>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
לכל מי שעדיין לא הספיקו להנות מהמחזה "אפשר לרפא את זה" של האנסמבל הגאה, קבוצת התיאטרון ההתנדבותית של קהילת הלהט"ב, הערב (ג') זאת ההזדמנות האחרונה שלכם: בשעה 20:30 תתקיים בתיאטרון צוותא הפינאלה החגיגי של המחזה בנושא הכאוב של "טיפולי המרה" – אותם ניסיונות שרלטניים ומזיקים לשכנע הומואים כי ניתן "להפוך" אותם באמצעים טיפוליים לסטרייטים ובכלל בשאלת הקבלה העצמית של להט"בים.
את המחזה כתבה רותם ברוכין ומביים טליק ניניו, ומשתתפים בה בהתנדבות מלאה שחקני האנסמבל הגאה: אורנה איילון, ספיר צאלון, מולי בכר, מעיין וקנין, תמר ירקוני, רעי כהן, דקל נוי, טום גרשון, גל שור, אלון שפירא, זוהר ברנר ועודד שוורצברג.
"האנסמבל הגאה היא קבוצה שיש לה אמירה, שצריך לשנות פה משהו", מסביר השחקן הראשי בהצגה, דקל נוי. "המחזה קם לבדוק למה אנחנו חיים במציאות בהן עדיין עולות בכלל שאלות כמו: 'האם עדיף היה להיות סטרייט?', 'האם הייתי משנה את הנטייה המינית שלי במידה והייתי יכול?', 'האם אני צריך לחשוש להיות מי שאני?'".
"אנשים אמרו שההצגה פתחה להם דרך לדבר עם ההורים שלהם"
עלילת המחזה מרחשת במוסד סגור, המטפל בהומואים ולסביות באמצעות "ריוורסטין" – כדור מהפכני בדיוני שמשנה נטייה מינית. בין הדמויות: שחקנית לסבית שלא מקבלים אותה לתפקידים, טרנסג'נדר ששונא את הגוף שלו, נער שנזרק מהבית ועבריינית שסוחרת בכדורים באופן לא חוקי. כאשר לאותו המוסד מגיע דווקא האקס של המדריך, העניינים מתחילים להשתבש, ומטופל אחד מרדן מנסה להפוך את כולם נגד המערכת.
נוי סיפר ל-mako גאווה על תגובות מרגשות של אנשים שצפו בהצגה. "אנשים הגיבו גם בפייסבוק וגם באו אלי אישית, ואמרו שההצגה פתחה להם דלת לדבר עם ההורים שלהם", אמר. "היו כאלה שראו את ההצגה וחזרו אליה שוב עם ההורים, שמערכת היחסים ביניהם לא הייתה תקינה בדיוק בעניין הזה.
"זה נותן לי תחושת סיפוק, מעבר לסיפוק המקצועי כשחקן. זה לא רק שבאתי לפתח את עצמי מקצועית. גם עשיתי משהו, הצלחתי לשנות משהו".
"אישה התקשרה לברר איך היא יכולה להשיג 'ריוורסטין' בשביל הבן שלה"
מצד שני, היו גם תגובות תמוהות, שלא לומר מצערות. "התקשרה למרכז הגאה אישה, וביקשה לברר איך היא יכול להשיג 'ריוורסטין' בשביל הבן שלה והאם צריך מרשם רופא בשביל זה", מספר נוי. "אנחנו חיים בעולם שבו יש עוד אנשים שמבחינתם להיות הומו זה משהו שראוי וצריך לשנות אותו, להסתיר אותו ולהתבייש בו.
"היו גם גם אנשים שהגיעו להצגה כדי לבדוק האם באמת אפשר לרפא את זה. אבל החלק היותר מהותי של המחזה היא לא אם אפשר או אי אפשר לרפא את זה, אלא למה אנחנו שואלים את זה בכלל".
האנסמבל הגאה היא קבוצה התנדבותית ללא מטרות רווח, המעלה הצגות העוסקות בנושאים חברתיים הקשורים לקהילת הלהט"ב.
המחזה "אפשר לרפא את זה" יעלה בפעם האחרונה הערב, 26 בפברואר, בשעה 20:30, באולם חזן שבתיאטרון צוותא, אבן גבירול 30 (לונדון מינסטור), תל אביב. לפרטים אודות רכישת כרטיסים ולמידע נוסף ניתן להיכנס לדף האירוע בפייסבוק