היא הייתה בר ובית קפה, התחדשה ושמרה על הלוק הנכון לקהל הטרנדי התל אביבי, והגיע הזמן להודות: יש לה חלק נכבד בהיסטוריה הגאה של כולנו. יש שמגיעים אליה לפני מסיבה, יש שעוברים שם אחרי, ויש מי שבאים רק אליה: ה"אוויטה" חוגגת שבע שנים.
הווילג' של הקהילה
שנת 2004: העיר מקבלת צביון קוסמופוליטי מובהק, מספר התיירים עולה כל הזמן, ובאופן מוזר כמעט ואין ברים לקהילה הגאה. ה- HeShe נסגר, ימי הזוהר של הקרפא דיאם מאחוריו. ארנון שבתאי, שי רוקח ודודי קפויה, חברים טובים ואנשי חיי הלילה של הקהילה, חושבים שהגיע הזמן להקים משהו שעוד לא היה. בר, עם אוכל טוב, מקום מפגש לקהילה הגאה בעיר המתחדשת ומתוורדרדת לה, כך "אוויטה" נולדה.
"בהתחלה בכלל חשבנו לקרוא למקום 'ווילג'', אבל השם נתפס שבועיים לפני שפתחנו", אומרים שי רוקח וארנון שבתאי, מבעלי המקום, "אז במילון לטיני עברי ראינו את המילה "פרון". מכאן קפץ לנו השם "אוויטה" שהתחבר לדיווה, כוח, אקסטרווגנטיות, אישה קדושה בארגנטינה, ושם קל ובינלאומי".
מהר מאד הפך הבר החדש ל"מכה" של הגייז בעיר ומחוצה לה. כולם הגיעו לשם, לדייט נחמד, להגיד שלום לחברים או סתם לשבת על הבר ולחכות לתיירים. מאז, נראה כי אין אחד שלא עבר שם: בדרך למסיבה הבאה, בקינוח מהבילוי הקודם או פשוט בא אליה, להרגיש קצת בבית. למי שפספס את ערב האירוויזיון בראשון, היתה הזדמנות לבלות בבמה הפתוחה בשני, בערב למוזיקה ישראלית ברביעי או במסיבה עד השעות הקטנות של הלילה במסיבות סופ"ש.
מאז קמה ה"אוויטה", מתמלא הבר כל ערב עד אפס מקום - הישג לא מבוטל בעיר קטנה שלנו ובקהילה קטנה וביקורתית עוד יותר. כיום מנהלים את הליין חמישה: רוקח, שבתאי וקפויה ביחד עם יגאל רענן ורועי לבון, שתי אושיות לילה בולטות בעיר.
מגיל 18 עד גיל הזהב: מקבלים את כולם
אחד הדברים הבולטים שעזרו ל"אוויטה" להתחבב על הקהל הייתה אווירת ה"אטיטיוד-פרי" המאפיינת את המקום: כולם מוזמנים ואין סלקציה משפילה בכניסה. "יש לנו בליינים תל אביבים, מהצפון מהדרום, דתיים, ערבים, עולים מרוסיה ומאתיופיה, סטרייטים וכמובן תיירים. העיקרון לפיו אנחנו פועלים הוא שאנחנו בית פתוח לכל גווני הקהילה. הסינון היחיד שאנחנו עושים הוא לגילאים צעירים כפי שמחייב החוק. יש לנו בליינים מגיל 18 ועד גיל הזהב. זה מחמם את הלב".
מנהלי הליין גאים מאד בקהל הישראלי שמגיע אליהם, שמעבר להיותו חם ושמח גם גורם להמוני התיירים להגיע. אותם חתיכים זרים, שיודעים מילה אחת בעברית, אבל שמעו הרבה על ה"אוויטה" (במבטא חמוד) - "דה גיי בר און רוטשילד סטריט".
את התפקיד שממלאים התיירים בהפצת השמועה ברחבי העולם, מבינים היטב גם ב"אוויטה" – שם שינו את שם המקום ל Evita Tel Aviv -. "התיירים עושים לנו הרבה יחסי ציבור ברחבי הגלובוס", הם אומרים.
במשך השנים נעשו ניסיונות מבורכים לפתוח ברים בעיר לקהילה הגאה. מרביתם נסגרו זמן קצר אחר-כך. בעלי ה"אוויטה" רק מברכים על התחרות ועל פתיחתם של מקומות בילוי נוספים לגייז. "היו ויהיו מתחרים ל"אוויטה", ותחרות היא בריאה לעסקים ולקהל כי היא מייצרת חידושים וגיוונים בתוך העסקים" אומרים רוקח ושבתאי. "על פניו זה נראה לא הגיוני שבתל אביב מתנהל רק בר אחד, ולא פעם אנו נתקלים בתיירים שלא מאמינים שזה מצב הברים בתל אביב. עם זאת יש לא מעט ליינים שפועלים בהצלחה במהלך השבוע".
