לאחרונה התבשרנו על סדרה חדשה שכותב אבנר ברנהיימר ל"הוט", אשר תעסוק בחייהם של זוג גברים וילד. כיאה לאבולוציה של הקהילה הגאה, ימיו המיוסרים של נאהב ואיגי כבר פאסה, עכשיו משפחות גאות הן אין.
חשוב להבין: הלגיטימציה לה זוכה הקהילה ההומו- לסבית בישראל והשיפור שחל במעמדה בשני העשורים האחרונים אינה רק פוליטית או חברתית. מעבר לבג"צים ודיונים בכנסת, למצעדי גאווה ושלל מסיבות וחגיגות, חלק גדול, אולי עיקרי, באותו תהליך שעברה הקהילה הגאה הוא גם תרבותי. שלל הדמויות הגאות שריצדו על המסך בשנים האחרונות העשירו את חיינו וסיפקו לנו רגעים מרגשים ועצובים, שמחים ומעצימים, ובעיקר מעוררי השראה.
לא קל לבחור את אותן הדמויות שעיצבו את חיינו, אז דפדפנו בין ארכיון התכניות הגאות הישראליות לאורך השנים, ובחרנו את הדמויות השוות, המצחיקות, המרגשות והאחרות ביותר שנצפו על המסך הקטן בשנים האחרונות. בין היתר, ניסינו לנחש מה עלה בגורלן ואיפה הן היום?
רוני מ"סטרייט ולעניין"
למה הוא? בגלל שאנחנו מורידים את הכובע בפני ערוץ 1 הממלכתי. הסיטקום הישראלי ששודר כבר ב-1993(!) בערוץ הראשון, הסדרה, סוג של "שלושה בדירה אחרת- הגרסא הישראלית", הציגה לראשונה דמות גאה במרכז העלילה. רוני (רפי ויינשטוק) הוא מעצב גרפי גיי בארון שחולק דירה עם שירי, שותפתו המאוהבת בו.
מה איתו היום? עקבותיו של רוני נעלמו יחד עם הערוץ בו שודר.
איגי ותומר מ"פלורנטין"
למה הם? בגלל האומץ. הגייז הראשונים שהוצגו בפריים-טיים טלוויזיוני. באומץ לא מבוטל, בחרו איתן פוקס וגל אוחובסקי, הזוג המלכותי של הקולנוע והטלוויזיה הגאים, לספר את סיפור חייהם של קבוצת צעירים בשכונה פלורנטין, במציאות התל-אביבית של אחרי רצח רבין, שבמקרה חלק מהם היו גם גייז.
אותן אהבות, שנאות, כעסים והתמודדויות הפכו את הדמויות של פלורנטין לאנושיות. איגי (אורי בנאי) גילם את הגיי המוחצן, זה שאין לו בעיה עם מי שהוא ועם נטיותיו, ולצידו תומר (אבשלום פולק) גילם את ההיפך הגמור, הבחור המופנם שלא לגמרי השלים עם עצמו ועובר יחד איתנו את תהליך ההשלמה והיציאה מהארון, על כל הפחדים והקשיים הנלווים מול המשפחה והחברים.
מה איתם היום? איגי ותומר עברו לגור יחד בדירת גג בפלורנטין, שם הם מגדלים את שני ילדיהם שנולדו מאם פונדקאית בחו"ל. איגי פתח פטיסרי משובח ותומר מצלם סרטי דוקו עטורי פרסים.
יוסי וג'אגר מ"יוסי וג'אגר"
למה הם? בגלל השינוי. זה הסרט הראשון המשמעותי שמאתגר את מיתוס הצבר הישראלי הצבאי, הקשוח וההטרוסקסואל ושם במרכזו את סיפור אהבתם של שני קצינים בצה"ל במוצב בדרום לבנון.
על אף שהצליח כסרט קולנוע, תחילתו כסרט טלוויזיה שיועד לשידור בHOT. יוסי (אוהד קנולר) הוא מ"פ קשוח שנכנס לרומן סודי עם ליאור ("ג'אגר", יהודה לוי), אחד ממפקדי המחלקה בפלוגה.
במהלך העלילה נחשפים הצופים למערכת היחסים האמיתית והעמוקה, המורכבת מקשיים, מפחדים ומאהבה תמימה. גם כאן נטייתם המינית היא כמו תפאורה לסיפור אהבה פשוט ועצוב.
מה איתם היום? סופו הטראגי של ג'אגר זכור לכולנו, ופרנס את קלינקס שנים רבות. לגבי יוסי? בשנה הבאה סרט ההמשך.
