אם תמיד רציתם לגלות את האלטר אגו האירופאי או הברזילאי שחבוי בכם, נמאס לכם לרקוד במסיבה לבדכם חצי שיכורים ובא לכם להכיר בחור נחמד על הדרך, אז ייתכן שמצאנו את החוג המושלם עבורכם: שימו נעליים (עדיף עם נצנצים) והתאמנו על היציבה: חוג ריקודים סלוניים לגייז מחכה לכם.
כן, בהתחלה זה עשוי להישמע קצת מוזר, שלא לומר מביך. הכי קרוב שהגעת לרקוד עם בחור היה כששניכם שיכורים במסיבה ומסביבכם עוד אלף רקדנים אחרים, אז לרקוד עם בחור, אחד על אחד, להסתכל בעיניים ובאמצע לאכול עוגיות? אולי דווקא כן.
גברים שרוצים לרקוד עם גברים
את החוג "גברים רוקדים סלוני" הקימו לפני שנתיים עמוס קב ועוז וווהבה, שלשניהם ניסיון רב בריקוד בכלל ובריקודים סלוניים בפרט. קב החל את דרכו כרקדן בלהקות שונות, ביניהן "להקת המחול ירושלים" של הכוריאוגרף יהונתן כרמון.
כיום הוא המנהל האמנותי והכוריאוגרף של להקת המחול הייצוגית של גבעתיים ושל להקות מחול רבות מהמובילות בארץ ובעולם.
ווהבה רוקד בלהקת המחול הייצוגית של גבעתיים, אבל מכיר היטב את עולם הריקודים הסלונים. מזה 20 שנה הוא רוקד ריקודים סלונים ולטינים, וב- 6 השנים האחרונות הוא גם מלמד. בין היתר גם את הקבוצה של הרקדנים הגאים.
"החוג החל כניסיון להקים בארץ מסגרת מקצועית וחברתית של גברים שרוצים ללמוד לרקוד ריקודים סלוניים ביחד עם גברים אחרים", הם אומרים.
"בשנה הראשונה נרשמו 24 בחורים והשנה רשומים כבר ארבעה עשר רקדנים", והרשימה בעיצומה. "עד היום לא פנתה אף אישה להירשם לקבוצה" הם אומרים ומזמינים גם אתכן לקחת חלק בחוויה.
הרעיון והיוזמה להקמת קבוצה של רקדנים גאים הגיעה מווהבה. "התחלתי לרקוד ריקודים סלוניים כשלמדתי באנגליה את התואר הראשון שלי", הוא מספר. "לפני 5 שנים התחלתי לרקוד ביחד עם חבר טוב ששמו רן, שהוא גם הפרטנר לתחרויות כיום, והחיבור היה מיידי וגרם לי לרצות לחלום בגדול". הכיוון היה ברור: תחרות בינלאומית.
מקום שני בתחרות בינלאומית
המסע לתחרות במסגרת משחקי ה- Gay Games בקלן שבגרמניה היה לא פשוט, וכלל אימונים מפרכים. "במשך שנה רצופה עברנו אימונים אצל מורים פרטיים ורקדנו בכל מקום אפשרי יחד. ההיחשפות הגדולה לרקדנים סלוניים בני אותו המין, כולל תחרויות של קבוצות ריקוד של רקדנים – מה שידוע כ- Team Dance, הובילה לרצון להביא את זה גם לארץ".
ווהבה מספר על ההנאה הגדולה מהתחרות ומהתוצאה. "המשחקים היו הרפתקה חווייתית ומיוחדת וכללו 3 ימים מטורפים של תחרויות, הופעות ומסיבות סלוניות". טעם ההצלחה תרום למתיקות החוויה כשזכו בהישג אישי במדליית כסף ראשונה לישראל. כבוד.
קטע מהתחרות הבינלאומית שהתקיימה בקלן, גרמניה. עוז ווהבה ורן פלג
כשחזר מהמשחקים בגרמניה, גייס ווהבה את קב למשימה – הקמת הקבוצה הראשונה לריקודים סלוניים לגייז. הקבוצה של ווהבה וקב אינה הראשונה שקמה לרקדנים גאים. בעבר קמו בארץ מספר קבוצות לריקודים סלוניים ללסביות ולגייז, שלא החזיקו מעמד.
בעולם התמונה מעט אחרת, שם קיימות קבוצות רבות ותחרויות לריקודים סלוניים לקהילה הגאה. "ישנן ארצות שהריקודים הסלונים החד מיניים מאוד פופולאריים. ישנן הרקדות ונשפים אחת לחודש שבהם רוקדים 400 רקדנים. באירופה ישנן תחרויות בכל כמה חודשים במסגרת ה-Euro Games , ופעם בשנה מתקיימת תחרות גדולה יותר בה משתתפים רקדנים מכל העולם", הם אומרים.
