"הבנתי את זה על עצמי כשהייתי בת 16. הייתה לי חברה טובה בבית הספר ולאט לאט שמתי לב לכמה שאני נהנית להיות בחברתה", מספרת הזמרת עדי אגאי על הרגע הראשון שבו הבינה שהיא לסבית. "רציתי שהיא תשב לידי, והייתי מתרגשת בכל פעם כשהתחבקנו ומרגישה פרפרים בבטן. אפילו התחלתי לדמיין מצב שבו היא מספרת לי שהיא מאוהבת בי, ואני למרבה הבושה מסבירה לה שאני בכלל לא בעניין, שהחברות שלנו אפלטונית. היא לא יודעת על זה עד היום ואנחנו גם כבר לא בקשר. היא סטרייטית ככל שידוע לי".
אגאי, שהשיקה לאחרונה את האלבום השני שלה, "מחוץ לארון", ובו שירים העוסקים בזהות המינית שלה ושירי אהבה לנשים, בכלל גדלה בשכונה מסורתיות בירושלים למשפחה עם זיקה מסוימת לדת, ובסביבה פחות סובלנית ללהט"ב. "זו לא שהייתה הומופוביה חמורה בבית הספר, אבל להיות לסבית או הומו לא היה אצלנו משהו מובן מאליו כמו שזה בתל אביב", היא מספרת בשיחה עם mako. "בזמן התיכון המורה שלנו לאזרחות יצא מהארון וזה לא בדיוק עבר חלק. במשך השנים הדחקתי את הנטייה המינית שלי ויצאתי עם גברים. לא נהניתי מזה וגם לא נמשכתי אליהם, אבל הרגשתי שזה משהו שאני רוצה שיקרה ויצליח, ושאהיה נורמלית כמו כולם. בצבא אפילו הייתי בזוגיות עם בחור, למרות שלא באמת נמשכתי אליו".
אגאי בת ה-25 החלה לפרסם סרטונים שלה שרה ביוטיוב לפני כעשור, אך הפריצה המשמעותית שלה אחרי השירות הצבאי, כשהחלה לפרסם סרטונים עם שירים מקוריים בטיקטוק וצברה עוד אהדה ומאזינים. למרות שעבדה בהייטק אחרי השחרור והשתכרה בסכום נאה מאוד, היא החליטה לעזוב הכל ולהתמסר למוזיקה. "היה בזה משהו מאוד מרגש אבל גם מפחיד", היא נזכרת, "לצד התגובות החיוביות שקיבלתי, גולשים רבים כתבו על הסרטונים שלי 'רואים שהיא לסבית'. זה מאוד הלחיץ אותי כי פחדתי שיגלו עליי".
יכול להיות שהקריירה המוזיקלית סייעה לך לצאת מהארון?
"אם לא הייתי זמרת כנראה שהייתי ממשיכה להסתיר את הזהות המינית שלי עוד כמה שנים. כשאת מתעסקת במוזיקה, ובטח בנושאים בהם אני נוגעת בשירים שלי, שהם אישיים ומורכבים, את חשופה וקשה לך להחביא את מי שאת מהמאזינים – הבעות הפנים ותנועות הגוף שלך אומרות הכל, וכולם גם מבינים בדיוק מי עומד מולם. ההתפתחות כזמרת סייעה לי לצאת מארון, להפסיק להסתתר ולהיות גאה במי שאני".
אחת מתוצאות ההדחקה הייתה לכתוב ולשיר שירי אהבה הטרוסקסואליים, בין גבר לאישה, כפי שניתן לשמוע באלבום הראשון שלה, "את מאושרת?". "כתבתי ושרתי שירים, ארבל לא הייתי באמת מי שאני, לא הייתי אותנטית", היא משתפת על התקופה שהגיעה לסיומה בשנה שעברה, אז יצאה מהארון בשיר "נמשכת לבנות". "כל כך שנאתי את זה שאני נמשכת לבנות שלא העזתי לספר לא לעצמי, לא לחברות", היא שרה אז וזנחה את ההדחקה, גם בפניי החברות, המשפחה והקהל.