ג'וני מועלם מ"ג'וני"
למה הוא? בגלל הסיכון. יונתן קוניאק, יוצר הסדרה שעלתה בשנת 2002 והשחקן הראשי בה, לקח סיכון והעמיד במרכזה את ג'וני, מעצב אופנה מוחצן וגדול מהחיים, שגר בשכנות לאימו הכוחנית והשתלטנית, דוריס (איציק כהן האגדי).
הסדרה זכורה לא מעט הודות לדיאלוגים השנונים ולמצבים הקומיים שהוצגו בה בהקצנה עד כדי אבסורדיות, אך היא גם תיזכר, כנראה לעד, כסדרה הראשונה שהעלתה על נש את הטקסטים ההומואים, ברמיזות.
מה איתו היום? – ג'וני כבר מזמן לא גר ברמת-גן הקטנה. הוא עובד היום כאחד ממעצביה הראשיים של איב-סאו-לורן ומתגורר בדירה הורסת ברובע המארה בפאריז. דוריס, אם התעניינתם, גרה בדירה הסמוכה.
איתן רן מ"רביעיית רן"
למה הוא? בגלל התסריטאים שטוו את דמותו. איתן רן (עודד ליאופולד) הוא חלק מרביעיית האחים הראשונה שנולדה בישראל, שחייה מתועדים אחת לשבע שנים על ידי במאי סרטים העוקב אחריהם. איתן הוא רואה חשבון מצליח ועשיר, נשוי לנטע (מיכל ינאי) ואב לשתי בנות, שעובר במהלך הסדרה מסע גילוי עצמי מטלטל שבסופו הוא עוזב את משפחתו ויוצא מן הארון. ברגישות יוצאת דופן בוחרים התסריטאים להיכנס אל נבכי נפשו של איתן ולהתמודד עם קשיים אמיתיים באותנטיות מוחלטת. הסדרה תיזכר כסדרה הראשונה שחצתה את הקווים והציגה חתונה חד מינית לראשונה על מסך ישראלי.
מה איתו היום? נגלה בקרוב בעונה השלישית.
גורי, נאהב ומריטו מ"בעל בעל לב"
למה הם? בגלל הגיוון. גורי (צק ברקמן), חייל קרבי שזה עתה השתחרר, מתאהב במריטו (סמי הורי) הדו- מיני הסקסי שסוחף את כל השכונה. בין היתר, הוא מתמודד גם עם רגשותיו כלפי נאהב (אורי אומנותי), גיי נשי עם אהבה לשירי האירוויזיון ולריקודי עם, אשר עומד על סף גיוס ושוקל להשתמט בשל נטיותיו המיניות. בתחילה גורי נרתע מנאהב ומעולמו אולם לבסוף מתרכך, בטרם הוא עוזב ללימודיו בבצלאל בירושלים. גל אוחובסקי ואיתן פוקס מחליטים בשנת 1997 להעניק להומואיות מעמד נורמטיבי, ומציגים דמויות מגוונות ושונות, אשר יחד מנפצות את הסטריאוטיפ ההומואי הידוע לשמצה. הסרט זכה בפרס הסרט הקצר של פסטיבל "ניו- פסט" בניו-יורק.
מה איתם היום? נאהב לא התגייס לצבא ונסע לחו"ל, שם הוא התאהב בגבר לטיני וחי איתו. הוא שלח כמה פעמים שירים לקדם הצרפתי ולא התקבל. מריטו עובד כחשפן במסיבות רווקות וגורי בעל גלריה לאמנות קונספטואלית בנווה צדק.
"אחד העם 1/101"
למה היא? בגלל ההומור העצמי. כיאה לעידן פוסט- מודרני וכחלק מהאבולוציה של גייז בישראל, הגיע תורה של סדרה בעלת מודעות והומור עצמיים. אז אמנם לא הצלחנו לסמן דמות הומואית מרכזית בסדרת הקאלט ובסדרת ההמשך שלה, אבל הרי היא כולה בניחוח "הומואי": יוסי הדייל ההומו, שולה נמירוביץ' הלסבופובית, ראובן הביסקסואלי, יפית/יפעת באקט לסבי, עמרם ההומופוב – כל אלה הם מארג דמויות שיחד מתעסקות, בעקיפין או במישרין, בקהילה הגאה ובמסרים גאים, והכל בהומור הייחודי שמאפיין את דמויותיה. ובל נשכח את מירי והמשפט האלמותי: "איפה זה הארונית הזו שכולכם יוצאים ממנה?".
מה איתם היום? עזבו, סיפור ארוך.
>> לעוד כתבות במצעד ה GayList, היכנסו