"בנוסף, אחת לארבע שנים יש את ה Out Gamer וה- Gay Games, שזו הבמה הגדולה והמחייבת ביותר". בתחרויות אלה נוכל למצוא קטגוריות שונות ביניהן קטגוריה של זוגות בסגנונות שונים: סלוני, לטיני, ואף תחרויות של קבוצות, במה שמכונה Team dance.
אין לכם ניסיון? זה המקום בשבילכם
בשנה הראשונה להקמתה, נפתחה הקבוצה במתכונת של להקה, עם דרישה נוקשה ליכולת מקצועית קודמת וידע בכוריאוגרפיה. עם פתיחת השנה השנייה השנה, החליטו קב ווהבה לפנות גם לחובבנים שרוצים להוציא את הברישניקוב שלהם החוצה.
"השנה שינינו גישה. כיום הראייה היא של המסגרת כ"חוג" שבו הדגשים הם גם על לימוד הריקודים אך גם על הנאה, קלילות וחברתיות", אומר ווהבה.
משום כך, גם לאלה מכם שאינם מנוסים (בריקוד כמובן), יש מקום בקבוצה. "מתחילים מהצעד הראשון", הם אומרים. "כמובן שלמי שלמד ריקוד – מכל סוג - יהיה קצת יותר קל, אבל הצעדים הנלמדים בהתחלה הם קלים, ורק בהמשך יילמדו עליהם ווריאציות מסובכות יותר".
הלימודים מתחילים מצעדי הריקוד, לאחר מכן מבצעים את הצעדים בזוג עם התפקידים השונים. "לא תפקידי גבר ואישה, אלא מוביל ומובל", הם מרגיעים, "דבר המחייב עבודה ברגליים הפוכות למשל. תוך כדי השיעור ישנה החלפה גם בתפקידים האלו". לבסוף, לומדים הרקדנים וריאציות מתקדמות ושיכלול היכולת.
ולמרות ההנאה הרבה והקלילות, כשזה מגיע לריקוד אינטימי בין שני גברים – אפשר לצפות ללא מעט מבוכה. רבים מהרקדנים החובבים צריכים להתמודד עם בושה, חוסר ביטחון, לפעמים גם עם שתי רגליים שמאליות ועם הנטייה המינית שלהם – לא משהו שאנחנו רגילים אליו.
"נכון, זה אכן לא משהו רגיל, אבל כאשר רואים את המורים רוקדים יחד, ביחד עם הפרגון וההכוונה הנכונה, עוברים את זה די בקלות", הם אומרים. "לוקח רגע או שניים לעבור את השלב של המבוכה, אבל זה עובר מייד. כמובן שאפשר להתייחס לזה ככלל, כאל חלק מהקבלה העצמית שלנו כהומואים, אבל בחוג הזה שלנו הכוונה היא ליצור אווירה נעימה וכייפית".
אכן, בחורים שרוקדים בחוג מספרים על אווירה קלילה, מקבלת ותומכת – מה שמאפשר להשתחרר ולהשאיר את המבוכות מעבר לדלת של הסטודיו.
אחת, שתיים, שלוש – אחת, שתיים שלוש
הריקודים הסלוניים או "ריקודי נשף" נערכים בגבעתיים בסטודיו פרטי בכל יום שלישי, ומתחלקים לשתי קבוצות עיקריות: ריקודים לטיניים, ביניהם: צ'ה צ'ה, רומבה, ג'ייב, פסדובלה וסמבה, וריקוד "סטנדרט": וולס, קוויק סטפ, טנגו, וולס וינאי ופוקס טרוט.
הבודדים שביניכם ישמחו לדעת כי אין צורך לבוא עם בן זוג לריקודים, "אם כי מניסיון קודם – מי שבא עם חבר מרגיש בנוח יותר", אומר ווהבה.
השיעורים בנויים מחלק ראשון שמתחיל בחימום, כשלאחריו כל אחד עומד עם הפנים קדימה ולומד את צעדי הריקודים. בהמשך מבטיחים המארגנים גם הפסקה לשתייה חמה ועוגיות. משהו לא מכביד יותר מדיי על הגוף לחלקו השני של השיעור שכולל למידה של צעדי הריקודים ותרגול ביחיד ובזוגות, כאשר כל אחד פונה למי שעל ידו.
"באופן טבעי כל אחד פונה למי שנמצא לידו, וככה "נוצרים" הזוגות בשיעור". במהלך השיעור מתבקשים הזוגות להתחלף שוב ושוב. "אין כאן משמעות ל"זוגות קבועים", לפחות לא בשלב הראשוני של הלמידה". מערכת יחסים פתוחה מישהו?
>> חנות גאה ומטריפה: חנות בגדים לגייז