>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

LGBT people kissing in front of Hôtel de Ville by f100001572602509
אין זו הפעם הראשונה שזוגות במדינה מביעים את תמיכתם בהצעת החוק בצורה הזו. ב-7 בנובמבר יצאו לרחובות למעלה מ-1,500 זוגות והתנשקו מול בית הנבחרים.
הנישואים הגאים זוכים לסיקור נרחב באמצעי המדיה בצרפת ובעולם. לפני כחודש היו אלה זוג נשים סטרייטיות שהתנשקו מול קבוצת מתנגדים, וכבשו את הרשת.
בנוסף, בחודשים האחרונים גוברים הקולות בגד נישואים גאים במדינה, כשיותר ויותר מפורסמים ופוליטיקאים מצטרפים לקריאה לאפשר להומואים ולסביות להתחתן. לאחרונה היו אלה 500 פסיכולוגים שחתמו על עצומה הקוראת לאשר את החוק.
הצעת החוק לשוויון בנישואים של נשיא צרפת, פרנסואה הולנד תגיע אל הישורת האחרונה בינואר 2013 – אז היא צפויה לעבור ברוב גדול על ידי הפרלמנט הנשלט ברובו על ידי מפלגות השמאל. בשבועות האחרונים התאספו אלפי פעילי שמאל אל מול בניין האסיפה הלאומית בפריז – הבית התחתון של הפרלמנט הצרפתי, להפגנת תמיכה בהצעת החוק של הולנד. ההפגנה נערכה בתגובה ליוזמת האופוזיציה לקיים הפגנות בכפרים נגד נישואים בין בני אותו מין.
>> האופוזיציה בצרפת מגייסת את הכפרים נגד נישואים גאים
תגובות