“צריך לשלוח אותך לתאי הגזים" היא דוגמה אחת לתגובות נאצה רבות שמקבלת משפיענית הרשת וכוכבת הדוקו "חיי: מהלכה למעשה" מרים הארט, מאז החלה לפרסם תכנים פרו-ישראליים במטרה לחשוף לעולם את הזוועות שהתחוללו בישראל על ידי ארגון הטרור הרצחני חמאס. "לא קשה לדמיין אילו תגובות קיבלתי, זה כבר בלתי אפשרי לעבור על ההודעות באינסטגרם כי 90% מהן מלאות בשנאה ברמות מתועבות", היא מספרת בשיחה עם mako בביקור האחרון שלה בישראל.
אבל גם השנאה הקשה ביותר לא תעמוד בדרכה של מרים לשתף את האמת על ישראל ברשתות החברתיות, שם נמצא יותר מ-270 אלף אנשים שעוקבים אחרי כל צעד שלה. "זה מאוד קשה לקבל כמות כזאת של שנאה על כל התכנים שאני מפרסמת, אבל אני יהודייה שמאמינה בדמוקרטיה, בזכויות אדם ובזה שאלימות מינית היא דבר פסול, ולכן חשוב לי לפרסם את התכנים למרות השנאה".
הארט, בתה של ג'וליה הארט, מנכ"לית סוכנות הדוגמנית הבינלאומית Elite, צמחה לתהילה בעקבות השתתפותה בסדרת התעודה של נטפליקס "חיי: מהלכה למעשה", המגולל את סיפור עזיבת משפחתה מהעולם החרדי בשנת 2013. "בילדותי מעולם לא למדנו על לסביות", היא מספרת על ההתנגדות שבין נטייתה המינית לעולם החרדי שבו גדלה. "שמעתי על לסביות לראשונה מהמורה שלי להלכה, אז היא הסבירה לי שלסביות זה קונספט חילוני שלא באמת קיים במציאות".
ארבע שנים אחרי שיצאה מהארון בגאווה בתור ביסקסואלית, הארט מתקבלת בברכה בקרב הקרובים לה, אך עד לפני שבע שנים תפיסתה של הארט סביב נטייתה המינית הייתה שונה לגמרי. "האמנתי שאסור ששתי בנות יגעו אחת בשנייה. לקח לי המון זמן להודות בפני עצמי שאני נמשכת לנשים, ולצאת איתן היה נשמע כמו רעיון זר לגמרי", היא נזכרת.
מאז אותם הימים חלף זמן מה, ובתקופה זו הספיקה הארט להקים סטארט-אפ, לככב בסדרת נטפליקס, לצבור קהל של מאות אלפים ברשתות החברתיות וגם לצאת בפעילות מבורכת וחשובה למען מולדת העם היהודי בימים שאחרי טבח 7 באוקטובר. מבחינתה, זה היה ברור מאליו שהיא אורזת את חפציה ומגיעה לישראל כדי להצטרף למאמץ ההסברתי הלאומי בזירה הבינלאומית. "הגעתי עם המשפחה שלי לארץ וצילמנו המון תכנים בכל רחבי ישראל", היא נזכרת. "שמענו סיפורי זוועות בקיבוץ בארי, וקיבלנו סיור מבחור שאחיו נרצח בזמן שהגן על הארץ, תוך כדי שהדף מאות מחבלים".
מה את הכי זוכרת מאותו ביקור?
"מה שהכי דבק עמי אלו 'סיפורי ההתאוששות'. גם כשדיברנו עם אותו הבחור הוא הסביר שהם הולכים לחזור לקיבוץ בארי ולבנות הכל מחדש. שאלתי אותו איך הוא יכול לומר את זה בזמן שאנחנו רואים את דם אחיו על הקיר בעוד אנחנו מדברים, והוא ענה שעוד לפני 1948 אביהם ואמהותיהם של הסבים והסבתות שלו חיו כאן והקימו את הקהילה הזאת, אז שהם הולכים לבנות הכל מחדש ולהמשיך לגור כאן עם מי שנשאר".
"דיברתי עם קווירים לבנונים, הם היו כל כך ציוניים"
זה ממש לא הביקור הראשון של הארט בישראל ובטוח שהוא לא יהיה האחרון. היא לא היססה לפני שהיא הכריזה ש"להיות בתל אביב זאת התחושה הכי מדהימה בעולם", וכבר סיפרה על השגרה שהיא הרכיבה לעצמה בשלושת החודשים האחרונים שבהם שהתה בישראל. "אני עובדת במהלך היום ממשרד של חבר טוב, יוצאת לריצת בוקר, פוגשת אנשים מכל רחבי העולם ואפילו לוקחת שיעורי עברית".
בביקור הקודם הארט הגיעה מסיבות אחרות לחלוטין, כמדריכה בפרויקט 'תגלית', ונשארה בתל אביב לחודש נוסף. לאחר אותו מסע, היא הכירה את האהבה החדשה בחייה. "היא מראשון לציון וכרגע סטודנטית לקולנוע באוניברסיטת תל אביב", היא מספרת על זוגתה. "יומיים אחרי שעזבתי את תל אביב שאלתי אותה אם היא רוצה שניפגש באיטליה, ומאז אנחנו בלתי נפרדות ונפגשות בכל רחבי העולם".
גם בביקור האחרון, הארט לקחה חלק בפעילויות של תגלית למען הקהילה. "התנדבתי עם תגלית בקטיף בפרדסים על מנת לעזור לחקלאים. התוכנית שלהם מדהימה", היא אומרת בהתרגשות ומדברת על הקשר שלה עם תגלית. "עשינו את זה בשמחה, שמחתי להתנדב".
בזמן שהותה בישראל, הארט הסבה המון מהפרויקטים שלה למען הסברה ישראלית, ובין היתר הקדישה מספר פרקים בפודקאסט שלה, Faking it, לשיח עם ערבים-ישראלים במטרה לתמוך בחזית ההסברה הלאומית. "ניהלתי שיחות עם קווירים-לבנונים-נוצרים, הם היו כל כך ציוניים והסבירו על איך שהם גדלו בלבנון, אבל לבסוף מצאו מחסה דווקא בישראל", היא נזכרת.
הארט החליטה בנוסף להגשים חלום נוסף ולהקים ליין אופנה בשם FU HAMAS, שכל רווחיו תרומה למטה משפחות החטופים. "יש לנו סלוגנים כמו Fuck you HAMAS ו-Believe Israeli Women, ואנחנו מוכרים את הפריטים בארה"ב", היא מסבירה ומוסיפה כי מטרת המותג היא להיות "בוטה וגאה באמרה הזאת, לא רק מהזווית של תמיכה בישראל".
בימים אלו הארט משקיעה את מאמציה בכל הפרויקטים עליהם היא עובדת, בנוסף לחברת הסטארט-אפ שהקימה, בעודה ממשיכה לפרסם תכנים פרו-ישראליים ברשתות החברתיות, לשמחתם ולמורת רוחם של האנטישמים מחו"ל. לטענות על פינקוושינג מצד ישראל היא השיבה כי "לומר שישראל עושה פינקוושינג זאת אנטישמיות מובהקת", ולא השאירה מקום לספק בנוגע לנכונותה לתמוך במטרה הלאומית. "איבדתי 30 אלף עוקבים מתחילת המלחמה, אבל אם הורדת לי עוקב בגלל השקפתי הפוליטית או בגלל האכפתיות שלי לאנושיות, אז להתראות. חשוב לי להמשיך באקטיביזם שלי, ואני אמשיך לשתף את הדברים שחשובים לי".