במטרה להדק את הקשרים בין הערים התאומות, יציגו הערב במשותף ראשת העיר חיפה, עינת קליש רותם, וראשת עיריית סן פרנסיסקו, לונדון בריד, שלוש תערוכות אמנות חדשות המוצגות במוזיאונים מובילים בשתי הערים, ביניהן גם תערוכה הסוקרת את חיי קהילת הלהט"ב בחיפה מאז ימי המנדט הבריטי.
אירוע ההשקה הדיגיטלי, הראשון מסוגו, יתקיים הערב בשעה 20:00 ויוצגו בו סיורים דיגיטליים מודרכים לתערוכות החדשות. את האירוע יפתחו ראשי הערים בדברי ברכה ויקחו בו חלק גם הקונסול הכללי של צפון מערב האוקיינוס השקט, שלומי קופמן ויו"ר ועדת ערים תאומות חיפה-סן פרנסיסקו, בוב טנדלר.
בין שלושת התערוכות תוצג גם התערוכה "מה יגידו השכנים?", המוצגת בימים אלו ב"מוזיאון העיר חיפה" ומציגה את תולדות קהילת הלהט"ב מאז ימי המנדט הבריטי ועד ימינו. ניתן לצפות כבר עכשיו בסיור הדיגיטלי המודרך המובא בסוף הכתבה ולאחר הסגר יהיה ניתן להגיע פיזית למוזיאון כדי להתרשם מהמיצגים ההיסטוריים.
לקהילה הגאה בחיפה יש היסטוריה עשירה, אבל היא נותרה נסתרת. בזיכרון הקולקטיבי של הקהילה הגאה המקומית תועדה בעיקר ההיסטוריה התל אביבית, לכן התערוכה המדוברת היא חלוצית וחשובה. היא חושפת את סיפורה של הקהילה הגאה החיפאית, שהתקיימה גם בתקופות בהן הסתתרה או הושתקה, וגם בתקופות בהן לא הייתה מאורגנת.
את התערוכה הזו יזמו חברי וחברות פרויקט ההיסטוריה הגאה החיפאית, המבקשים לבחון את הקהילה כחלק בלתי נפרד ממארג החיים וההיסטוריה של העיר. הפרויקט נוסד ב-2015 בעקבות מחסור חמור בפעילות תיעודית מחוץ לתל אביב, ומתוך רצון לאפשר לקהילה המקומית לספר את סיפורה בקול שלה - מהביקור שערך בחיפה מגנוס הירשפלד, חלוץ המאבק הגאה, בשנת 1932 ועד למצעד הגאווה הרגלי הראשון שנערך בעיר בשנת 2007.
זו הפעם הראשונה שבה מוזיאון בארץ מקדיש תצוגה כה גדולה ומקיפה להיסטוריה גאה. התערוכה מציעה נקודת מבט ראשונית ועדכנית על ההיסטוריה של מיעוטים מיניים ומגדריים והיא עוקבת באמצעות צילומים, איורים, סרטים, חפצי אמנות ומסמכים היסטוריים אחר סיפורה של הקהילה הקווירית בחיפה. את התערוכה אצרו דותן ברום, יואב זריצקי, עדי סדקה וענבר דרור לקס.
"התערוכה 'מה יגידו השכנים?' מבטאת את המאבק הארוך והקשה, אותו הובילו חברי קהילת הלהט"ב בחיפה", אמרה הבוקר ל-mako ראשת העיר חיפה עינת קליש רותם. "היא מבטאת את הישגי הקהילה, כשברקע אנו זוכרים את המאבקים שעדיין נכונו לחברי הקהילה בדרך לשוויון מלא. מאבק שיהפוך את החברה שלנו לחברה טובה יותר, בה כל אדם יכול לחיות בכבוד ללא הבדל דת, גזע לאום, מין או נטייה מינית וללא חשש מ'מה יגידו השכנים'".
באירוע הדיגיטלי הערב יוצגו בנוסף שתי תערוכות מיוחדות נוספות. הראשונה היא "לוי שטראוס", המוצגת במוזיאון היהודי העכשווי בסן פרנסיסקו ובוחנת את סיפור חייו של יצרן הבגדים ששינה את כללי האופנה. השנייה היא "מרחבים במשבר", המוצגת במוזיאון חיפה לאמנות ובוחנת את המרחבים המוכרים לנו, שהפכו מתעתעים וזרים בתקופת משבר הקורונה.