כשמסתכלים על התמונות המשותפות של מתן צוקרמן (31) וארז קסטל (33), קשה להאמין שהתחביב המשותף שלהם הוא קונדיטוריה. בני הזוג עוסקים בכלל בהייטק ואתם לא תוכלו למצוא את היצירות המתוקות והמרשימות שלהם לרכישה באף מקום, אבל בכל זאת, הם מקדישים לא מעט זמן במחשבה, הכנה והרכבה של קינוחים יפהפיים.
לכבוד חודש הגאווה ורק בשביל הפאן, השניים החליטו להרכיב קולקציה מיוחדת של חמישה קינוחים בהשראת מלכות דראג היסטריות - ארבע בינלאומיות (רופול, ביאנקה דה ריו, טריקסי וקטיה) ועוד אחת ישראלית הורסת (סוזי בום). התוצאה - מנקרת עיניים.
הרעיון ליצור קינוחים המבוססים על מלכות דראג התחיל להתבשל אצל צוקרמן וקסטל כבר לפני מספר חודשים, למרות שהם בעצמם לא מחוברים באופן מיוחד לסצנת הדראג. "אנחנו אוהבים את זה שהן מוגזמות מבחינה חיצונית וחשבנו שזה יהיה מיוחד ומקורי להכין קינוחים שיהיו כמו דראג - מוגזמים", הם מסבירים.
יש עשרות אם לא מאות מלכות דראג בארץ ובעולם - איך החלטתם במי לבחור?
"בשלב הראשון בחרנו את הקינוחים עצמם כדי שיהיו כמה שיותר מגוונים - מוסים, גלידות, מקרונים ועוד קינוחים מוגזמים. אחר כך התייעצנו עם חברים שמכירים את עולם הדראג והם עזרו לנו לבחור את הלוקים הכי בולטים של המלכות. אחד השיקולים בבחירה של הלוקים היה האפשרות להכין קינוחים בריאים יחסים, בלי צבעי מאכל נגיד".
כך למשל, בחרו השניים לוק של רופול, בו היא לובשת שמלת קוצים שהם תרגמו בעוגה בצורת נטיפי שוקולד. את התכשיטים הרבים שעל ביאנקה דל ריו הם הפכו לממתקים שקישטו את הקינוח, ואת השיער המקורזל של המלכה הם הפכו לפופקורן מקורמל. "בצורה הזאת אנחנו יוצרים קינוחים של רואים באף מסעדה", הם מספרים.
View this post on Instagram
יש אחד מכם שהוא יותר דומיננטי במטבח?
צוקרמן: "אנחנו עושים הכל ביחד אבל ארז מנהל את המשימות המאתגרות יותר. על כל קינוח אנחנו עובדים עד שלושה ימים, אז במתכונים מורכבים במיוחד אנחנו מחלקים את העבודה. הוא אחראי על ערבוב חומרי הגלם במיקסר ואני ליד הכיריים מרתיח שמנת".
קסטל: "אני אוהב לדייק בדברים. קונדיטוריה היא כמו תרפיה בשבילי, אז הקינוחים לוקחים יותר זמן עד שהם מגיעים לרמה הסופית שמאושרת בעיני. כשהכל מוכן, אנחנו מזמינים את החברים ואת המשפחה וכולם אוכלים ביחד את כל הקינוחים. הם כועסים עלינו ואוהבים אותנו בגלל זה".
View this post on Instagram
"הדייט הראשון היה מזעזע"
הם הכירו לפני שבע שנים והתחתנו לפני שלוש שנים בלונדון, אבל מגלים שההתחלה לא הייתה כל כך מוצלחת. "הדייט הראשון היה מזעזע", נזכר צוקרמן. "ארז היה שקט ומופנם ואני הייתי חוקר שב"כ. הייתי צריך להוציא ממנו מידע בכוח, אבל היה פוטנציאל והמשכנו לדייט שני. השאר היסטוריה".
שניהם גם יצאו מהארון בפני המשפחות שלהם רק אחרי שהכירו אחד את השני. ארז, שחונך בבית דתי ולמד בישיבה תיכונית, מספר שרוב החברים שלו ידעו מגיל צעיר ושהמשפחה חדשה, אבל לא ידעה בוודאות. "תמיד אמרתי לעצמי שיהיה לי קל יותר לצאת מהארון כשאחיה עם בן הזוג שאני רוצה להיות איתו כל החיים", משתף קסטל. "עד אז, היה לי מוזר לספר למשפחה שאני הומו. אמא שלי כאילו רק חיכתה לזה, אבל לאבא שלי לקח כמה חודשים. היום הוא מדבר הרבה עם ארז וגם לפני נטילת ידיים, מברך את כל ילדיו ואת ארז".
רואים שגם אחרי שבע שנים ביחד אתם עדיין מאוהבים. יש לכם טיפ לרווקים?
"אין דבר כזה זוגיות מושלמת. עבדנו הרבה בתקשורת זוגית. לאורך הדרך היו הרבה דברים שהפריעו לנו בקשר ולא שיתפנו בכלל, כי פחדנו לפגוע בשני או שחששנו מהתגובה שלו. הסתרנו הרבה מהרצונות שלנו ואפשר להגיד ששתקנו עד שהבנו שזה פוגע בקשר וגם בכל אחד מאיתנו. בזמן הקורונה הרבה זוגות היו תקועים ביחד ומערכות יחסים התפרקו, אבל אנחנו דווקא נהננו".
בזמן שרובנו תרגלנו במהלך הסגרים אפיית חלות, צוקרמן וקסטל דווקא החליטו להשקיע בקונדיטוריה והתחביב המתוק צובר תאוצה מאז. "תמיד אהבתי לאפות ולבשל לאירועים משפחתיים עם חברים", מספר קסטל. "בסגר הראשון עבדנו מהבית והיה לנו הרבה זמן פנוי, אז נרשמנו לקורסים דיגיטליים בתחום וראינו המון סרטונים ביוטיוב. איכות הקינוחים שלנו עלתה משמעותית בזכות זה".
אחר כך, זה כבר היה ברור לשניהם שהצעד הבא הוא פרויקט משותף שיקרה ביניהם עוד יותר. "אנחנו יושבים ביחד שעות ומתכננים איך להרכיב קינוח מתאים", מסביר קסטל. "לכל אחד יש רעיונות ומחשבות ואנחנו אפילו מתווכחים, אבל בסוף מוצאים פשרה שמאפשרת לנו ליצור באופן משותף. זו הדרך לזוגיות בריאה יותר".
ואם כבר בריאות, איך אתם מצליחים לשמור על גזרה אם אתם כל היום שקועים במתוקים?
קסטל: "זאת באמת בעיה, כי אנחנו טועמים המון בזמן ההכנות, אבל דווקא החברים אוכלים את רוב הקינוחים. למתן יש כוח רצון מאוד גדול, אבל לי קצת יותר קשה. זו חולשה אמיתית".
צוקרמן: "אנחנו מקפידים להתאמן והמאמן שלנו, דור אקשטיין, עוזר לנו לשמור על הגזרה. מותר לנו לאכול פעם בסוף שבוע עוגה, כי ביתר השבוע אנחנו חיים על תפריט מוקפד. חשוב לנו לשמור על אחוזי שומן נמוכים, אבל הרבה לפני שעושים את זה בשביל גוף חטוב, אנחנו עושים את זה בשבילנו, כי זה עוזר לנו לביטחון העצמי ולהרגשה האישית".
View this post on Instagram