המשק הישראלי חזר לשגרה כמעט מלאה: המלונות באילת מלאים עד אפס מקום, במות התיאטרון מעלות רפרטואר חדש ומגוון, ורחבות הריקודים והברים מקבלים בברכה ישראלים מחוסנים ומאושרים. כואב לחשוב כי במשך שנה שלמה דלתות האומן נסגר, הברים הושבתו ואנשי חיי הלילה נותרו בלי עבודה, אבל עכשיו אפשר להחזיר את החיוך לפנים, אחרי שכל אלו חזרו לעבוד במלוא הכוח למען הבליינים, ובכפוף להגבלות משרד הבריאות. 

השטח מרגיש כמה חיי הלילה היו חסרים והבליינים מצביעים ברגליים ובכיס, זאת אחרי שמחיר הכרטיסים עלה, אבל עדיין כולם נמכרים תוך זמן קצר. שתי המסיבות העמוסות של הליין המצליח "פוראבר תל אביב", שחזר בדיוק בשבוע שעבר לאחד המועדונים המזוהים ביותר עם הקהילה הגאה, מסמנות אולי יותר מכל את ההמון שצמא להרמות. בשבוע הבא תתקיים באומן 17 מסיבה ראשונה של הפאג, שחוזר אחרי הפסקה של שנה. אז מתי נוכל להרים עם עופרה בגני התערוכה ואילו אירועים מתוכננים לנו בקרוב? 

היום (שישי) תיערך המסיבה הראשונה פוסט-קורונה של "בריטני ביץ'", אחד הליינים הוותיקים בתל אביב. המפיק דורון כחלון מתרגש מאוד לקראת המסיבה, שתפגיש שוב בין מאות החברים והחברות  שהתגעגעו לרקוד למוזיקת פופ אייקונית ועל-זמנית. גם הליין "לולי", שהושק לפני שנה והספיק להרים רק שלוש מסיבות לפני הקורונה, חוזר הלילה למסיבה ראשונה במועדון הזיזי. 

FOREVET TEL-AVIV
"החלטנו שעד הודעה חדשה, נערוך בכל סוף שבוע מסיבת פוראבר". Forever Tel-Aviv

"זה ליין חדשני שעוד לא נראה בישראל. ליין כחול לבן, שהישראליות שלו באה לידי ביטוי בשם, בפרסומים וגם במוסיקה", משתף חן פרץ, הבעלים של "לולי" ושל ה"בלאקמילק", שגם חזר בשבוע שעבר. "המוסיקה במסיבה היא רק ישראלית ומשלבת בין פופ, מזרחית ושחורה ישראלית. אנחנו משמיעים גם את נועה קירל ומרגי, וגם את עדן בן זקן ונסרין. האנרגיה של המבלים בשבוע שעבר הייתה מטורפת. אנשים כמעט התעלפו בגלל שהם לא הפסיקו לרקוד".

אוהד חיים, מפיק ובעלי ליין "פוראבר תל אביב", גם חוגג את חזרת חיי הלילה ומתכונן למסיבה הבאה תחת כיפת השמיים במועדון הדזרט. "לפני שנה נכנסנו יחד עם כל העולם למצב של הלם מוחלט ואי ודאות", הוא מספר. "ככל שעבר הזמן, התרגלנו לשגרת הקורונה ולהדממה המוחלטת. בהתראה מאוד קצרה כל אנשי הליין התגייסו להרים את מסיבת החזרה לשגרה. כשהבנו שלאור ההנחיות לא נוכל לארח את כל הקהל שלנו במסיבה אחת, החלטנו שעד הודעה חדשה, נערוך בכל סוף שבוע מסיבת פוראבר". 

גם גיל לוסטיג, הבעלים של ליין "הדרעק" הוותיק, מספר שהחזרה הייתה מפתיעה ומרגשת ומשתף בהתלבטות האם להתחיל לגבות כסף עבור המסיבות. "לא חשבנו שנוכל לחזור כל כך מהר ובכלל כיוונו לחודש מאי, אבל עבדנו והזענו קשה כדי לחזור כמה שיותר מהר", גילה והזכיר שהליין עובר למועדון חדש, "המגדלנה", שם ימשיך את עונת הקיץ העשירית מדי יום רביעי. "רבים בקהל שלנו לא עבדו יותר מדי בשנה האחרונה ולכן חשוב לנו לשמור על המסורת ולהשאיר את הכניסה בחינם, בדיוק כמו שהיה לפני הקורונה. כרגע יש לנו את היכולת לעשות זאת, אבל קיים סיכוי שבאירועים גדולים יותר נצטרך לגבות תשלום באופן חד פעמי".

הדרעק
"עבדנו והזענו קשה כדי לחזור כמה שיותר מהר". הדרעק

"שואפים לקיים מצעד צנוע גם בלי משאיות"

בתור אחת מהמדינות הראשונות בעולם שחזרו לשגרה כמעט מלאה, אנחנו יכולים להרשות לעצמנו להיות אופטימיים ולהתמלא בציפייה לקראת מצעד הגאווה בקיץ. איתי פנקס ארד, מחזיק תיק הקהילה הגאה בעיריית תל אביב, משתף כי בימים אלו בודקים בעירייה היתכנות לאירוע שיכלול מצעד, גם אם לא יהיו בו משאיות. "זו תקופה של שינויים מהירים ואף אחד לא יודע מה יהיה מותר בעוד שבועיים, בטח לא בחודש יוני", אמר ל-mako. "אני מאמין כי נמצא את הדרך האופטימלית, תחת הוראות משרד הבריאות, למחות על האפליה המתמשכת נגד הקהילה הגאה. אנחנו שואפים לקיים מצעד צנוע, גם בלי משאיות. תמונה מלאה נקבל רק אחרי אירועי יום העצמאות". 

