שחושבים על אומנים שביצעו את הפיוט "אני מאמין" קופצים לראש שמות חסידיים כמו אברהם פריד, או שנזכרים בסרטונים מהכותל של שמחת תורה. מה שבטוח, שמו של כוכב הפופ הגאה טרוי סיוון לא עולה לראש, אבל יש לנו חדשות בשבילכם. 

סרטון ישן שצץ מחדש ברשת אתמול, תחילה בטיקטוק ובהמשך גם באינסטגרם על ידי עמוד הממים הפופולרי "יפה", מציג את הגרסה הצעירה של טרוי סיון,  הרבה לפני שהוא שר על פופרס ומין אנאלי, שר את הפיוט המוכר עם מבטא אוסטרלי עבה, בעודו חובש כיפה כמובן.

סיוון בן ה-29 צבר פופולריות רבה מאז החל את דרכו לפני כ-15 שנה. את ההיכרות עם הקהל הוא השיג בזכות ערוץ היוטיוב שלו, שבו נהג לפרסם תכנים מגוונים, כולל סרטון יציאה מהארון ששבר את הרשת. בהמשך הוא שחרר את המיני-אלבום TRXYE, שממנו יצא הלהיט הראשון שלו, Happy Little Pill. 

מאז סיוון הספיק להוציא מספר אלבומי אולפן, והאחרון הפיק את הלהיט מועמד הגראמי Rush, שהפך לנכס צאן ברזל של תרבות גאה בעיקר בגלל הקליפ הפרובוקטיבי והמשעשע שלו. ההצלחה אף הובילה אותו השנה לצאת לסיבוב ההופעות The Sweat Tour ביחד עם כוכבת הענק צ'ארלי XCX.

הסרטון הישן של סיוון השאיר את הצופים בהלם מוחלט. "זה טרוי סיוון??", שאל גולש עם סימן שאלה כפול כי איך אפשר שלא להיות בשוק, לצד גולשים רבים שמצאו את הפער המשמעותי שבין הצדיק בסרטון לבין דמותו של סיוון היום משעשע. 

הקטע שהופץ מחדש ברשת נלקח מסרטון שפורסם ב-13 באפריל 2011 בעמוד יוטיוב אקראי, תחת השם Troye Sivan ~ Ani Ma'amin (טרוי סיוון – אני מאמין), שבו יש את הביצוע המלא של הפיוט על ידי סיוון, שהיה אז בן בערך בן 15, שנתיים לאחר הבר מצווה שלו שבה הוא נוהג להתגאות. "הנה תמונה שלי רוקד בבר מצווה", הוא כתב בציוץ שפרסם באוקטובר 2015, בעוד הוא לבוש חליפה שחורה מפוספסת וחולצה לבנה. "אתם מתנהגים כאילו מעולם לא ראיתם את נער הבר מצווה הזה לפני כן", הוא כתב בפוסט באינסטגרם בשנת 2020, ליד תמונה שלו מחזיק בספר תורה מרגע העלייה לתורה, כשהוא מחויך וחובש כיפה. בקיצור, הילד חווה ילדות יהודית למהדרין.

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎troye sivan‎‏ (@‏‎troyesivan‎‏)‎‏

 נדמה שפרשת השבוע של סיוון היא פרשת "בהעלותך", פרשת השבוע השלישית מתוך ספר במדבר. סיוון, שנולד ב-5 ביוני 1995 בדרום אפריקה, נולד במקרה באזור זמן זהה לישראל, מה שאומר שנולד בתאריך העברי ח' בסיוון התשנ"ה. מדובר בפרשת השבוע "בהעלותך", שבה מסתיימות ההכנות של בני ישראל לקראת היציאה למסע במדבר סיני, ושם מתגלות בעיות וסכסוכים פנימיים בתוך המחנה, לרבות פגיעה במנהיגותו של משה רבנו. אבל כנראה שטרוי יודע את זה יותר טוב מאיתנו.

בעבר סיפר סיוון בראיון שהוא נולד למשפחה אורתודוקסית. אמו התגיירה לפני שנישאה לאביו, והוא גדל בבית שערך באופן קבוע קבלות שבת. הוא למד בבית הספר היהודי היחיד בפרת', אוסטרליה, וביקר באופן קבוע בבית הכנסת (או ה'שול') ואפילו בבתי חב"ד. סיוון סיפר שהרגע שבו יצא מהארון בפני אביו זה כששאל את אביו מה הדבר היחיד שהיה משנה בנוגע ליהדות, ואביו השיב "כל העניין סביב הומואים, זה לא הגיוני לי למה דת תהיה נגד זה בצורה כזו או אחרת".

גם היום טרוי אינו מתבייש בזהות היהודית שלו, וגם לא בחיבור שלו לישראל. הוא אמנם טרם הופיע כאן, אך סיוון ביקר מספר פעמים בישראל ואפילו פרסם אודות ביקוריו ברשתות החברתיות שלו. באחד מביקוריו צילם סטורי המשקיף לים שבו כתב "לילה טוב ארץ ישראל" בתעתיק מעברית לאנגלית, והוא אף הביע תמיכה לאורך השנים בישראל לאורך מערכות קרב שונים. במערכה האחרונה מול רצועת עזה קרא להפסקת אש, אך בקליפ לשיר One Of Your Girls שפרסם רק שישה ימים לאחר 7 באוקטובר, הוא נוכח שם עם שרשרת מגן דוד, מה שגרם למעריצים לחשוב שהוא מביע תמיכה סמויה בישראל.