פסטיבל הקולנוע הבינלאומי לסרטי סטודנטים וסטודנטיות של אוניברסיטת תל אביב ממשיך לעמוד גם השנה בחוד החנית של פסטיבלי הסטודנטים בעולם, והשנה הוא גאה במיוחד. זו השנה ה-34 שהוא מופק ומנוהל על ידי סטודנטיות וסטודנטים של בית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע״ש סטיב טיש באוניברסיטה, אלא שהשנה, בעקבות הסגר השני ומשבר הקורונה העולמי, הוא יתנהל בצורה קצת שונה.
הפסטיבל ישודר אונליין דרך TISFF on AIR, שם ניתן לרכוש כרטיס ב-49 ש"ח בלבד ולצפות בכ-100 סרטים שהגיעו מיותר מ-20 מדינות. לאירועים המקוונים אפשר להצטרף גם בלי כרטיס, והם יערכו בין יום שני הקרוב (21.9) לשבת (26.9). בין האירועים הבולטים של הפסטיבל תיערך שיחת וידאו עם הבמאי המוערך גאס ואן סנט ("סיפורו של ויל האנטינג"), שעוסק בסרטיו בנושאים הקשורים לקהילה הלהט"ב וידבר בפעם הראשונה עם סטודנטים ישראלים.
חבר השיפוט הבינלאומי ייחלק פרסים בשווי 135 אלף שקלים בחמש תחרויות שונות: התחרות הישראלית, התחרות הבינלאומית, הסרט העצמאי הקצר, התערוכה והתחרות הבינלאומית למדיה דיגיטלית, ונקודת תצפית: התחרות לאמנות וידאו וקולנוע ניסיוני. כדי שלא תפספסו אף סרט גאה שמשתתף השנה בתחרות, ריכזנו לכם את כל היצירות הלהט"ביות שישתתפו השנה בפסטיבל. צפייה מהנה!
התחרות הישראלית
"ריקוד חסידי" / בר כהן
לאחר שלא הוזמנה לחתונה של אחותה, מגיעה איה במפתיע בליל שישי ליישוב הדתי בו מתגוררת משפחתה. למרות שאמה מסרבת להכניס אותה הביתה, היא מתגנבת דרך החלון לסעודת שבת החתון החגיגית ומאיימת לחשוף סודות ושקרים משפחתיים. לראיון עם יוצרת הסרט והשחקנית הראשית, ליעוז לוי.
"עד הקבר" / מתן קדם
אייל, הומו בסוף שנות השלושים לחייו, לא מצליח להגיע למערכות יחסים משמעותיות. רק רונה, שותפתו לדירה וחברתו הטובה מילדותם המשותפת בקיבוץ, מכירה אותו באמת. אבל היא עוברת לגור עם בן זוגה הטרי. הפחד מהפרידה ביניהם, מביא את אייל לנסות לשמור על אהבתו לרונה בדרך לא שגרתית.
"בתול בתחת" / אדר סיגלר
אופיר מבקש מהראל טובה קטנה שאולי תעזור לו להרגיש הומו נורמלי. טוב, אולי לא כזאת קטנה.
התחרות הבינלאומית
רוסיה: "זה מורכב" / אוליסה יעקובלבה
מורה מסתורי מהעיר הגדולה, מגיע לעיירה בפאתי רוסיה כדי לעבוד בבית הספר המקומי.הוא לא נראה כמו מורה טיפוסי, דעותיו יומרניות והשקפותיו חדשניות. תכונות אלו דווקא מושכות את אנשי העיירה אליו, ולמעשה, אין לו מושג עד כמה.
ישראל: "שלח לי מלאך" / שחר ארפוב
תום מקבלת כלב עם מחלת עור. תוך כדי הטיפול בו היא מגלה דברים על האני האמיתי שלה; שהיא בעצם הוא, גבר טרנסג'נדר.
שוויץ: "הר ג'ייזקיבל" / ג'סטין פברה
בדרכה לסן ז'אק דה קומפוסטלה, אשה צעירה נודדת וחולפת על פני דרכים לא קלות למסע. על סף ויתור, היא פוגשת במארי.
סין: "חארקות" / האנשיאנג בו
במהלך שנות התבגרותו, בתקופת מדיניות הילד האחד בסין, יאן הוסווה לילדה. כעת הוא מבולבל לגביי זהותו המגדרית ונאבק בעולם השמרני מסביבו. יאן מוצא דרך לבטא את רגשותיו באמצעות נהיגה על המונית הישנה של אביו.
גרמניה: "צבע טרי" / פליקס הרמן
שתי חברות מוסלמיות מגרמניה, חיות יחד בדירת שותפות. הן מתבוננות על התרבות הגרמנית, על הכנסייה, על עולם הדייטים ועל מערכת היחסים שלהן. אחת רואה את הקשר ביניהן בצורה רומנטית, והשנייה לא.
שוויץ: "Queens" / יוסף יוסף
אמבר לה גארס ומון, שתי מלכות דראג, מתארגנות ליציאה לילית. הן מתלבשות, מרכלות ורבות עם גברים שיכורים כשהן בדרכן להפגש עם חברותיהן במועדון הג'נבגז - קהילת מלכות הדראג בג'נבה. שם, אמבר מאבדת את הביטחון להופיע.
ישראל: "המאזין" / עומר שטרנברג
חייל צעיר ביחידת האזנות, מתחיל להאזין כחלק מתפקידו לשיחותיהם של אמיר וכארם, זוג גייז פלסטינים. מערכת היחסים המורכבת בין השניים שואבת את יונתן לתוכה ומעמתת אותו עם הזהות המינית שלו.
התחרות למדיה דיגיטלית
ישראל: "ממחפש" / אמיר כהן
משחק אינטראקטיבי המתעסק בחיפוש בן זוג בעידן אפליקציות הדייטינג ומשחק עם הומור ותרבות פופולארית בהקשרים של הקהילה הלהט"בית. ומשתמש בהן כדי להעביר תחושות כמו גוסטינג השכיחה בתרבות התקשורת של ימינו.
התחרות לקולנוע ניסיוני
ישראל: "טרנספורטר" | מאי אלימלך
מסע לחיפוש זהות מפגיש בין ארבע דמויות נשיות מוחצנות ודומיננטיות: מאי, אמנית פרפורמנס המעלה מופעי דראג, דפנה ארמוני, זמרת ושחקנית, אנדראס, כתבת פלילים טרנסג׳נדרית, ואתי, אסירה משוחררת. הזהויות מתחלפות באמצעות הקול, שניתן להלבשה והסרה כאביזר.
ישראל: "חשיש תחת" | טל אנגלשטיין
במשך שלושה שבועות בשולי כביש בארצות הברית, אמן ישראלי מתנסה ביצירת ג׳נקם – סם פסיכדלי שמופק ממי ביוב. עבודת הוידאו מתעדת אותו במגוון דרכים, מייצר את הסם בעזרת הפרשות גופו ולבסוף משתמש בו.