חלק מאיתנו יכולים להשלים עם מצעד ללא משאיות, אבל לכולנו יהיה קשה לדמיין את חודש הגאווה בלי מסיבת הגאווה המרכזית של עופר ניסים בגני התערוכה. שמעון שירזי, אחד מהמפיקים של המסיבה, משוכנע שעופרה צריכה לעלות, אבל בינתיים, הוא מחכה למתווה הגיוני שיאפשר כמות גדולה של בליינים. "המתווה הנוכחי פוגע בבליינים ובכל מי שקנה כרטיסים בשנה שעברה למסיבה שהתבטלה", הוא מתריע. "עד אז, אנחנו בוחנים את כל האופציות הקיימות ומתפללים כי נוכל להרים עם עופרה במהרה".

מצעד הגאווה בתל אביב (צילום: Miriam Alster Flash90, פלאש/90 )
מצעד הגאווה בתל אביב, 2019 | צילום: Miriam Alster Flash90, פלאש/90

הבר החדש שנפתח במקום המיתולוגי

בר אהוב נוסף על הקהילה הגאה והקהל הרחב שחזר לקבל אורחים הוא "בית אריאלה", שפועל בחמש וחצי שנים האחרונות. כבר עפ פרוץ המגפה הבינה אריאלה לאנדה, הבעלים, שכדי לשרוד היא תצטרך להפעיל את הבר גם בשעות היום ולהציע תפריט אוכל. "האמנתי שבר לילי עם קרחנות ומוזיקה רועשת לא יהיה הכיוון הנכון וצדקתי", סיפרה. "הבר המציא את עצמו מחדש וקורא לקהלים חדשים שלומדים ומקבלים זה את זה. זה חלק מהמהפכה השקטה שמלאה באנשים שצמאים לא רק לדרינק, אלא גם לחברה, מוזיקה ותזוזה באוויר הפתוח".

בר השפגאט היה אחד המקומות הראשונים לחזור לפעילות בנחלת בנימין, שגם הפך למדרחוב במהלך חודשי הקורונה, ורן לייבל, אחד השותפים, מתנצל על התור הארוך בכניסה. "אנחנו מנסים לעשות את המקסימום ולשמור על הנהלים", אמר. "אנחנו מכניסים אנשים בהדרגה ודואגים לתת לכולם שירות מצוין. כבר בשבוע הראשון הרגשנו שהשגרה חזרה, כאילו שום דבר לא באמת השתנה". 

שפגאט (צילום: עמר ישראלי,  יח"צ)
מתנצלים על התור הארוך בכניסה. בר השפגאט | צילום: עמר ישראלי, יח"צ
בית אריאלה
"הבר המציא את עצמו מחדש וקורא לקהלים חדשים". בית אריאלה

עם סיום הקורונה ופתיחת המשק, נפתח בעיר בר חדש - ה"לילה". הבעלים של המקום, שאולי מימון, מספר שבשנה האחרונה, כל הליינים שהפעיל, בהם ה"פומו" וה"סקי ליין", נסגרו. למרות זאת, הוא לא הרים ידיים וכבר בזמן הסגר השלישי הוא התחיל לשפץ את המקום בו פעל בר "האוויטה" המיתולוגי במשך 12 שנים רצופות, עד שנסגר ב-2016. "אנשים הסתכלו עליי כמו משוגע, אבל לי כאב שאין מקומות בילוי כמו שיש בחו"ל, המשלבים בין דאנס-בר למינגלינג וקולינריה". 

הבר החדש פועל בכל יום, משעות הערב המוקדמות ועד השעות הקטנות של הלילה ועתיד להיות הבשורה המרעננת והמסקרנת של חיי הלילה הגאים בתל אביב בקיץ הקרוב. לפני כשבועיים המקום נפתח להרצה וכבר מלא בבליינים בכל ערב. "עד שהמקום נפתח היינו צריכים לעבור בין כמה מקומות כדאי לאכול, לשתות ולרקוד ועכשיו יש את כל זה במקום אחד", הוסיף מימון. העונה הרביעית של ליין "סקיי ליין", המיועד לבני 30 פלוס במלון בראון TLV, יחזור לפעילות אחרי חג הפסח. "הפומו", ליין מסיבות בריכה במלון פוליהאוס, יחזור לפעילות לכבוד יום העצמאות מדי יום חמישי. 

"לילה" - בר חדש בתל אביב  (צילום: שי כהן,  יח"צ)
"כאב לי שאין מקומות בילוי כמו בחו"ל, המשלבים בין דאנס-בר למינגלינג וקולינריה". בר "לילה" | צילום: שי כהן, יח"צ

גם לחובבי המסיבות הרטובות יש בשורה חדשה - "החמאם" הוא מתחם חדש וגדול שחוזר עכשיו לפעילות קבועה בסופי השבוע. גודלו של המתחם משתרע על 1,400 מ"ר, הוא כולל ארבעה מפלסים וממוקם במתחם עתיק ביפו. "בקרוב נביא לארץ מייצגים ופרפורמרים מברלין שעוד לא נראו בישראל," משתף הבעלים דודו שרון, ומוסיף שהמקום פתוח לכל הקהלים ללא יוצא מן הכלל. "ימי חמישי מיועדים להטרוסקסאולים לערבי BDSM ולסקרנים, וימי שישי ושבת לקהילה הגאה. אבל כמובן שכולם מוזמנים תמיד ואנחנו לא שואלים שאלות בכניסה".