תערוכת הצילומים "גוונים בקהילה", שתוצג לראשונה מחר בחיפה, מאגדת סיפורים אישיים של צעירים להט"בים מקהילות שונות בארץ במטרה לחשוף גוונים נוספים בקהילה הגאה בישראל.
הפרויקט הוא יוזמה של הסטודנטים רותם שביט ומתן בן יוסף, סטודנטים בחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת ת"א, אשר יצרו את הפרויקט במסגרת קורס יזמות חברתית, והוא מיועד לנדוד בקמפוסים ברחבי הארץ.
"התערוכה היא מבט קצת אחר על האוכלוסיות המרכיבות את הקהילה הגאה בדגש על התמודדות של צעירים מקהילות שמרניות", אומרת אוצרת התערוכה רותם שביט, "המשתתפים/ות הסכימו לחלוק עימם מעט מהקונפליקטים והקשיים השונים שחוו כאשר נאלצו להתמודד מצד אחד עם נטייתם המינית, ומצד שני עם חיי קהילה מסורתית. סיפורם האישי והנוגע שזור בתמונות אשר צולמו במקומות שהיו משמעותיים בחייהם והותירו בהם חותם".
"יש לי קושי עם הקהילה הלהט"בית בארץ", מספר ג'ון, שנולד ביפו לאם שהיגרה לארץ מהפיליפינים ואב מתאילנד, "אני נכנס למקום, אין מצב שאני ישראלי. אני פליט, או שאני עובד זר, או שיש לי זין קטן או שאני ליידי בוי... אני כל הדברים האלו לפני שאני יכול להיות אני... לא אומרים לי פשוט 'הי מה קורה' אלא 'היי רק שתדע לך אני מה זה חולה על אסיאתים'. לפני שאני יכול להיות 'ג'ון' אני אסיאתי, הפטיש של אנשים. "כשהייתי בחו"ל זו לא הייתה סוגיה. הרגשתי כל כך טוב עם זה, 'מה המוצא שלך?' לא הייתה השאלה הראשונה, שאלו אותי 'במה אתה עוסק?', זה מה שעניין אנשים. קודם כל יש אותך, ורק אז הגיעה השאלה 'מאיפה אתה בעולם?'. זה היה סדר הדברים. קודם כל מי אתה בתור בן אדם".
"באיזשהו שלב, כשלא יכולתי עוד לשמור את זה עם עצמי, חיפשתי 'אתיופית לסבית' באינטרנט ולא מצאתי שום דבר. לא היה לי מקום שיכולתי לפנות אליו, "מספרת שרה, ממקימי קל"א – קהילה להט"בית אתיופית, "קל"א מבחינתי זה תיקון למה שהיה לי בעבר. לא היה לי למי לפנות ולא היה לי עם מי לדבר. הייתה לי ילדות מאוד קשה מהבחינה הזו. זה מה שקל"א רוצה לשנות. אני לא רוצה שעוד מישהי תרגיש ככה. אני רוצה שכל אתיופי ואתיופית שמתלבטים אם היא לסבית או בי או מה שלא תהיה תרגיש שיש לה למי לפנות".
"מה היה חסר לי? משפחה", מספר שי, שהחינוך הדתי שספג כל חייו יחד עם ההבנה ההולכת וגדלה כי הוא נמשך לגברים יצרה אצלו קונפליקט משמעותי בזהות, "יצא לי ללוות הרבה אחים קטנים ביציאה מהארון עם המשפחות שלהם. בקבלה, באיך שראיתי שהורים מקבלים את זה, ראיתי משהו שלא היה אצלי. תמיכה ללא גבולות, אהבה ללא גבולות, 'לא משנה מה, אתה עדיין הבן שלנו...' זה יכול לשנות המון, שייכות, קהילתיות. משהו שמחבר - אפשר לקבל מזה הרבה."
התערוכה המלאה תוצג לראשונה ב-18.6 בפאב אחוות גלים בחיפה, במעמד ניצן הורוביץ. בהמשך יוצג הפרויקט באוניברסיטת תל אביב ויטייל ברחבי הארץ בחודש אוגוסט במרכזי צעירים, עיריות ואירועי גאווה