נמצאה הוכחה מדעית (בערך) לגבול הגיל המקסימלי, שאחריו כל יציאה לקלאב נראית עצובה מעט, והגבול הזה נמתח בגיל 37, לפחות על פי תוצאות הסקר שלפנינו. בסקר שערכה רשת השיווק Currys PC World, אנשים התבקשו לדרג מאיזה גיל זה מתחיל להיות עצוב לראות אנשים אחרים מרימים. הסקר בדק מה אנשים מעדיפים לעשות בביתם, מתי הם מעדיפים להישאר ומדוע.
גיל 31 הוא נקודת המפנה אצל מרבית המשתתפים בסקר, שממנה והלאה מתחילים לחשוב פעמיים האם באמת רוצים לצאת למועדון או שמעדיפים להישאר בבית. חוסר החשק להתלבש יפה או להיכנס למונית, הצורך למצוא סידור לילדים, או העדפה להישאר עם בן/בת הזוג לערב נטפליקס, אלו הסיבות המובילות להעדפה פשוט להישאר בבית. סיבה נוספת שציינו הרבה אנשים היא חוסר היכולת להתמודד עם הנגאוברים, שנדמה כי מחמירים עם הגיל.
מט וולבורן שערך את הסקר, מסביר את תוצאות: "מגיעה תקופה בחיים בה אנשים מתחילים להעריך מחדש את הנוחיות הביתית על פני חיי חברה קדחתניים, ולעיתים לשחק את תפקיד הפרפר במסיבות ובילויים יכול להוריד את מצב הרוח". ראוי לציין שמן המשיבים על הסקר, 14% מעדיפים להעביר את הזמן בסטוקינג בפייסבוק, ו-37% מהם נהנים ממגוון הרשתות החברתיות.
>> "אתה ואבא ינאי תתנחמו זה בזה"
>> 18 סלבס שלא ידעתם שההורים שלהם להט"בים
>> "בגלל שגדלתי לאימהות מדהימות, חונכתי לפתיחות וקבלה"
אז האם זה באמת פתטי? השאלה היחידה שלא נשאלה בסקר היא מאילו סיבות יוצאים למועדון. אפשר להבין מדוע הדבר יראה טרגי מגיל מסוים ומעלה, אם כל יציאה מותנית ברשימת יעדים, אבל האמת היא שלאף אחד לא אכפת בני כמה אתם כל עוד אתם מרימים ומכבדים את הסביבה. אין סיבה להימנע ממועדונים, ובטח שלא מהרמות, בשום גיל.