אנדרו סקוט, כוכב הסדרה הבריטית המצליחה "פליבג", מבקש שלא תקראו לו "הומו מוצהר". בראיון למגזין GQ מסביר השחקן מדוע לומר על מישהו "הומו מוצהר", מרמז שהומוסקסואליות היא מרד בנורמה חברתית. “אתה אף פעם לא מציג את החברים שלך במסיבה כהומואים מוצהרים”, מוסיף סקוט, “זה החבר 'ההומו המוצהר' שלי דארן. או למשל, היא אירית מוצהרת. זה מרמז על התנגדות שאני לא חש בה. זה מרמז שאני מושתק".
השימוש במונח הומו/לסבית/בי/טרנס מוצהר/ת בא להסביר, לדעתנו, שיש עוד להט"בים שלא חולקים את נטייתם המינית או זהותם המינית עם הציבור, ושצריך להבדיל בינם לבין אלו שכן נחשפים לעיני הציבור.
אם נכתב "ההומו המוצהר הראשון לקבל תפקיד של...”, הכוונה היא שיש סיכוי שהיו הומואים לפניו בתפקיד, אך הם לא חלקו את הצד הזה לחייהם עם הציבור. המילה מוצהר לא מתארת את מי שהם; הם לא בהכרח חלק ממאבק כלשהו, והנראות שלהם לא נלקחת כ"הצהרה" רק בגלל שהם גאים. ההצהרה היא יחסית להשתקה ולדיכוי תרבותי מושרש של הקהילה הגאה, שמתרחשים מזה דורות.
היחסים התוססים שלו עם פיבי וולר ברידג’ בתור הכומר בדרמה הקומית של ה-BBC זיכו אותו לשבחים, והוא מברך על ההזדמנות שניתנה לו להפריך את הרעיון המיושן שהומואים לא יכולים לגלם סטרייטים. "מיניות היא לא דבר שאתה יכול לטפח", הוא טוען, “זה לא כישרון... אתה צריך להאמין במערכת יחסים, זו העבודה שלי”.
אבל בשבילו, עדיין היציאה מהארון, למרות שיתכן שהוא לא מחבב את המונח, הייתה תהליך. בסופו של דבר, סקוט התראיין למגזין הגאה אטיטוד ב-2014 ויצא מהארון.
>> 20 עובדות שכל לסבית יודעת - ואתם?
>> 15 דברים שכל אקטיבי מוכרח לעשות במיטה
כיום, אחרי שביסס את מעמדו בהוליווד כמו גם במסך הקטן, הוא מעיד: “הדבר הכי טוב שיכולתי לעשות כדי לייצג, הוא להיות טוב ככל יכולתי בעבודה". הוא מסביר, “אנשים חוששים שאחרים יתפסו אותם פשוט כ'סתם הומו', אבל אם תגיד, 'אני פה, אני שחקן, וזה רק חלק ממי שאני ואני יכול לעשות את כל התפקידים שעשיתי’. זה בדיוק מה שמשחרר".