"הרצח בברנוער שינה את פני הדברים"
בין כל הימים העליזים בהם פתוח המועדון עד השעות הקטנות של הלילה, זוכרים הבעלים אירוע אחד מיוחד ששינה את פני הדברים. "בערב הרצח בברנוער בשעה רבע לאחת עשרה התחלנו לקבל אין ספור שיחות לגבי הפיגוע והאם אנחנו בסדר. בערוץ שתיים דיווחו על פיגוע בבר של גייז ליד רוטשילד ורבים, כולל המשפחות שלנו, חשבו שהפיגוע היה אצלנו", הם אומרים.
"בגלל הקרבה לברנוער, יכולנו לשמוע סירנות מכל עבר. תוך דקות קיבלנו טלפון מהמשטרה לפנות את הקהל ולסגור את המקום וכך נהגנו". אחרי שהקהל עזב, נעלו בעלי המקום את הדלתות עם הצוות בפנים, הדליקו את המקרנים ולא האמנו למראות הקשים שראו. "במהלך הזמן הזה דפקו לנו על הדלתות אנשים שבאו לבדוק אם אנחנו בסדר, אחרי שעתיים אספנו בזריזות את הכיסאות והשולחנות מהחצר והלכנו לגן מאיר - שם התקיימה עצרת מחאה ספונטנית. היה ערב קשה ועצוב לכולנו, למחרת סגרנו את המקום לאות הזדהות עם הנרצחים וכמחאה על הרצח".
ליינים וחגיגות בכל יום בשבוע
אז מה סוד ההצלחה של ה"אוויטה"? קודם כל, הסוד טמון בלב. "כולנו באים מרקע של חיי לילה עם אהבה גדולה לתחום ולקהל, ובמשך השנים בנינו מערכת יחסים טובה עם שאר בעלי העסקים והליינים, כך שהשיתוף והפרגון עובדים לטובת כולנו".
מעבר לכך, ההתגייסות של רבים בחיי הלילה בעיר לטובת הליין תורמת את שלה להצלחתו. "ליכדנו סביבנו אושיות חזקות בקהילה שמובילים ליינים כמו פיני זילבר וציונה פטריוט, ועוד רבים וטובים וגם צוות עובדים ותיק שהולך איתנו בנאמנות ומקצועיות ששומר על ה"אוויטה" כמו על הבית, ומשמר את קהל הלקוחות".
אבל נראה שהגיוון וההתחדשות הם אלה ששומרי על הרעננות של המקום ועל הלקוחות. ה"אוויטה" לא נחה ומפעילה ליינים שונים במהלך כל ימות השבוע.
ערב האירוויזיון של פיני זילבר פועל כבר 12 שנה, והפך למוסד של ממש בקרב רבים. ימי שני מזמינים לסירוגין את חובבי הבינגו בנוכחות סלבים מתחלפים, ואת אלה שאוהבים לשיר בערבי קריוקי. מלכות הדראג טלולה בונט וציונה פטריוט מארחות את הבליינים בימי שלישי בערב "פעמיים כי טוב", וימי רביעי מחזירים את המוזיקה הישראלית בליין החדש "סוסיתא".
ההזמנה הוירטואלית לסוסיתא
הסטודנטים החרוצים יכולים להתפנות לבילוי בליין של עידן ברונר ובן לניאדו בחמישי, ולקראת הסופ"ש מתקיימות שתי מסיבות גדולות: בשישי ערב עם דיג'י ליאור גלבוע, ושבת ליין הגליטר של ציונה פטריוט ודניאל קאצנגולד.
בקרוב ייצאו בקמפיין "חורף חם באוויטה", שלפי גורמים בליין הולך לגרום לשינוי של ממש בתרבות הבילוי המקומית. "המטרה היא לגרום לאנשים לצאת מהבית בשעות נורמליות, לדבר, לשתות וליהנות גם באמצע השבוע, כשיש עובדה ביום למחרת", הם אומרים. "יש המון מקומות בחו"ל בהם אנשים יוצאים באמצע השבוע בשעות המוקדמות של הערב לשתות דרינק עם חברים וחוזרים בשעה סבירה. בתל אביב אנשים לא יוצאים מוקדם, מכיוון שהמקומות מתמלאים החל מ 23 בלילה. הקמפיין בא לעורר את המודעות בקרב אנשים שאפשר לשנות את מפת הבילוי. התיירים שפוקדים את העיר רגילים לצאת מוקדם".
ונראה שגם בקהילתנו שמקדשת את יפי הבלורית והגיל הצעיר, מקבלים יפה יותר את ותיקי הקהילה. "ככל שהשנים חולפות, אנחנו מגלים כבוד והערכה לגיל הבוגר, ולא מעט צעירים דווקא מעדיפים את הנפש הבוגרת על פני המראה הצעיר והנוצץ. ככלל מגיעים ל"אוויטה" לא מעט בליינים מבוגרים ואנחנו שמחים על כך ומקבלים אותם בברכה".
אז אם אתה צעיר או מבוגר, יפה יותר או פחות, אם את סטרייטית או לסבית ואם פשוט בא לכם לצאת ולבלות, ה"אוויטה" יקבל אתכם בזרועות פתוחות. מזל טוב.
>> היכנסו ותיהנו מכתבות נוספות בערוץ הגאווה
>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?