איך המשפחה קיבלה את הנטייה המינית?
"כשהייתי בצבא, אמא שלי חשדה ושאלה אם יש לי משהו רומנטי עם אחת החברות – נלחצתי מאוד והכחשתי. אמרתי לה 'מה פתאום'".
אימהות תמיד מרגישות את זה.
"זה נכון. כשסיפרתי לה וליתר המשפחה לא בדיוק נפלה להם הלסת והם שמחו וקיבלו. היום אני באה לארוחות משפחתיות עם בת הזוג שלי והכל בסדר – הם ממש אוהבים אותה".
"צעירים חרדים מגיעים להופעות שלי"
עד כה אגאי הספיקה להוציא 24 שירים שזכו לצפיות רבות וקיימה 11 הופעות במועדונים בתל אביב ובירושלים, שם השתתפה בשני פסטיבלים בשיתוף העירייה ואף הופיעה עם הראפר איזי. באלבום החדש, "מחוץ לארון", ניתן גם למצוא את השיר "מאז שבאת", העוסק בפחד שמערכת היחסים תיגמר. "זו פעם ראשונה שאני מפחדת על אמת, שהיום בערב את כבר לא חוזרת לדירה שלי", היא שרה ומשתפת בקשיים איתם היא מתמודדת עם בת זוגה.
בשיר "לא עובר לידי" מאותו אלבום, היא חושפת את חוסר הניסיון המיני שלה עם נשים. "אנ'לא אוהבת לדבר על מיניות במיטה, מי מדבר על נושאים שהוא לא נגע בהם?", היא שרה על מחסום משמעותי שקיים בקרב אנשים שיוצאים שיוצאים מהארון בגיל מאוחר יותר, ומתנסים מינית בפעם הראשונה.
אגאי עוסקת באלבום החדש גם בנושאים קשים וכואבים יותר, כמו הטרדות ותקיפות מיניות. "חלאס כבר לצעוק זה הורס את הכיף, סיבוב רביעי את מתחילה להתעייף", היא שרה בשיר "לובשת צמוד", בו היא מעלה סיטואציה מוכרת ועצובה, שבה בחורה שמותקפת מינית מואשמת בכך שהזמינה את התקיפה. "טוב לא עובד עלי פה הפרצוף העצוב, אם לא בא'לך פעם הבאה אל תלבשי צמוד".
אגאי יוצרת בשירים שלה קשר ברור בין הקריירה המקצועית שלה לחייה האישיים ודוקא מתוך הבושה שחוותה מתעורר בה צורך לעזור לאחרים. "באחת ההופעות שלי בירושלים איחלתי לעצמי מול הקהל שאמצא בת זוג שתקבל ותאהב אותי כמו שאני", היא מספרת. "כנראה שמישהו בשמיים הקשיב לי, כי יום אחרי פנתה אליי באינסטגרם מי ששבתה את ליבי - בת הזוג שלי".
הצגת פוסט זה באינסטגרם
היוצרת מספרת על תגובות חיוביות במיוחד מכיוון מפתיע ולא צפוי. "אני נתקלת בצעירים וצעירות חרדים בהופעות שלי. בהתחלה פחדתי שתהיה להם בעיה עם היציאה שלי מהארון ועם הנטייה המינית שלי, אבל זה ממש הפוך", היא אומרת ומספרת על הקשר עם הקהל החרדי.
"אני מתעסקת בשירים שלי במורכבויות של החיים ונוגעת בנושאים כמו נישואים וזוגיות, שלא תמיד זוכים לתשומת הלב הנדרשת. נערים חרדים כתבו לי שהם שומעים את השירים שלי בסתר בישיבות, ושולחים אותם לחברים שלהם שטוענים שאין דבר כזה להט"ב. חשוב לי להגיד שזה לא אופייני רק לחברה החרדית, אבל אני שמחה לומר שרבים מאזינים לי", היא אומרת בגאווה ומקווה כי בזכות שיריה תצליח להשפיע על בני ובנות נוער. "אם אני מצליחה לחזק עוד בת 16 שמאוהבת בחברה שלה בסתר, אז עשיתי את שלי".