>> לקבוצת הגאווה של mako כבר הצטרפתם?
"יו, אני לא מאמין שזה שקורה, אני פשוט בשוק", כך אמר אמש מיכאל אזולאי מהרצליה, המגלם את דמותה של גלורי הוליווד, מי שהוכתרה בשבוע שעבר למלכת הדראג הבאה של תל אביב. בדיוק עם תחילת קיום הראיון ל-mako גאווה, גילה אזולאי כי סרטון הווידאו של ההופעה שזיכתה אותו במקום הראשון הופיע על הטיימליין בפרופיל הפייסבוק של לא אחרת ממלכת הדראג האמריקנית ג'ייד סוטומיור.
לאלה מבין הקוראים שאינם בקיאים מספיק בעולם הדראג הבינלאומי, סוטומיור היא אחת המתמודדות הבולטות בעונה הראשונה של ריאליטי הדראג שכבש את אמריקה, "RuPaul's Drag Race".
"זהו מיכאל אזולאי, אחד ממעריציי בישראל", כתבה סוטומיור. "הוא למד והופיע עם אחת מההופעות ברפרטואר שלי. הוא בדיוק שלח לי את הסרטון. עבודה מעולה מיכאל! קיס קיס, תודה על האהבה והתמיכה".
אזולאי הנרגש אמר: "זה מדהים לראות שמישהי כל כך בולטת ומובילה בעולם הדראג האמריקני מפרגנת לגלורי הקטנה שרק החלה את דרכה בתל אביב שלנו".
"התדמית הביצ'ית לא תמיד נכונה – יש פרגון הדדי בין המתמודדים"
אזולאי, בן 19, זכה בשבוע שעבר בתחרות הדראגוויזיון, שהתקיימה באוויטה לרגל חג הפורים, בהנחייתן של ציונה פטריוט וטלולה בונט. השופטים, אסתי זקהיים, קיי לונג, דרור נובלמן וגילה גולדשטיין, בחרו בגלורי הוליווד ברוב קולות לתואר מלכת הדראג הבאה של תל אביב.
אזולאי, שהתמודד בתחרות יחד עשרה מתמודדים נוספים, זכה בשמלה חדש בעיצובה של קיי לונג, בשווי 1,500 שקל, בחסות האוויטה. כמו כן, במסגרת הזכייה, תופיע גלורי בליין ה-FFF של שירזי, לצדה של קיי לונג.
"אני מוכרח לציין את שרון שניר ועדי פישיץ הרקדנים שעמלו ועזרו לי בהכנת הנאמבר וגיבוש הריקוד", אומר אזולאי. "זאת בעיקר כאשר שרון, המגלם את דמותה של שר רוז', התמודד בעצמו בתחרות – מה שמוכיח שהתדמית הביצ'ית של קהילת הלהט"ב התל אביבית לא תמיד נכונה. הנה, יש גם פרגון הדדי בין המתמודדים".
>> מאיפה משתין הדראג? מסע בתולדות הדראג הישראלי
"החוויה הקבוצתית בבית הספר לדראג תורמת מאוד"
גלורי הוליווד החלה את דרכה לפני קצת יותר משמונה חודשים, אז הופיעה לראשונה באוויטה. "ההופעה הראשונה ממש גרועה", מעיד אזולאי. "הריקוד היה חסר טכניקה, האיפור היה של עוזרת בית והלוק כולו היה נראה של יצאנית זולה בתחנה המרכזית הישנה".
מאז הקשיב אזולאי לביקורת מצדם של אנשים רבים, בהם כל צוות פאות קדושות, כולל גלינה פור דה-ברה, שפרשה לא מכבר מההרכב.
גיל נווה, המגלם את דמותה של גלינה, החל לא מכבר לנהל את בית הספר החדש לדראג במרכז הגאה בתל אביב. אזולאי הצטרף למחזור הראשון של המורה הירושלמית הוותיקה.
"למדתי להסתכל על דברים בצורה שונה, מנקודת מבט של ביקורת עצמית", אומר אזולאי. "החוויה הקבוצתית בבית הספר לדראג תורמת מאוד, והתחלתי להכיר סגנונות שונים בדראג. התרגול בבית הספר מעשיר מאוד בכל תחומיו. גיל הוא מורה מדהים ביחס שלו לתלמידים, באמון שלו שמחזק את הביטחון ובישירות הרגישה שבה הוא אומר את הדברים".
"ההופעה של גלינה השאירה בי רושם של 'וואו'"
אזולאי נולד וגדל בהרצליה, לצד שתי אחיותיו הגדולות. בגיל 17 הוא יצא מהארון, ומאז הוא התערה היטב בסצנת חיי הלילה של תל אביב. הפעם הראשונה שבה הוצת בו הרצון לעלות על הנש ולהופיע בדראג היה בגליטר, שם הביט בקיארה דופלה, שעמדה על עמדת הדי.ג'יי.
"בהיתי בה בלי הפסקה במשך כל המסיבה, והתפעלתי מזה שלא הבנתי בדיוק מה אני רואה", הוא אומר. "לא הייתי בטוח אם זה גבר או אישה, היא הייתה יפה באופן קיצוני. אבל מה שגרם לי להבין שאני בעצם רוצה לעשות דראג היה כשראיתי את גלינה לפני הופעה בחיפה מתאפרת, מתלבשת ואז עולה להופיע. זה השאיר בי רושם של 'וואו'".
טבילת האש של גלורי הייתה במאי אשתקד, במסיבת הנוער של האגודה, שם עלה להופיע עם עדי פישיץ, שרון שניר וכרם דבס. "ההופעה הייתה חובבנית ביותר, אבל נשאר בי טעם רציני של עוד", הוא אומר.
"תודה לאבא שמסיע אותי להופעות ולאמא שתופרת לי חלק מהבגדים"
אחרי כמה הופעות חובבניות באוויטה, החל אזולאי ללמוד בבית הספר לדראג, מה שללא ספק תרם רבות לזכייה הגדולה. "אני עדיין נרגש מזה שהכריזו עלי מלכת הדראג הבאה של תלמיד, וגאה בהישגים שלי".
בתשובה לשאלה האם הוא רואה את עצמו בעוד כמה שנים מגיע לליגה של פאות קדושות ושות', משיב אזולאי: "אני ממש לא יכול להגיד מה יהיה בעוד כמה שנים. בינתיים אני אוהב את מה שאני עושה, רוצה להמשיך ולהתמקצע בתחום – ומכאן נראה לאן תוביל אותי הדרך".
לסיום מבקש אזולאי להודות לכמה אנשים שעזרו לו מאוד לאורך הדרך: "אני רוצה להגיד תודה ענקית לאייזק דהב, אריאל שוסטק, שרון שניר, עדי פישיץ, הבנות של פאות קדושות, ברבלה האליוול, סוזי בום, בלאדי מרי, סלין לה דיוויין, מתן לנדאו, שני רובין שגב ואסף כהן.
"ואני גם רוצה להודות לאבא המקסים שלי, שמסיע אותי להופעות, לאמא המדהימה שלי, שלימדה אותי ללכת על עקבים ותופרת לי תוספות וגם חלק מהבגדים וליתר בני המשפחה, שמפרגנים ותומכים. אה, וגם ל-mako גאווה על הפרגון".
>> החג של הדראג: נכנסים למלכות לארון