ר ספינוסו. "הורמונים כמו אוקסיטוצין, שהוא סם האהבה שכולם מדברים עליו". 

@elishacovey #birthcontrol #dating #relationship ♬ original sound - ElishaCovey

הסרטון הויראלי הצית דיון ער ברשת וגם כאן היו לא מעט גולשות שסיפרו שאותו הדבר קרה להן. "זה עוזר לי להבין למה בעלי לשעבר ואני התחלנו להתרחק אחרי החתונה, ברגע שהפסקתי ליטול גלולות", שיתפה אחת, ואחרת סיפרה שיצאה עם גברים כל חייה, אבל אחרי שהפסיקה ליטול גלולות גם היא התחילה לצאת עם נשים. גם פה היו גולשות שלא הסכימו כלל עם הדברים: "זה לא נכון לגבי כולן. הכרתי את בעלי כשהייתי על גלולות, ועכשיו כשאני לא נוטלת אותן אני עדיין נמשכת אליו ונשואה באושר. אם היה פער של עשור בין מערכות היחסים שלך, אולי פשוט הבנת שזה לא מה שאת באמת מחפשת בזוגיות?". 

הטענות של בונה וקוביי לא מנותקות לחלוטין מהמציאות. מחקר שפורסם בשנת 2014 בכתב העת המדעי PNAS קבע כי לאמצעי מניעה הורמונליים "עשויים להיות בעלי השפעות קריטיות לא מכוונות על מערכות היחסים של נשים". המחקר עקב אחרי 118 זוגות הטרוסקסואלים שהכירו בזמן שהאישה נטלה גלולות למניעת הריון, ומצא כי רוב הנשים נמשכו פחות לבן הזוג אחרי שהפסיקו ליטול אותן. 

עם זאת, המחקר גם גילה כי המשיכה הייתה תלויה בכמה טוב נראה בן הזוג. אחרי שנשים הפסיקו ליטול את הגלולות, היה סיכוי גבוה יותר שהן עדיין ימשכו לבן זוגן אם היו לו פנים "מושכות באופן יחסי", מאשר אם הוא לא היה נאה באופן קונבנציונלי לפי "סטנדרטים אבולוציוניים", כך על פי המחקר. מישל ראסל, סטודנטית לתואר שני שניהלה את המחקר, אמרה למגזין "טיים" שאם בן הזוג לא אטרקטיבי מבחינה קונבנציונלית והאישה מפסיקה ליטול גלולות, הדבר עלול להפריע לה יותר מאשר בעבר.